App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Om förskolan och barnetsålder

Hej. Med bakgrund till lägget vill jag ha synpunkter. Jag plugade och pausade studierna just pga att jag fick barn 1;a Feb I år. Har inte jobbat på heltid och Drömmer är att etablera mig med det jag brinner för. Vill ha en karriär oxå med take på àtt jag oroar mig för pensionen m.m. I högskolan hade jag sagt att jag startar I mitten på Jan 2017. De så att jag kan ...

2016-11-10
Arffman
Arffman

Hej och tack för all respons jag fick av er Jag tror nog att jag gör som luna 13 att lämna honom två veckor efter han fyllt år och sen börja inskolning.

2016-11-25
Arffman
Arffman

Jag gjorde klart mina studier (examensarbete) när jag var mammaledig med sonen. Han var strax över 1 år, han fick vara med på nån handledarträff och lektioner. När jag hade längre föreläsningar så var han hemma med pappan eller en barnvakt. Förskolor tar inte emot barn under 1 år.

2016-11-11
LindaAE
LindaAE
Barn på 3 år och 6 månader

Det är ett år som gäller i Malmö också. Antar att det är nationellt? Jag säger kör på och börja plugga igen! Det värsta som kan hända är ju att du får omtenta eller pausa studierna igen o ta nåt timjobb så länge. Har du något att förlora på att testa? Det brukar ju inte vara något problem att vara borta en del under studierna heller...

2016-11-11
Plinpauline
Plinpauline

Gissar att det kanske är olika i olika kommuner. Men tror få tar emot innan 1 år. Jag var hemma precis till Lillan var 1 år och 10 dagar, därefter var maken hemma någon vecka och sedan inskolade han Lillan på förskolan. Hon var yngst men oxå nöjdaste ungen i världen! Perfekt ålder var det för vår tjej! Hon bara älskar förskolan, vi började ned 50 %, sedan75 % och nu går hon 100%. Jag fick nytt jobb på heltid så maken skötte allt med förskolan. Jag låter lilla gumman amma morgon och kväll och när hon vill då jag är hemma, ger mycket närhet hela tiden. Alla är olika menade spontant inget hinder att du ska kunna börja praktik eller plugg eller annat efter nyår, men liten måste nog vara 1 år för att börja, så mannen din kanske kan ta några veckor 😊

2016-11-11
Luna_13
Luna_13
Barn på 3 år och 10 månader

Tillägger att vi har tunt ekonomisk eftersom vi fått ta sparpengar för att betala av räkningar. Om min man är föräldraledig mer än en mån skulle det Sluta med sparpengar och på verkar oss väldigt mycket.
Har ansökt om bidrag för boendekostnader men min man tjänar mer än deras gräns som de har i försäkringskassan.

2016-11-10
Arffman
Arffman

Lessen. Blev liiiite rörigt.
Här kommer det igenHej. Med bakgrund till lägget vill jag ha synpunkter. Jag pluggade och pausade studierna just pga att jag fick barn 1;a Feb I år. Har inte jobbat på heltid och Drömmer är att etablera mig med det jag brinner för. Vill ha en karriär oxå med take på àtt jag oroar mig för pensionen m.m. I högskolan hade jag sagt att jag startar I mitten på Jan 2017. De så att jag kan  fortsätta I januari månad, vilket år som helst. Ni förstår att jag vill få min examen så fort som möjlig.

Nu I veckan råkade jag prata på forskolan med en förskolelärare och hon menade att det är tveksam att barnet börjar förskolan före denne har fyllt ett år. Jag sa till henne att "okej. Min man kan väl stanna hemma två i veckor".

Men jag är fortfarande osäker på àtt de tar hand om honom ändå vid Feb.

Jag menar... jag har ju två andra barn och de fått plats vid 1,5 och 3 års-åldern så jag undrar vad är den yngsta de tar emot?. Den Kommunala hemsidan står det 1 år.

Här kommer nästa fråga...
Ska jag ta kurser istället för praktik? Hålla bebisen vid tutten medan man låtsas plugga. Säga upp praktikplatsen jag hade fått gödkänd redan en mån sen? Högskolan vill ha svar senast vid början av dec. Varken rektorn eller placerings samordnare har inte hört av sig sedan ett par mån jag ringde rektorn. Rektorn lovade höra  av sig senare... Och väntar fortfarande. ... :-/

2016-11-10
Arffman
Arffman

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2016-11-10
Arffman
Arffman

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2016-11-10
Arffman
Arffman

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2016-11-10
Arffman
Arffman

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2016-11-10
Arffman
Arffman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...