App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Foglossning smärtlindring

Jag håller på att bli smått galen på denna smärta. Har haft foglossning sen v. 8 och det blir bara värre. Har varit hos sjukgymnast och fått bälte utprovat, fått övningar att göra hemma plus remiss till basängträning. Det hjälper i form av att jag blir starkare och har inte lika ont dagtid men på nätterna.... Sover max en timme i stöten. Vaknar varenda gång jag vänder mig och har ruskigt svårt att somna. Har ett berg med kuddar för att kunna ligga någorlunda skönt. Tycker jag gör allt enligt konstens alla regler men ändå har jag fruktansvärt ont. Va har ni för tips på smärtlindring?

2016-11-23
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 4 månader

Hade varit helt fantastiskt att åka dit men klarar inte resan fram och tillbaka. Var sängliggande 2 dagar efter att ha åkt på dop 1.5 h bort. Har kollat över möjligheterna till behandling här i närheten men har inte hittat någon som jag vill gå till.

2017-04-02
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 4 månader

Nu så där i efterhand så kan jag tipsa om John carrier kliniken som har foglossnings massage som hjälpte mig enormt!

2017-04-01
flingan32
flingan32

Jag hyrde tens hem från sjukgymnasten och det hjälpte enormt! Man får lämna deposition som man sen får tillbaka men det är magiskt att få den härliga smärtlindringen..

2016-11-24
flingan32
flingan32

Kan verkligen rekommendera att gå till en bra naprapat! Jag hade jätte ont men lyckades hitta en naprapat som är specialist på mammor och gravida och det är det enda som hjälp mig!

2016-11-23
Marialia
Marialia
Gravid i vecka 24

Tack för alla tips! Guld värt!

Ska höra med BM om tens. Akupunktur tror jag inte att de erbjuder här men ska kolla.

Ska även lägga till en extra bäddmadrass i sängen. Och försöka vila någon gång på dagen.

2016-11-23
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 4 månader

Tens, vetekudde, bälte hjälpte till viss del. Men det som hjälpte mig mest var att verkligen tänka på allt jag gjorde. Tex börja gå i trappan med "rätt" fot först, inte dammsuga, skura, kratta, resa mig ur sängen med hjälp av armarna, gå sakta med ministeg och byta arbetsuppgifter på jobbet.
Jag fick ont i v 11, men det blev inte riktigt så illa på slutet som jag trott, det liksom stannade av.

2016-11-23
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Akupunktur är jätte effektivt om din foglossning sitter i ländrygg och höfter! Sen finns TENS apparat att låna oftast av sjukgymnast. Glidlakan i sängen har jag fått av sjukgymnasten för att kunna vända mig sängen annars går det inte. Kryckor finns med att låna via sjukgymnast. Sen kan du be doktorn skriva ut Alvedon 665mg som du får ta 2 tabletter 3ggr om dagen såvida att du tål Alvedon vill säga. Ätit själv sen v.20 och är ni i v.34. Akupressur med senapsfrön i öronen är även det effektivt. Allt beror lite på vilken kommun du bor i och hur utbudet ser ut. Här ingår allt inom mödravården men vill man gå på vattengympa kostar det 100kr per gång. Tens betalar jag 100kr i månaden för.

2016-11-23
loveisjustyou
loveisjustyou

Mer vila även dagtid?! Jag fick ont retroaktivt, dvs dagar efter det jag rört mig dumt eller för mycket. När jag vilade blev det lååångsamt bättre, sent u grav blev det inte bättre utan bara mindre dåligt. Träna dig till baka efter förlossningen!

2016-11-23
LEka
LEka

Har också problem på nätterna, blev mycket bättre när jag la till en extra bäddmadrass så det blev mjukare. Innan vaknade jag var 30e minut hela natten!

2016-11-23
louise001
louise001
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...