App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Arbetssökande som gravid

Hej all underbara mammor här. Jag behöver hjälp redan nu med att hitta jobb och behöver verkligen råd med vad jag kan göra. Jag är en ensamstående mamma till en 15 månader gammal flicka och en annan påväg mars 2017. Min man jobbar i Kenya för tillfället och nu i oktober ska jag söka jobb då jag är 4 månader gravid. Har hört att många arbetsgivare inte direkt 'letar' efter gravida kvinnor som snart kommer vara borta i ett år sen. Finns det nån chans att jag kanske får ett jobb i år? Någon som vet om detta? ska studera distans på komvux också så vill jobba deltid

2016-09-09
Fatumafay
Fatumafay
Barn på 3 år och 7 månader

En bra arbetsgivare accepterar att man får barn och är ledig från jobbet sen. Jag sökte mitt nuvarande jobb och berättade på intervjun att jag var gravid då, det syntes inte och det var väldigt tidigt men jag ville vara ärlig. Fick det jobbet ändå. Och dessutom fast tjänst direkt utan provanställning. Så visst går det!! Sen fick jag missfall men det är en helt annan story😝

2016-09-11
flingan32
flingan32

Jag arbetade som barnskötare under ett kort tid då jag va föräldraledig med min andra barn innan jag ansökte arbete. Denna är mitt tredje så visst går det att arbeta. Hoppas du hittar något snart.

2016-09-09
ligist81
ligist81

Fick också ett jobb som sjuksköterska direkt efter examen trots graviditet. Sökte visserligen ingen fast tjänst men arbetade fram tills jag blev sjukskriven. Jobbade på samma ställe mellan barnen sedan också.

2016-09-09
KarinSjo
KarinSjo
Bebis på 9 månader

Jag tog examen som sjuksköterska förra året och var då 6 månader gravid. Fick fast anställning direkt. Det är ju bara en kost tid av ens arbetsliv som man är hemma så oftast är det inte ett problem :) sen beror det ju på vilket jobb man söker :) men var öppen med att du är gravid så hjälper det :) arbetsgivaren har dock aldrig rätt att neka dig jobb för att du är gravid, då är det sett som diskriminering :) prata med facket isåfall! :) lycka till!

2016-09-09
SannyLala91
SannyLala91
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...