App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hormonspiral

Funderar på att sätta in en hormonspiral. Vilken sort har ni? Och vill veta om ni fått några negativa biverkningar och hur kroppen har reagerat. Tex acne, huvudvärk, oregelbunden mens mm Och vill självklart veta även positiva saker! :)

2016-09-20
Lillen1
Lillen1

Jag satte in hormonspiralen jaydess (stavas) i april, tog ut den i måndags då jag inte kände igen mej själv längre. Blödde inte så värst länge efter ja satt in den, och mensen blev mindre, så på det funka den superbra. MEN mitt humör! Jag var sur och grinig konstant, låg och kände mej smått deprimerad. Ingen motivation, och INGEN sexlust. Det började tära på förhållandet, och vi beslöt att jag skulle ta ut den. Nu är de på väg att vända och jag känner en gnutta glädje när jag vaknar på morgon 😊 men alla är ju olika, min familj fixar inget med hormoner, då både min mamma och syster reagerar likadant.

2016-09-22
SaDrotz
SaDrotz

Jag har alltid använt tampong med mina spiraler,aldrig hört något om att jag inte skulle få det.

2016-09-22
__doris__
__doris__

Förstod att det var en risk att den fastnar i trådarna och att spiralen följer m ut...

2016-09-22
Lillen1
Lillen1

Varför inte tampong? Det förstår jag inte alls.. min bm sa att både tampong och menskopp går finfint med spiral.

2016-09-22
Plumpan
Plumpan

kopparspiral då? jag vet många som slutat blöda helt med koppar, och då slipper man alla hormoner.

2016-09-22
__doris__
__doris__

Pratade m bm på efterkontrollen nu med mitt 3:e och (sista ;) ) barn och hon rekommenderade hormonspiral. Men jag känner mej tveksam. Om jag ska blöda flera månader som en del gör kan jag inte gå till badhus med de äldre syskonen då de inte rekommenderade tampong. Ätit p-piller i 20 år och det har funkat bra men är trött på att stoppa i mej hormoner. Känner flera det funkat bra för och nån enstaka som haft problem med blödningar mm. Jag får fortsätta forska! Tack för svar!

2016-09-22
Lillen1
Lillen1

Jag satte in en jaydess spiral i mitten på maj. Det finns en som man byter vid tre år och en annan man byter efter fem år. Jag har haft en del problem med mensvärk och pms men det har varit hanterbart. Efter jag födde sonen så minskade min mens, blödde nästan inget och ingen mensvärk heller - bara försvann. Efter dottern blödde jag dock mer och lite mensvärk kom tillbaka. Nu när spiralen är inne så har jag pms igen, ingen mensvärk och blöder rikligare. Ingen katastrofblödning men ändock mer än innan spiralen och innan barnen. Använder menskopp så jag vet ganska exakt hur mkt jag blöder. Spiral är lite speciellt. Dom första tre månaderna är värst och man kan ha problem i upp till 6-8 månader innan allt lugnar sig. Tålamod är verkligen nyckeln till spiralen. Det kan ta lång tid innan kroppen vänjer sig men när det väl lugnat sig så är det verkligen värt det. Jag känner inte av spiralen, sambon känner inte av den, blödningen är ok, pms är ju inte kul men hanterbart det med. Mitt tips är att prata med din bm och diskutera. Hon är ju expert på området och kan ge dig tips på vad som kan vara bäst för just dig. Sen är det ju tyvärr så att man måste prova sig fram lite för att hitta rätt.

2016-09-21
Plumpan
Plumpan

Jag har tidigare haft mirena som jag mådde helt ok av o h aldrig hade mens med,men hade mycket ont av den, typ som att den skavde. Har nu satt in jaydess som är mindre, har inga känningar av den alls, men dock fortfarande mensblödningar ibland. Däremot är sexlusten som bortblåst, men det kan ju ha med bebis,amning och de hormonerna att göra😊

2016-09-20
__doris__
__doris__
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...