App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

GBS (b-streptokopter ) någon kunning om detta eller som har eller haft

hej jag har nyligen fått reda att jag har gbs och när man läser på internet blir man orolig bara någon som fött med detta som har erfarenhet

2016-12-08
yasemine
yasemine
Barn på 3 år och 5 månader

tack till alla som svarat alla era svar har lugnat min oro , nu känns de mycket bättre .. när man läser på internet så blir man alltid orolig särskilt när man är okunnig men alla era svar underlättade min oro så tusen tack igen

2016-12-08
yasemine
yasemine

Jag fick reda på att jag hade gbs när jag var bf+6. Fyra månader tidigaste hade jag varit hos läkten på MVC där dom tog prover som visade positivt på gbs men ingen kontaktade mig om detta. När jag va hos en annan läkare på MVC då 6 dagar efter bf (pga problem med klåda och flytningar) började hon prata om gbs och jag fattade ingenting. Blev jätteledsen och rädd och fick prata med en bm som lugnade mig. Fyra dagar efter jag fick reda på det föddes min son, fick antibiotika och allt gick jättebra:)

2016-12-08
Karlin22
Karlin22

jag hade det och de hade stenkoll på journalen på förlossningen och gav nåt emot det kommer jag ihåg. Det som var efteråt var att jag fick stanna ett extra dygn på BB pga att de ville ha bebisen under uppsikt pga detta :) allt gick bra:-)

2016-12-08
hedstromss
hedstromss

Jag hade gbs när jag väntade första barnet. Fick reda på att jag skulle få antibiotika under förlossningen, men det gick så snabbt så det hanns aldrig med. Tydligen är det bra att ha det i kroppen typ 4 timmar innan barnet föds om jag minns rätt. Det gick bra för både mig och dottern.

2016-12-08
Malin1991
Malin1991
Barn på 2 år och 1 månader

Jag fick gbs och födde barn för en månad sen. Det gick superbra och var inga problem för mig eller bebis. Fick dropp under förlossning och dom hade extra koll.

2016-12-08
Natcho
Natcho

Det är väldigt vanligt! Typ 1/3 av alla gravida får det nån gång under graviditeten. Om man har det på livmoderhalstappen/ i slidan så brukar man få antibiotika vid förlossningen. Har man det i urinen som en urinvägsinfektion så får man behandling direkt. Allting brukar gå bra för båda mamma och barn men såklart kan ju bebisen få en infektion efter förlossningen.

2016-12-08
Gynsyrran
Gynsyrran
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...