App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sexliv efter förlossning

Hur blev era sexliv efter förlossningen? När började ni ha sex igen? Vad var det som påverkade att det tog lång tid innan sexet kom kgång?

2016-11-18
Emmairis
Emmairis
Barn på 3 år och 10 månader

Vaginalt. Ammar inte. Vi hade sex efter 6 veckor ungefär. Det var mysigt och kändes inte konstigt. Därefter har det inte blivit så många gånger. Jag har ingen lust, liksom ingen lust till att ha lust!:) Känner mig så tillfredsställd av kärlek i livet, hemmet och min söta bebis så sex känns inte viktigt. Min sambo respekterar det och känner ungefär detsamma. Han är lycklig om jag är lycklig.

2016-11-21
hanypie
hanypie

Testade efter ca 3 månader men gjorde lite ont första gångerna och hade ingen lust innan jag slutat amma, då blev det stor skillnad. Vad rädd ett tag att lusten aldrig skulle komma tillbaks, men nu är det precis som innan :)

2016-11-21

5 dagar efter första barnet och 7-10 dagar efter andra var född... gick hur bra som helst och var jävligt Nice då jag fick lättare att komma efter mina förlossningar ❤️👍🙏🏻

2016-11-19
Lilla mamsen
Lilla mamsen
Barn på 3 år och 9 månader

Började efter 2 månader när avslaget va borta hade vaginal förlossning. Ömmar när man gör det. Hade lite jobbigt när vi börja körde med kondom och som sägs här så va man torr som öknen fast jag ville. Min man trodde jag inte tänder på han längre så blev ett riktigt liv här hemma tills jag fick över bevisa honom med studier på att när man ammar och pga alla hormoner så är man mer skör och kan vara torr. Det va riktigt jobbigt att behöva överbevisa han. Sen när vi väl får till fället i agt efter det så går man att oroar sig att man ska vara torr denna gång med. För va riktigt jobbigt sist pga det och den oro man känner nät man väl ska få till det påverkar ju det hela så har blivit en ända ond spiral.

2016-11-18
snuttiz
snuttiz

på 8 mån har vi haft sex kanske 3 gånger men detta pga smärta nedtill och sen pga cellförändringar

2016-11-18
Nippertipp
Nippertipp

Razhaa, så här är det. Anledningen till att många som ammar inte känner någon större sexlust är för att när man ammar utsöndrar kroppen oxytocin, vilket gör att man ofta känner sig nöjd på hormonell nivå , vilket gör att man inte får samma sexlust som när man inte ammar. Det är medicinskt bevisat. Med det sagt så är det fortfarande många som har samma, eller mer sexlust än vanligt!

Sen ska sex inte handla om att "ge sin partner sex" för att han/hon kräver det. Man ska ha sex för att man själv vill, inte för att man känner att man måste.

2016-11-18
Gynsyrran
Gynsyrran

Första gången vi hade sex (med penetrering) efter dottern föddes var ca 4 veckor efter mitt akuta kejsarsnitt. Vi längtade båda två efter att ha sex igen, då jag inte riktigt får ha vaginalt sex när jag är gravid. Och den dagen hade vi lite tid över och dottern sov gott för en gångs skull (kolik bebis) så vi passa på att få lite tid tillsammans för att hitta tillbaka till oss som par igen.

Den stora skillnaden i vårt sexliv nu jämfört med innan barn, är att det inte blir riktigt lika ofta och ibland blir det inget även om vi verkligen skulle vilja för att dottern vaknar och vill sova hos oss.

2016-11-18
hmeskanberg
hmeskanberg
Barn på 1 år och 10 månader

Jag kan inte alla termer om hormoner etc, men på föräldrakurs som jag gick under graviditeten så förklarade barnmorskan att amningen kan påverka kroppen, det kan bli så att man inte har sexlust eller att man blir skör och torr, hon yrkade att det är bra att ha glidmedel hemma pga detta. Och så vart det för mig, jag hade sexlusten men var ju torr som en öken och med de kände jag mig inte som världens sexigaste. Tack och lov för glidmedel!!! Vi hade sex efter 7-8 veckor då avslaget slutat

2016-11-18
SquareH
SquareH

Kan tillägga att jag hel ammade i 6 månader och nu del ammar jag min bebis är 11 månader :) så amning har inget med sexlust att göra om man frågar mig!

2016-11-18
Razhaa
Razhaa

Men vaa vad har amning med sexlust att göra??! Du ammar inte å har sex samtidigt liksom :/ . Vi hade sex igen när jag kände mig redo vilket tog kanske 3-4 månader. Jag sprack på många ställen å blev sydd så jag hade ont ganska länge och vågade inte ha sex men efter när jag kände mig 100% återställd så var det precis som det brukade vara innan graviditeten :) man ska inte skita i sin partner bara för man har fått barn! Både han och du själv behöver närhet man måste ta hand om sin kärlek!

2016-11-18
Razhaa
Razhaa

Jag hade noll sexlust under tiden jag ammade. Vi testade att ha sex efter typ ett halvår, men det var bara obehagligt. Hade det nån gång efter att jag slutat amma (8 månader), men det blev bra, roligt, härligt och regelbundet efter ett år typ.

2016-11-18
Plinpauline
Plinpauline

Tycker det är konstigt bara för att man ammar behöver man inte säga inga sex för man kan ha sex Even om man Ammar man behöver inte lämna stackaren utan sex ....min åsikt

2016-11-18
Balen_91
Balen_91

Vi hade sex igen efter 3 veckor (vaginal förlossning) och det kändes precis som tidigare. Fick inga yttre stygn efter förlossningen men flertalet inre.

2016-11-18
Muminemma
Muminemma
Barn på 2 år och 11 månader

Sorry, bäbis skickade innan jag skrivit klart ... Inget vaginalt sex på typ ett år. Har däremot gett min partner en avrunkning ibland så han inte ska bli alltför deppig. Men även det är ju svårt att få till tidsmässigt.

2016-11-18
JennyLowerot
JennyLowerot

Bäbis är 5 månader och jag ammar så ingen sexlust. Alltså inget vagina

2016-11-18
JennyLowerot
JennyLowerot

Började väl lite smått efter 8veckor när avslaget var borta. En pga smärta och lite rädsla för smärta så väntade vi ytterligare till efter efterkontrollen Så efter 12 veckor. Men tycker fortfarande de känns sådär inte helt bra ännu å ingen lust heller

2016-11-18
Wierd
Wierd
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...