App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Överaktiv bebis

Vet inte hur jag ska beskriva det... men jag har en son på 10 månadr som hela sitt liv varit extremt aktiv och svårtillfrdsställd. Nu när han börjar kunna röra sig själv är han aldrig still! Ingen leksak är rolig i mer än någon sekund innan han kastar den åt sidan och ger sig på nästa. Han kan aldrig sitta still och göra något. Att "varva ner" inför läggdags är en lögn, det finns inget sätt att få honom att lugna ner sig annat är att hålla honom så han inte kommer någon stans. Ofta blir han så uppskruvad när han leker att han nästan blir okontaktbar, blir helt genomsvettig och kastar sig fram och tillbaka. Jag börjar få svårt att hantera honom och jag misstänker att det bara blir svårare ju äldre (och rörligare) han blir. Jag är färdig att gråta flera gånger per dag då jag inte vet vad jag ska göra. Någon som har det likadant? Tips?? Hur får man överaktiva bebisar / barn att coola ner? Och snälla, har du inget snällt att säga, säg inget alls.

2016-09-28
Systeryster78
Systeryster78

Åååå min är nyss fyllda 7 månader. Känner igen detta. Han är aldrig stilla. Han sover gott men på vaken tid. Han är aldrig still och jag träna honom så han kan lära sig sitta men sparkar så mycket att de finns ingen chans att få honom att sitta.. Jag har 2 större barn med adhd och autism men detta är något helt annat..

2021-07-24
Eltonwide
Eltonwide
Barn på 1 år och 9 månader

Hej, ser att det var längesen du ska skrev så nu kanske du kan hjälpa mig istället.
Hur blev det sen för din bebis? Har samma situation som du hade fast jag sitter i den nu. Har du snälla eller någon tips att ge? Mvh

2021-07-20
Blivandemor89
Blivandemor89
Barn på 2 år och 9 månader

Jag förstår verkligen allas frustration, detta är så himla energikrävande. Min son på snart 14 månader är också väldigt aktiv och har varit det sedan dag 1. Jag personligen tycker det är en sak som har gjort saken lättare, och det är RUTINER. Det är flera familjemedlemmar som tycker jag är larvig som är så punktlig på rutinerna. Men såfort jag släpper litegrann så går lillen bananas. Detta här är bättre för både honom och mig. När han ska sova på kvällen så gör vi exakt samma rutin varje gång. Ser ut såhär ( äter gröt fyller blöjan byter blöja med lite lugn sång tar på pyjamas fixar till sängen med honom i armen ( så han ser att det är läggdags ) fixar till babymonitor borstar tänderna dricker vatten går från en ljus hall till hans mörka rum drar för gardiner sätt på nattlampa Nynnar på sov sången ner i sängen. Allt detta gör jag med honom i famnen så han tydligt ser att det är tid för att sova. Han äter alltid mat fasta tider. När han inte får som han vill och börjar gråta så tycker jag det är viktigt att han förstår att han inte alltid kan få som han vill. Brukar se han i ögonen och förklara varför detta inte funkar för mig och att det inte spelar någon roll om han gråter. Jag vet att han inte alltid förstår vad jag säger men han är faktiskt ganska duktig på att läsa av stämningen och ger sig tillslut och leker vidare. Lillen är väldigt smart och Envis (!!!!!) men det är då jag måste visa mig ännu mer envis så han inte tror han kan outsmarte-a mig 😅

2019-12-27
JaAj
JaAj
Barn på 3 år och 10 månader

Hej! Jag vet att detta är en gammal tråd men är verkligen desperat min sån på 1,9 år har varit aktiv sen dag 1 och då menar jag det han är så energisk och aktiv att han vägrar äta och sova måste hålla honom varje gång hans ska somna inget hjälper och ett tag gick han ner i vikt och det började bli akut. Jag gråter minst 5 gånger om dagen för att jag är frustrerad och utmattad BVC bokstavligen inte ett s***t har bytt 3 vårdcentral samt har konstant med barn och ungdomsmottagning på sjukhuset inget hjälper och dem får mig att känna som att det bara jag som har ett barn som har sån energi. Är glad att jag hitta denna tråd och hoppas på svar de enda dem förslagit är sömnmedel och det vägrar jag ge honom de inte okey med sånt tycker jag. Snälla all hjälp jag kan få 🙏

2019-12-26
Renaz92
Renaz92

Måste bara fråga trots gammal tråd. Gick detta över? Har det exakt lika :/

2017-09-25
Toktant
Toktant

Har en son på snart 9-månader och jag känner igen mig så väl i det du skriver! Vårn son är också över aktiv hela dagarna precis som din och ingenting hjälper för att få han att varva ner. Ingenting funkar, inte vagnen, inte massage, inte dusch/bad, inte läsa eller sjunga eller nånting. Han är också tidig med allt och är helt tokig med att klättra osv. Plus att han sover jätte jätte dåligt och har alltid gjort det! På bvc säger dom till oss att det är normalt, att typ alla barn är såna. Jag är ensam med sonen på veckorna då sambon jobbar borta. Jag är helt slut och ledsen varje dag, för att jag har en så aktiv unge dygnet runt! Jag hoppas att han snart kan börja sova mer på nätterna så det finns en liten chans att få återhämta sig iaf, för jag vet inte hur jag ska klara av detta så länge till annars..

