App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kopparspiral bra dåligt? Era erfarenheter av den?

Hej! Ska sätta in en kopparspiral på tisdag. Vad har ni för erfarenhet av det har hört både bra och negativt. Har hört att d nya spiralerna ska innehålla mer koppar stämmer d? Är det vanligt med kopparförgiftning? Läst man ska äta zink när man har kopparspiral för att neutralisera kopparen så det inte blir för hög koppar halt i kroppen. Är så orolig den ska hamna på sniskan göra illa en eller att mannen min ska känna den, har förstått de kan göra d vad jag läst. Men ni som har eller ha haft hur upplever ni det med spiralen? Har ni mått bra dåligt? Läst man kan få biverkningar av kopparen. Vill veta allt innan insättning. Hormoner klarar jag inte av och har läs att äter man p piller eller minipiller kan d i framtiden ge bröst cancer så nej tack säger jag till det.

2016-11-17
snuttiz
snuttiz

Kopparspiral är det bästa prevmedlet! Inga hormoner som stör kroppen. Allt du känner och mår är DU. Inga tillsatser. Har haft kopparspiral sedan jag var 20. Är 34 idag och fått en liten tjej i höstas. Har kopparspiral igen. Finns INGET att klaga på. Och det känns inre för någon av er vid sex :)

2017-04-20
Lollito
Lollito

Har haft en jaydess sedan mitten på maj i år. Skulle aldrig någonsin byta den mot något annat faktiskt! Jag har haft mina problem och det tog lång tid innan spiralen och jag blev kompisar men nu är det så sjukt bra! Och nej, det gör verkligen inte ont! Förstår inte hur någon kan säga att det gör ont?! Jag var tvungen att fråga om hon skulle börja någon gång och hon var klar... märkte ingen ting!

2016-12-05
Plumpan
Plumpan

Jag satte in en kopparspiral i oktober och det är bra hade lite ont vid insättningen men berodde säkert att jag var spänd obehagligt kändes det men det gick över så fort den satt på plats. Det tar inte så långt tid att sätta in den heller själv så klarar jag inte av hormoner så kopparspiral är ett bra val bra skydd som varar i fem år och den känns inte det enda nackdelen är att man blöder mer och mer mensvärk men det kan man klara av :)

2016-12-04
Alexandra salloum
Alexandra salloum

Jag har haft kopparspiral i 2 omgångar och har bara upplevt det som positivt. Gjorde inte speciellt ont att sätta in den och uttagningen kändes inte för mig. Har inte fått någon hemsk mensvärk av den heller, möjligtvis lite mer blödning vid mens. Så det verkar vara väldigt olika. Hoppas att detfunkar lika bra för dig! :)

2016-11-21

Här kommer lång på snudden till bitter erfarenhet. Haha
Jag tror det är bra att tänka på att även om själva preventivmedlet i sig är utan hormoner har koppar en mkt stor påverkan på produktionen av östrogen i kroppen.
Min historia då:
Satte i en för jag inte ville ha hormonellt preventivmedel då dottern var 6 månader. För mig blev det så konstigt! Dottern slutade amma, på riktigt vägrade, ett par veckor efteråt. Hade så klart kunnat vara dags ändå men det blev så tvärt. Sen drabbades jag av svamp varje period för ÄL fram till mens. Sökte otaligt med vård hos vc och gyn. Sa att det var nåt som inte stämde. Pms sköt i höjden och jag vart fullkomligt knäckt en gång i månaden. Deppig och dessutom svamp på det, kunde inte sova och hade så ont. Nej det var tortyr! Läste av en slump på om biverkningar efter ett år. Sökte gyn igen, sa att den ska ut! "Nej men jag kan behandla. Men du har vaginos också ser jag så det blir antibiotika. Vill ni bli med barn?" Jag svarade att det tar en himla tid för oss att bli gravida (16 månader med dottern) så blir det så är det välkommet! "Du får p-piller, då har du ingen pms och har ändå ett skydd, det är jättebra!" Alltså så mkt skitdålig vård man ska drabbas av. 👎 spiralen åkte ut iaf. Hade kunnat slita ut den själv kändes det som. Låter som en mardröm men kan ha att göra med övriga delar i min hälsa. För jag gav mig inte här. Återhämtade mig i ett halvår. Kroppen mådde bättre men PMSen höll i sig.
Träffade då en så fin gynekolog som skrev ut premalex och pratade om MIG och Mina problem och tog dessutom reda på att jag hade en ngt lågproducerande sköldkörtel vilket kunde inverka på fertilitet och pms-besvär. Fick en låg dos levaxin och fem månader senare är jag gravid och mår så oändligt mkt bättre! Livskvalitet igen och jag känner mig pigg som för 10 år sen. Haha
Ja, bara en erfarenhet så klart. Men så KAN det gå 😜

