App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ensam 4-åring

Vår dotter blir 4 nu och är en glad och social 4-åring som många andra. Det jag tycker är jobbigt är att hon är ganska ensam på fritiden. Hon har inga syskon, vi har ingen större bekantskapskrets och de vi känner har stora barn. Där vi bor finns inga barn i närheten. Hon har gått på förskola i snart 2 1/2 år men vi får ingen kontakt med föräldrarna. De hälsar knappt när vi ser dem, och oftast ser vi inte ens dem. Det är ett ganska stort dagis. Min dotter säger att hon vill ta hem någon och leka med oftare och oftare. Vad gör man? Jag har självväldigt svårt för att ta kontakt med andra. Jag vill inte tränga mig på. Ska då min dotter få lida pga det och alltid vara ensam? Jag tycker det är jobbigt att ta hem någon också eftersom vi är väldigt trångbodda och vår dotter har inget eget rum. Någon som känner igen sig eller har förslag?

2016-11-22
Marlene00
Marlene00

Wow! Jag kanske borde gå till badhuset :)

2016-11-23
Marlene00
Marlene00

Lycka till! Det kommer säkert gå bra!
Jag blev "uppraggad" på badhuset av en annan mamma som hade hört att jag var ensamstående. Hon tyckte det var jobbigt att fråga, men det blev ju jättebra och idag umgås vi en hel del.

2016-11-23
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Tack så mycket gulliga ni! Jag trodde inte att jag skulle bli så här som förälder. Men där ser man. Så jag får jobba på min nygamla blyghet och se till att kontakta en förälder så kanske det lossnar sen. Jag hoppas det i alla fall :)

2016-11-23
Marlene00
Marlene00

Känner helt igen mig i din situation!! Det är svårt att få kontakt med föräldrar på föräldramöten el när man hämtar/lämnar. För oss lossnade det lite när dottern blev bjuden på sitt första barnkalas! Jag grät nästan av lycka!! På kalaset fick vi lite kontakter och sedan gjorde jag som jag skrev om i tidigare inlägg, funkade jätte bra!!! Heja dig!!

2016-11-22
nyamamman12
nyamamman12

Om det är något speciellt barn i hennes grupp som hon vill träffa och leka med, så skriv ett sms och fråga om barnet och föräldern vill ses ute på någon lekpark och leka! Så gjorde jag när min dotter ville leka med en tjej på hennes dagis! Vi känner inte så många och det kändes lättare att ses på offentlig plats än i hemmet, och så behöver man ju inte känna att man behöver bjuda på ngt, städa, prata hela tiden osv. Lycka till!!

2016-11-22
nyamamman12
nyamamman12

Håller med om att fråga personalen på förskolan, det kan ju hända att de vet om nån annan familj i liknande situation.

2016-11-22
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Prata med fröknarna. Kolla vem hon leker med och vem fröknar tycker att hon passar bra med. Ordna en fest i typ idrottshallen. Bjud in många från avdelningen. Lite lekar godisregn m m då har du chansen att prata med föräldrar också. Kolla om det finns några aktiviteter omkring er för 4 åringar. Bamsegympa. Simning eller nått där du kan skapa fler kontakter och dotter få umgås mer.

2016-11-22
Isabell25
Isabell25

Vi hade föräldrarmöte för ett par veckor sedan, men jag fick tunghäfta! Jag sa inte ett ord på hela kvällen. Så kan jag bli ibland. Jag är absolut inte så på jobbet. Men som förälder känner jag mig som en osäker tonåring igen. Duger jag typ? Suck! Mail eller telefonlista har vi inte fått. Men jag får väl ta mig i kragen och hoppa på nån förälder nångång. Känns som att man ska fråga chans på nån :D. Tack för era förslag!

2016-11-22
Marlene00
Marlene00

Prata med föräldrar i samband med föräldramöte tx

2016-11-22
Wierd
Wierd
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...