App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

De fattar inte allvaret

Jag är inne i v 23 med tredje barnet och har en riktigt tung och jobbig graviditet och är sjukskriven sen 2mån och pågrund av komplikationer finns det risk ett bäbbe inte vill vänta tiden ut.. Orkar inte gå in på detaljer då det är tufft som det är redan! Igår ringer makens mamma och plötsligt säger hon att hon specialbeställt en vagga med ett namn HON VILL att barnet ska heta som är ingraverat på säng gaveln!!!! Vafan skojar hon nu tänkte jag?! Nea det var helt seriöst det hon gjort!!! Här går jag gravid och mår såhär och med oron att vi ska få prematur som kanske inte ens överlever! Och jag kan bli inlagd flera veckor med bebisen och tvingas vara ifrån de barn vi har redan!!!! Och så håller hon på såhär! Jag pratade med min make som tyckte jag var löjlig som ens oroar mig eller ens orkar bry mig om barnet blir prematur eller ens överlever en förlossning!!!! De fattar ju inte allvaret någon av dem! Min make har inte varit med på ett enda läkarbesök som har med graviditeten ett göra, inte ens hos mödrarvården!!! Han fattar inte allvaret och jag vet inte vad jag ska göra för det är tredje graviditeten hon håller på såhär!! Hon är helt desperat att våra barn måste bli en flicka bara för hon aldrig fick någon själv som hon ville!!! Detta ska ju för fan inte drabba oss tycker jag! Vad fanken ska jag göra!!!

2016-09-22
Lilla mamsen
Lilla mamsen
Barn på 3 år och 9 månader

Hej!
Jag har oxå haft jobbiga graviditeter och höga förväntningar.
Nu vet jag inte vilket relation du och din svärmor har men testa att börja med att säga tack men nej tack, det är vårt barn, lägg dig inte i, på en "fint" sätt. Det är ju hennes pengar hon slänger i sjön.
Sedan din man/sambo, har du sagt att du vill ha med honom? Har han uttryckt att han inte vill följa med?
Prata jätte mycket med varandra om allt kring graviditeten, bra roliga saker men även jobbiga saker, då blir det sällan missförstånd eller sura miner.
Hoppas det löser sig.

2016-10-29
JosefinDillberg
JosefinDillberg

Jag går på täta kontroller redan så de har super koll vill jag lova! Ofta gynundersökning, ultraljud, provtagningar, lyssna klämma känna och dylikt

2016-09-24
Lilla mamsen
Lilla mamsen
Barn på 3 år och 9 månader

Man följs väl upp väldigt noga på förlossningen om det finns risken för prematur?

2016-09-23
Muminemma
Muminemma
Barn på 2 år och 11 månader

Vad skönt att din man äntligen verkar fatta! Det måste kännas så mycket lättare, trots att du bär på mycket oro i övrigt. Hoppas att han fortsätter på det här spåret nu!

2016-09-23
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 3 månader

Idag var jag hos en ny barnmorska och hon hjälpte mig även att få komma till en annan än min tidigare... Woho victory! Min make såg i morse själv vilka värkar jag hade och hur ont jag faktiskt har så han klädde barnen och sig och körde mig till mödrarvården, sen hem och fixade frukost och duschade barnen innan läkarbesöket på sjukan vi hade för pojkarna och tog de dit och gjorde ett helt underbart jobb ❤️ pratade med honom idag och berättade vad barnmorskan sagt och någonstans föll paletten ner hos honom.... Han lovade att han skulle skärpa sig för han trodde inte det vart så illa jag sagt men när han även fick veta att jag ska till sjukgymnast och åkt på foglossning så bara la han ner garden... Är förvånad själv att från de bråk vi haft innan så plötsligt accepterade han bara faktumet tillslut hur illa det kan bli om han inte slutar nonchalerar sanningen.... Kändes som en stor sten föll och någonstans börjar jag nästan misstänka att min mamma ringt och pratat med honom utan min vetskap för hon är aldrig den som tvekar på att ta ett samtal och be någon skärpa till sig... Tyvärr trodde även min nya barnmorska att det mycket väl kommer bli för tidig förlossning så ska ringa en kurator de har och få prata om just den rädslan och oron som uppkommit :/

