App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mycket gasig bebis

Hejsan! Har en son på 1 mån som har väldiga problem med gaser o magknip när han ammar. Blir ledsen för det gör ont i magen o kryster för att sen fisa riktigt mycket och högt. Skriker väldigt mycket om dagarna pga detta. Är väldigt svårt att veta vad man ska göra för honom när han är så ledsen o har ont, inget hjälper just då. Har provat vara utan mjölk i 1v men tyckte inte det gjorde någon skillnad för honom. Provar just nu minifom magdroppar men än så länge gör dem ingen skillnad alls. Någon som har tips på hur jag kan göra för min lilla son så han ska slippa dessa magknip o gaser? Någon med samma problem?

2016-07-15
Saaraa88
Saaraa88
Bebis på 4 månader

Undvik att använda pysventil ofta, den irriterar och kan även enligt bvc störa deras egna reflexer. Massera magen och ge ett bad, det brukar hjälpa och lugna med ett bad och sen lite massage och lite mat efter det hela. Men som sakt detta är inte ovanligt, det gör ont i mamma hjärtat dock. Vet jag sa många gånger till min sambo nämen Gud ska det va såhär?! Det är ju så synd om henne, men det lugnade sig efter några månader ca 4,5 månader

2018-03-28
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 33

Om du ammar så ska du se upp med vad du äter. Undvik mat dom ger gaser ex lök, kål etc, även stark mat. Miniform enligt mig och andra mammor jag känner hjälper om man ger det sällan. Prata med bvc, men sen är gaser inte så farligt, värre om det inte kommer ut. Dom flesta bebisar har ont i magen, jag hade samma med vår tös, som hon grät oj oj. Men det blir bättre, prata dock med bvc eller en barnläkare så du känner dig trygg.

2018-03-28
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 33

Hej. Vår son har precis passerat 8v nu. Han har troligtvis kommit in i en övergångsfas. Då han skriker otröstlig under den tiden han är vaken. Han har blivit mer gasig i magen bara de senaste dagarna och vi har inte ändrat något på hans kost, jag har inte heller ätit något som jag inte brukar. Men har någon annan här i tråden (ursäkta kapning) upplevt samma? Och när har de gått över, 12v?

2018-03-28
Dch300
Dch300
Gravid i vecka 33

Sempers magdroppar förvärrade saken för vår som, vi bytte ersättning från Sempers Lemolac SensiPro till HIPPs ekologiska samt använde en pysventil, Windi. Det tillsammans var perfekt! Hipp och Windi.

2016-07-19
FruMarin
FruMarin

Ja, jag har en dotter på snart 3 månader som vi har haft samma problem med som du & vi har använt oss av Windi pysventiler, magmassage och hon har fått ligga på magen när vi har haft uppsyn. Rekommenderar att göra magmassagen några gånger om dagen, passa på när du byter blöja tex. Vi kör även på Sempers magdroppar. Nu verkar hennes mage ordna till sig. :)

2016-07-17
Alexaandraa
Alexaandraa

Vi har problem med vår andra son också :( jättejobbigt när det kör igång... Tycker inget riktigt fungerar. Kör minifom, magdroppar, vattenlösliga d-droppar, lite massage då han inte är så förtjust i detta... Vad är EC?

2016-07-17
v05mani1
v05mani1

Hej.

Okej. Ja min son har faktiskt också riktigt kort tungband. Kanske ställer det till mer problem då?
Och när han ammar kommer det mkt mjöl på en gång så han hostar o så.. Blir väl mkt gaser av det med eftersom mkt luft kommer in?
Men jobbigt e detta med allt skrik o gaser o magknip.

2016-07-15
Saaraa88
Saaraa88
Bebis på 4 månader

prova EC! Naturligt, gratis och såååå effektivt!

2016-07-15
erkendal
erkendal
Barn på 3 år och 10 månader

rapa barnet ofta även när ditt barn inte har ätit, pysventil och magmassage, har även hört att läggs dom på vänster sida då kommer fisarna ut lättare men se till att ha stöd bakåt bara.

2016-07-15
Markar02
Markar02

rapa i mellan åt kan hjälpa

2016-07-15
Nippertipp
Nippertipp

Mina tjejer har samma problem och de är nu 4 månader gamla. Vi använde oss av miniform först men övergick sedan till sempers magdroppar som är lite dyrare men gav bättre resultat.
En av mina tjejer har också kort tungband vilket bidrar till att hon sväljer mera luft. Är det något som din son har?
De första månaderna så höll jag mig enbart till amningen, men kombinerar nu detta med flaskmatning för att minimera deras luftintag som uppenbarligen ger upphov till deras gasproblem.

2016-07-15
Cina Hermansson
Cina Hermansson

Min pojk var oxå pruttig, kunde peta lätt på hans mage och då fes han. Roligt att tänka tillbaka på nu, men då var det inte lika kul. Han hade inte så ont så ofta som tur var. Minifom, pysventil och mkt massage när det var som värst. Försökte se till att rapa honom under amningen.
Det gick iaf över efter några månader.

2016-07-15
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Jag använde sempers magdroppar till min pojk. dom hjälpte tycker jag.

2016-07-15
MärtaLinnea
MärtaLinnea

För oss funkade minifom men i kombination att avbryta matningen för ordentlig rap och sen en till efteråt. De gånger han somnade och inte rapade blev det mer magknip direkt..

2016-07-15
Madeleine917
Madeleine917

Min dotter var också jätte gasig fram till hon va ca 3 månader. Provade precis som dig att äta helt mjölkfritt samt magdroppar men inget hjälpte. Att massera magen & använda pysventiler (finns att köpa på Apoteket) var det enda som hjälpte lite. Hopps det snart går över för lillkillen. 🌼

2016-07-15
Sofiesvensson90
Sofiesvensson90
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...