App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blivit igångsatt innan V 40

Hej alla! Jag har en väldigt tuff graviditet och jag undrar ifall någon har blivit igångsatt tidigare än V 40? Tex V 37 jag vill så gärna fråga min barnmorska om dom kan göra det på mig men känner att jag vill prata med andra innan om hur ni tänker?

2016-11-19
Leonidakosari
Leonidakosari
Bebis på 3 månader

Jag blev igångsatt och födde min son i v 34 +6. Hade väldigt höga gallsyrevärden (topp va 309, normalt ska vara under 10!) Det hela började med att jag fick en hemsk klåda i v 25-26. Igångsättningen gick bra,inskriven på torsdagen, vattenavgång på fredagen (tog hål kl.19) och sonen föddes på lördag morgonen.

2017-04-09
Jesros92
Jesros92
Gravid i vecka 26

Jag blev igångsatt ca 1 v innan bf pga för höga levervärden orsakade av hepathos. Det gick inte som det var tänkt utan blev akut kejsarsnitt senare på kvällen. Min son mår prima idag! 😊

2017-02-18
MalinGustafsson
MalinGustafsson

Jag blev igångsatt i v 38+4 i Varberg. (Halland) hade blodvärden som började sjunka lite väl. Från håltagning av hinnorna tog det tre timmar sen var allt klart. Smidig och lätt förlossning utan bedövning.:)

2017-02-18
ceciliaEmmy
ceciliaEmmy

Blev igångsatt v39 på grund av att vår son var stor vägde 5 vid födseln. Jag kan inte rekommenderar dig att bli igångsatt då ja upplevde verkarbetet som väldigt konstigt kom och gick. Har en dotter sedan tidigare då det var en normal förlossning och den var helt underbar och gick väldigt snabbt 4 h på förlossningen.

2016-12-16
Kinni
Kinni

Hej! Jag fick ett planerat snitt i vecka 38+1 pga att lillan vägrade vända sig. Pga SVÅR foglossning, kräktes 15-30 ggr/dag HELA graviditeten, reumatisk värk och BT på 160/110 samt att jag gick upp 18 kg på 10 dagar gjorde att det inte var aktuellt med ett vändningsförsök. Dock var det planerat till vecka 40+2 från början, men i mitten av vecka 37 så bröt jag ihop helt. Då fick jag en tid för snitt i vecka 38+4.

I slutet av vecka 37 blev det sämre än sämst. Min sambo ringde och berättade hur dåligt jag mådde (då kunde jag inte komma upp från toastolen och att gå två meter tog 3 minuter. Jag grät av smärta hela tiden). Tack vare en underbar BM på förlossningen fick jag träffa en läkare samma FM (en lördag) och så planerade dem in ett snitt på måndagen därpå. Dem sa tom att jag kunde få ett akut snitt under helgen om jag inte stod ut tills på måndag. Och på måndagen fick vi äntligen träffa vår prinsessa ♡

2016-12-16
emelie84norgren
emelie84norgren

jag fick TJATA till mig en planerad igångsättning v39 (38+0), pga jobbig graviditet, en ganska mild form av havandeskapsförgiftning från ca v32, har diabetes typ1, tul visade stor bebis och mitt psyke bröts ner totalt. pga min diabetes skulle jag oavsett vad bli igångsatt på BF, men efter mycket tjat, många läkare, olika barnmorskor fick jag till slut överdriva (typ ljuga), då blev jag igångsatt 11 dagar innan bf, lillen kom 10 dagar innan bf. störst "chans" att få bli igångsatt är efter 38+0, ibland 37+0 beroende på landsting osv, men alla rekommenderar att låta bebis växa och komma ut när h*n vill!

2016-11-19
Johannaulrika
Johannaulrika

Jag blev igångsatt v 38 pga minskade fosterrörelser. Hade oxå en helvetes grav. Men skulle ändå råda att härda ut till bebis är redo och inte bli igångsatt bara för du vill..

2016-11-19
jenniferj
jenniferj

Väldigt ovanligt att man sätter igång vecka 37(36+x) eller 38(37+x) anledningarna till sånna fall brukar vara havandeskapsförgiftning eller liknande. 😔

2016-11-19
ettbarn
ettbarn

Blivit igångsatt med båda mina flickor(två olika landsting då vi flyttade mellan första o andrs barnet). Båda flickorna är födda v 39, första ganska lång förlossning(ca 18 h, från hinntagning till bebis ute). Andra lite längre då de körde med hinnsvepning(ballong) men från hinntagning till bebis ute mkt fortare än nr 1. Båda igångsättning pga foglossning o psykisk ohälsa. Jag har inte hört att det ska påverka amningen negativt o bli igångsatt. Jag har ammat båda barnen. Prata me din bm o se vad hon säger.. lycka till!

2016-11-19
stumpizz
stumpizz
Barn på 1 år och 6 månader

Blev igångsatt två dagar efter bf pga psykisk ohälsa med barn nummer två. Visserligen inte innan bf men det finns absolut tillfällen när de sätter igång en förlossning innan om det behövs. Är en läkarbedömning så prata med din barnmorska..

2016-11-19
KarinSjo
KarinSjo
Bebis på 9 månader

Jag hade kraftig foglossning. Var sängliggande o kunde inte klä på mig själv eller så. Min bm skickade remiss för bedömning till v 38. En vecka innan bf började de hålla på med hinnsvepningar och sånt. Blev igångsatt med dropp o sånt 2 dagar innan bf. Det tog 2 dygn innan han var ute. Kämpig förlossning! Blir förhoppningsvis igångsatt den här gången med, trots att foglossningen inte är riktigt lika jävlig den här gången. Men jag har förstått att det är olika i olika landsting. Jag bor i Skåne.

2016-11-19
Plinpauline
Plinpauline

Hade jobbig graviditet ( riskgraviditet ) kraftig foglossning och sonen fixerade aldrig sig. + jobbigt hemma. Men dem vägrade sätta igång förlossningen

2016-11-19
Sttepphaaniie
Sttepphaaniie
Bebis på 8 månader

jag blev igångsatt v 36 pga vattenavgång utan värkar fick gå hemma i 3 dagar innan igångsättning en starta. och med igångsättning får man väldigt intensiva värkar och öppnings skedet kan bli väldigt långt min förlossning från igångsättning en starta blev 23 timmar. amning kom inte igång då kroppen inte fick sköta sig själv sen det possetiva var väl att de hade extra koll på en hade en barnmorska på rummet hela tiden gick aldrig utan byttes av isåfall sen fick jag ju all smärtlindring jag ville när jag ville.

2016-11-19
Nippertipp
Nippertipp
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...