2016-11-20
Ftotheanny
Ftotheanny

Jag har fått bedövning innan jag satt in min båda gångerna (mellan barnen). Tog 2 Ipren 1-2 timmar innan och sen la bm en bedövningsgel på tappen. Ipren ska göra så livmodern slappnar av, man känner ju att de är där och grejar och de spänner en del men gör inte ont. Och ja kände ingenting vid uttagning och då va de utan smärtstillande. Blöder lite mer än utan men de värt för att slippa hormoner 👌🏻

2016-11-19
Madde90h
Madde90h

Jag satte in en för några år sedan, då jag precis som du inte klarar av hormoner. Men herregud vilken mensvärk jag fick varje gång jag skulle ha mens. Var inte kul. Stod ut tre månader sen åkte den ut igen.

2016-11-19
Mtn88
Mtn88

Ok tack för era svar :) jo det som känns bra att man inte tillsätter hormoner som rubbar kroppen och mensen. Hoppas spiralen funkar bra för mig med :) läste att det finns en ökad infektions risk med den när man sätter in den men det säger min bm att det inte alls är så. Men hoppas allt går bra :)

2016-11-17
snuttiz
snuttiz

Om du kollar vart spiralen ska sitta så ser du att det är ingen fara att han är välutrustad. Du får ont långt innan han kan peta på spiralen 😉 Så det behöver du inte oroa dig över.

Det gjorde jävligt ont att ta ut den också men den smärtan varade typ en sekund. En annan fördel är att den inte stör dina cykler. Jag blev gravid 1.5-2 v efter att jag tagit ut den.

2016-11-17
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 4 månader

jag hade kopparspiral innan jag fick barn och har satt i en nu efter också jag valde detta preventiv medel för att jag får inte äta hormon preparat då min mamma hade bröstcancer och med hormoner ökas risken. jag tycker detta är de absolut bästa preventivmedel och jag har haft de flesta. detta är inget du behöver tänka på det negativa är att jag har fått mensvärk som jag aldrig hade innan sen kan partnern känna av trådarna men dem mjukas oftast upp eller så kan man få dem klippta kortare om besvären finns kvar efter ett tag. jag har aldrig ätit zink eller något kosttillskott för jag har kopparspiral och jag lever och mår bra :)

2016-11-17
Nippertipp
Nippertipp

Tack för ditt svar. Gjorde d lika ont att ta ur den ? Är orolig att man man ska känna den eller göra så den hamnar på sniskan då han är välutrustad om man säger så :p vet när jag gjorde min konesering så va det en annan kvinna där som skulle operera ut sin kopparspiral så vill inte vara med om något sånt. Sen en gammal klass kamrat till mig blev gravid med sina 2 barn när hon hade kopparspiral insatt så man är lite orolig men tänkt jag ska ge det en chans då jag är emot och klarar inte av hormoner längre

2016-11-17
snuttiz
snuttiz

Jag hade kopparspiral innan jag blev gravid. Absolut bästa preventivmedlet för mig. Inga hormoner som störde. Fick 4-5 dagar mensedan istället för 3 och blödde ganska rejält första gångerna efter insättning men det lugnade sig. Mensvärken var ungefär den samma.

Första månaderna efter insättning kunde jag få molvärk lite titt som tätt men det gick över och var inte så farligt. Sambon kände trådarna första gången vi hade sex men sen kände han inte av dom alls.

Jag är helt för kopparspiral och kommer sätta in en efter förlossningen. Det gör ont som satan men det går över fort.

2016-11-17
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...