App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Boendetvist i tingsrätten

Nu har dagen kommit då brevet från tingsrätten kom med posten... Brevet som jag både väntat på och fasat över... Jag skulle gärna vilja ha råd och tips ifall nån har gått igenom samma procedur. Skriver en sammanfattning av min situation i ett separat inlägg om nån är intresserad. Tack på förhand!

2016-12-07
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Japp per person. Skönt att du får hjälp i alla fall. De är värda allt de små liven

2016-12-23
MinMadicken
MinMadicken
Bebis på 4 månader

Yes, idag har jag träffat min advokat och fått veta att jag är berättigad till rättskydd då inkomsten räknas 6 månader bakåt och 6 månader framåt. Och eftersom jag varit mammaledig med enbart mina föräldradagar (exet har kvar alla sina) och lite extrajobb så klarar jag mig under gränsen.

2016-12-15
Maskrosmamma
Maskrosmamma

100.000-150.000 per person alltså?
Ska jag få hjälp via staten så får man visst bara tjäna 260.000/år och jag hamnar lite över det. Och ifall hemförsäkringen ska täcka så ska man ha varit omfattad av en hemförsäkring de senaste två åren. Jag bodde hos mina föräldrar i fem månader och hade inte en tanke på sånt, men tydligen så räknas inneboende inte in i deras hemförsäkring... Så jag får nog stå för kalaset själv är jag rädd. Men det är det värt, inga pengar i världen kan mätas mot ett barns trygghet.

2016-12-15
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Varför kan du inte få hjälp via rättsskydd? Man får räkna med 100000-150000kr tyvärr så de är inga småbelopp :(.

2016-12-15
MinMadicken
MinMadicken
Bebis på 4 månader

Är det någon som vet hur mkt en sån här historia kan kosta? Jag kommer troligen inte kunna få nån rättshjälp varken via försäkringsbolaget eller statens rättsskydd...

2016-12-14
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Flingan32, ja det finns ju olika grader av alkoholproblem. Även mindre mängder kan ju leda till problem... Nu hoppas jag att sonens pappa är nykter när han har sonen, han har iaf lovat det inför familjerätten. Enligt honom och hans mamma var det ju pga mig som han drack....

2016-12-14
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Min svärfar är kronisk alkoholmissbrukare.. då pratar vi flera liter sprit på någon dag bara... tills pengarna tar slut köper han mer. Svärmor försöker att göra det bekvämt för honom genom att serva honom i allt. Han betalar dock för sig i huset. Men förstår dig och tycker att du gör helt rätt i att ta striden och att du lämnat honom. Skulle min svärmor lämnat svärfar i min mans unga ålder skulle kanske hans liv vara mycket bättre än vad det är ( innan vi träffades ).

2016-12-11
flingan32
flingan32

Tack för era kommentarer!
Jag hoppas verkligen att vi kommer få vår "soctant" som utredare, för hon är toppen!
Jag kommer nog aldrig få honom att erkänna att han har problem med alkohol, för enligt honom är hans drickande helt normalt. Men jag anser inte att det är normalt att det går åt tex en låda öl per vecka, eller att en flaska fin whisky går åt på mindre än en månad. Han drack sällan så han blev berusad eller redlös, däremot drack han i stort sett varje dag under jobbiga perioder. Nån eller några öl och en whisky tex....
Och när han drack blev han sur och grinig nästan direkt...

2016-12-11
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Min första tanke är väl att han är inte lämpad som förälder om han druckit/ dricker , det är ju inte direkt lämpligt. Så det om ngt borde vara ett starkt argument för att du ska ta hand om din son och växelvis boende i så tidig ålder kan jag tänka mig är inte heller lämpligt. Hoppas det löser sig för dig!

2016-12-11
flingan32
flingan32

Åh vad jag lider med dig! Ta hjälp av familjerätten, det gjorde jag när min exman ville ha barnen mer än varannan helg. Jag vet hur förtvivlad man känner sig och hjälplös. Han fick igenom varannan torsd till sönd, familjerätten tyckte inte han var lämplig att ha dem mer pga hur han behandlade mig. Så är det än idag, 5 år senare, de var 4 och 9 år då.

2016-12-10
mammaeh
mammaeh

Tycker att har du redan varit i kontakt med familjerätten så använd de igen. Desto mer kött på benen de har desto mer hjälp kan du få. Och har de förut gått på din linje så är det bättre att ta deras hjälp. BUP/BVC här hos mig vill inte se varannan vecka boende före barnet är 3-4 år. Då var pappan och jag sams om det mesta. De ska ha en boende förälder och sen umgänge med den andre. Så ofta som möjligt eller överenskommelse. Sen måste man samtidigt hoppas på att pappan "ändrar sig" och faktiskt skärper sig. Man måste ha det i beredskap när man blandar in myndigheter. Uppvisar han ett bättre beteende så vill myndigheterna alltid ge andra chanser. Dock skulle jag fightas nu när "konflikten" finns.

2016-12-10
FrökenRabarber
FrökenRabarber

Ja, självklart lyssnar jag mer på min magkänsla än andras åsikter. Jag hoppades mer på råd och tips. Men tack iaf!

2016-12-09
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Vill inte ge råd om hur andra ska göra och inte göra, för oavsett situation och oavsett vad andra säger så ska man alltid lita på sin magkänsla, och gå efter den! Jag har alltid tänkt att man gör sig själv en otjänst om man lyssnar för mycket på andras åsikter och att man kan få ångra sig efteråt om man inte gjort som man själv ville från början. Önskar dig all lycka, och hoppas det löser sig bra med er situation :)

2016-12-08

För att sammanfatta min situation lite kortfattat så har jag varit ensam med pojken sen hans pappa bad oss flytta förra hösten. Pojken var då tre månader och är nu snart 17 månader. Hans pappa drack relativt mkt medan vi levde tillsammans (det började under graviditeten och fortsatte även efter förlossningen) och det var mkt konflikter. Han var inte särskilt närvarande som förälder, tillbringade ca en timme per dag med sonen.
Efter separationen tog det ca 6 månader innan de fick en regelbunden kontakt och sen dess har pojken varit hos pappan varannan helg. Jag har öppnat för fler möjligheter som han inte har tagit. Redan från start har jag velat att de ska ha en bra relation.
Vi har haft väldigt svårt att kommunicera. Vi har gått på samarbetssamtal tre gånger, han valde att avsluta detta (troligen för att han inte fick stöd av familjerätten). Han har inte fört över några föräldradagar till mig, och inte varit eller planerat att vara föräldraledig. Han har inte heller velat betala underhåll, eller rättare sagt så lite som möjligt.
Nu under hösten har han kommit med förtäckta hot och pikar om att pojken borde få vara mer med sin pappa nu när han inte är nån bäbis osv... Han har oxå en ny partner, ev sambo till och med, men han har inte berättat om henne än trots att det sonen umgås med henne varannan helg.
Nu vill han ha växelvis boende från att pojken börjar på förskolan nu i januari. Vilket jag inte tycker är lämpligt, min magkänsla skriker nej!

2016-12-07
Maskrosmamma
Maskrosmamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...