2017-09-16
Emmairis
Emmairis

Hur har det gått för er, har bebis lugnat sig ? Jg träffade en barnpsykolog som sa till mig efter en timme med min son att han är ett sådant barn som lätt kommer bli feldiagnostiserat med adhd i framtiden om jag inte lär honom att slappna av, han är precis som du beskriver det "galet aktiv" . Tidig med allt och frustrerad med stark vilja. Det hon sa till mig att göra var att faktiskt hålla fast honom i ett stadigt grepp, upp med ben och in med armar som fosterställning i min famn och nynna eller vyssja lite då och då så han lär sig slappna av. Han protesterar högt och försöker streta emot några sekunder, ibland någon minut men till slut slappnar han ofta av och sitter nöjt några minuter. Gallskriker han så ska man såklart inte hålla fast men låta bebisen protestera iallafall. Får se hur länge jag lyckas med detta ☺️

2017-09-09
Sannzen1
Sannzen1
Barn på 2 år och 3 månader

Nu har jag inte en överaktiv tjej men definitivt en aktiv tjej, aldrig stilla! Mellan 8 mån till 1 år var tufft, hon tränade på att gå efter möbler, då hon sedan började gå vid 1 år, blev hon mycket mer nöjd, mycket mer frihet för henne. Har har kvällsömnen alltid gått helt ok, men dagsömnen varit ett h-vete efter 6 månader. Så vi 8 månader började vi med en dagsömn, blev mycket bättre då!! Och lagom stimulans. På kvällen varvar vi ner vid 17:30-18, äter gröt länge, lugnar på visor, sjunger, bortsatt tänder, byta blöja, gonattsagor, amning sedan sova. Där vid 8-10 månader var det tufft att somna, nattning tog 45 min. Alla barn är olika, pröva dig fram. Kan vara så att småttis eller förskola blir för mycket stimulans, vissa behöver bara en barnvagnspromenad och titta för att bli trötta. Men alla är såå olika

2016-10-02
Luna_13
Luna_13

Jag har hört att barn i 1års åldern har svårt i allmänhet sitta still så det verkar inte vara något ovanligt. Vi har dock inte barn som inte kan sitta still men de är så olika och det är ju bra och positivt tycker jag att ett barn har mycket energi och vill upptäcka världen! Hoppas det känns bättre för dig snart annars går det säkert att fråga BVC om någon kunnig på området eller om man kan prata med någon kurator om detta.

2016-10-02
flingan32
flingan32
Bebis på 3 månader

Nej, förstå mig rätt. Jag har inte gett mitt barn någon diagnos alls. Men jag tänker att om det har hjälpt andra så kanske det kan hjälpa honom, oavsett bokstäver. Det var som sagt bara ett halmstrå.

2016-09-30
Systeryster78
Systeryster78

läs med känsla för barns självkänsla! den har räddat många dagar

2016-09-29
8kee6
8kee6
Gravid i vecka 31

ecolomega ges ej till barn under 1 år står d på vår burk

2016-09-29
8kee6
8kee6
Gravid i vecka 31

Tack för alla svar! 🌸 Sitter med en klump i halsen efter läggningen... Hela kvällen har varit en kamp där han kastat sig fram och tillbaka, anfått farit mellan olika ställen och skrikit villt om jag försökt hålla honom still. Jag älskar honom men det här är inte kul. 😔 Jag ska söka på nötet efter high need baby, tack för tipset. Jag har inte pratat med bvc då jag inte fått så mycket hjälp där tidigare med annat. Bemöts mest med ett huvud åt sidan och " så ääääär det när de är småååå".
Jag försöker hitta på något varje dag. Går på öppna förskolan ett par gånger i veckan. Det tycker han är toppen, leker och kryper omkring. Men han är ändå lika dan när vi kommer hem.
Jag hoppas så så mycket att han ska lugna sig men jag har hoppats på det så länge nu. Trodde det skulle bli bättre när han började krypa (han var sååå frustrerad när han inte kom någonstans!). Men när han började krypa var han arg för att han inte kunde gå. Nu går han längs möbler och när jag håller i honom. Inte lugnare för det... Har läst någonstans att barn med lättare adhd lugnat sig med tillskott av omega 3. Nu greppar jag efter halmstrån, jag vet... men är det någon som vet när man kan börja ge det till bebisar? Någon som gett det med framgång?

2016-09-29
Systeryster78
Systeryster78

Jag har också en väldigt aktiv 10 månaders och jag tackar gudarna för öppna förskolan där han kan leka med dem andra barnen och springa runt och leka. Där tycker han att det är kul med leksaker men det gör han inte hemma. Går ni på öppnis? Funkar det bättre med en annan miljö? 😊

2016-09-29
Jenela
Jenela

Har alltid tyckt min dotter varit aktiv men hon är nog ingenting i jämförelse. Jag har försökt hålla henne aktiv med öppna förskolan, sångstunder, lekplats och såna saker där vi träffar andra barn. Nu har hon lugnat ner sig och kan faktiskt sitta stilla en stund i soffan men bara om hon får se på Pippi. Vid 10 månader fick hon se kortare stunder på babblarna. Hoppas att det löser sig för dig.

2016-09-28
mhe1985
mhe1985
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...