App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bedside crib (vagga) eller vanlig spjälsäng?

Vi står och funderar på om vi ska köpa en vanlig spjälsäng eller en bedside crib till vår baby. Främst funderar vi på en vagga just eftersom dom tar mindre plats och vi har ont om plats i sovrummet, dels för att man kan dra ner ena sidan av vaggan och då kan man lätta ta till sig barnet på natten för att amma. Dock har många berättat för mig att dom sängarna är så pass små att man knappt kan använda dom tills barnet är 6 månader. Stämmer detta? Då är det inte lönt kanske om man endån efter kort tid måste köpa annan säng. Finns det spjälsängar i vanlig storlek som man endån kan hissa ner ena sidan på? Andra tips?

2016-08-26
Susan C
Susan C

Vi hade bedside crib första fem månaderna. Älskade den då sonen hamnade nära. Kommer ha den till nästa med.

2016-08-29
SysterEmma
SysterEmma

Vi hade också en vanlig spjälsäng där vi tog bort ena långsidan. När den var i övre läget var den i perfekt nivå till vår säng och dottern kunde då somna på min arm fast i hennes egen säng :) när hon började vända sig sänkte vi ner den ett snäpp bara :)

2016-08-26
SannyLala91
SannyLala91
Barn på 3 år och 1 månader

Vi har en Kaxholmen (tror jag) spjälsäng och den går att hissa ner ena sidan. Funkar perfekt.

2016-08-26
Jennie2014
Jennie2014
Bebis på 2 månader

Vi har en Brio cut two och på den spjälsängen kan man höja/sänka ena långsidan, jättesmidigt tycker jag. Och när dottern blev större tog jag bort ena långsidan och ställde den precis bredvid min sida av sängen.

2016-08-26
LindaAE
LindaAE
Barn på 3 år och 6 månader

Vi har en spjälsäng som vi tagit bort ena sidan på och gjort så den är i höjd med vår säng. Nu när lillebror är 7 mån funderar vi på att sätta på sidan och flytta in honom i eget rum.

2016-08-26
Fiakatten
Fiakatten

Vi

2016-08-26
Fiakatten
Fiakatten

jag tycker spjälsäng om man ser de från ett ekonomiskt sätt då den vi har 2 lägen ett högre upp och ett längre ner då barnet står och sitter så den inte kan trilla ur. sen kan man ta bort långsidan när barnet är så stort att den kan ta sig i och ur sängen så den sängen kan de ha i flera flera år

2016-08-26
Nippertipp
Nippertipp

Tror Troll har en sån sänkbar spjälsäng :) vi har kört på babynest mellan oss :) 7 månader med sonen sedan började han sova i spjälsäng :) 2 månader med dottern o sedan spjälsäng :)

2016-08-26
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...