2016-09-23
Lilla mamsen
Lilla mamsen
Barn på 3 år och 9 månader

Se till att få med din karl till barnmorskan snarast, eller be henne skriva tydligt exakt vari riskerna ligger så han får det på papper om han inte kan masa sig med!!! Vad gäller svärmor så...jisses, jag hade fått spel (det ska inte du få, bli inte galen i onödan) men som andra sagt, det är hennes förlust för ni kommer ju inte vilja använda en vagga där det står fel namn!! Det går säkert att sätta ett fint klistermärke/väggdekor över graveringen eller klä in gaveln med ett snyggt tyg, och så arrangerar du barnens gosedjur fint i vaggan, perfekt! Lång näsa åt kärringen fast på ett finare sätt. För övrigt skulle jag om jag var du ta en funderare på hur jag ville ha mitt liv i det långa loppet, inte läge till stora förändringar just nu kan jag tänka men när bebben kommit o allt stabiliserats lite så skulle jag nog inte vilja se mig i din sits resten av livet. Det verkar inte få dig att må bra. Styrkekram!!

2016-09-22
Mamma_Muu
Mamma_Muu

Har följt dina andra trådar och det verkar inte mkt kärlek och empati från din man överhuvudtaget !! Börjar undra om han ens vill ha familj ?? Vill inte va hemma från sjön, du mår dåligt m komplikationer, kompisar som kommer m skit o svärmor som ja jag vet inte vad!!! Är det så här du vill ha ditt liv?? Personligen hade jag dragit som en avlöning men förstår samtidigt att du har det tufft!! Nä sätt ner foten ordentligt!! Lycka till ❤️

2016-09-22
Linda911
Linda911

Du är ju dessutom sjukskriven pga komplikationer såpass tidigt i graviditeten att din man verkligen BORDE vara oroad han med!

2016-09-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 3 månader

Tack för du gav mig lite jävla anamma plumpan behövde verkligen det! Ringde och pratade med min mamma och hon tyckte jag skulle skriva ett fint litet inlägg till hans mamma och på ett snällt men bestämt sätt säga att det är jätte fin tanke men inte vad situationen behöver! Hon får komma sen med presenter hur mycket hon vill men innan bebis kommit är det vi som köper något där det finns förlossningsgaranti dessutom

2016-09-22
Lilla mamsen
Lilla mamsen
Barn på 3 år och 9 månader

Himla osmidigt av svärmor att specialbeställa en vagga bara sådär. Men det är ju hennes förlust när ni inte använder den. Ang din oro så tycker jag att du ska försöka ta ett (till) rejält snack med din man! Det ska inte spela någon roll ifall oron är grundad i nåt eller bara irrationell, han ska väl för fasen kunna lyssna och stå på din sida! Det är du som är gravid, inte han! Således är det du som känner och vet hur graviditeten framskrider!

2016-09-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 3 månader

Om de inte förstår utan bara tror att det är du som är orolig får du förklara för dem hur det ligger till och sen skulle jag nog skälla ut mamma också och fråga om hon tänker med röven eller nått annat. Ingen annan en du och barnets far bestämmer namn. Punkt.

2016-09-22
Plumpan
Plumpan

För din egna å dina barns skull får du sålla bort det som är oviktigt.Du har,kan jag tänka mig,annat att tänka på just nu! Så bry dig inte..ryck på axlarna o säg jaha💁🏻

2016-09-22
8kee6
8kee6

Förstår att du blir ledsen, orolig, rädd och allt annat man kan känna. Om jag var du skulle jag kräva att min man följde med till sjukvården så att han förstår din oro. Hade själv en jobbig graviditet med samma oro om prematur. Gällande vaggan tycker jag att din man får göra klart att det är ni som bestämmmer namnet på ert barn och ingen annan. Hoppas allt går bra och lycka till.

2016-09-22
aska15
aska15
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...