App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Helt ointresserad av läxor....

Min son på snart 9 år är sååååå ointresserad av framför allt matte. Jag kämpar o försöker hjälpa honom men han tappar humöret varje gång vilket leder till att även jag tappar humöret. Hur kan jag hjälpa honom (förutom att att själv försöker tygla mitt humör)?! Detta är inte roligt längre!

2016-11-06
Doris08
Doris08

Testa att räkna matte fast med riktiga pengar sen kanske att de blir extra belöning av veckopeng om han visar bra resultat i skolan?

2016-11-09
julimom89
julimom89

Mina får alltid välja- storstäda toaletten eller göra läxan.

2016-11-09
solskensmamman
solskensmamman

Märker på min son att det gör skillnad när han gör sina läxor. Efter mellanmål eller middag funkar 100 ggr bättre än på tom mage. Min son får inte spela iPad/se på tv innan hans läxor är gjorda, sen vi bestämde detta märker vi också skillnad. Även bra att prata positivt om allt som rör skolan läxor osv även om du tycker att det är jobbigt ibland, för det smittar av sig. Kanske är det nåt din son gillar som du kan locka med? Om du gör läxorna utan tjafs o en vecka/månad kan vi... gå till simhallen, lekland, ishall, café eller vad han nu tycker om. Prata gärna med läraren oxå som de andra redan har sagt. Lycka till!

2016-11-06
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag skulle precis som ovan rekommendera att prata med läraren... Hur ser situationen ut i skolan? Hur funkar mattelektionerna där? Ha en öppen dialog både med sonen och läraren, gärna tillsammans... Sätt dig ner och prata med din son också om läxsituationen (inte när ni båda är sjukt frustrerade och mitt uppe i de). Fråga rakt ut varför han blir så less... Han är ju så pass stor att han borde kunna förklara.. Om de är svårt/tråkigt/lätt eller om du hjälper på 'fel sätt'... Jag hade jättesvårt för bl.a. matte när jag gick i skolan och min mamma räknade inte på samma sätt som jag lärt mig i skolan vilket gjorde att hon rörde ihop de ännu mer för mig. Min faster däremot hjälpte mig på 'mitt' sätt så efter typ ett år av bråk med min mamma så tog min faster över att hjälpa mig med just matten.. Senare hjälpte även min lillebror mig... 🙂

2016-11-06
mikols
mikols

Är det alla läxor eller bara matte? Kan han vara understimulerad/tycker det är för svårt? Tycker du ska prata med hans lärare om det. Finns det annat som lockar som kanske måste plockas bort? Sätter er ner och tillsammans planera in läxtid. Han kanske tycker den ska göras på en annan tid? Gör ett schema liksom.

2016-11-06
Elin Axelsson
Elin Axelsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...