App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mycket gasig bebis

Hejsan! Har en son på 1 mån som har väldiga problem med gaser o magknip när han ammar. Blir ledsen för det gör ont i magen o kryster för att sen fisa riktigt mycket och högt. Skriker väldigt mycket om dagarna pga detta. Är väldigt svårt att veta vad man ska göra för honom när han är så ledsen o har ont, inget hjälper just då. Har provat vara utan mjölk i 1v men tyckte inte det gjorde någon skillnad för honom. Provar just nu minifom magdroppar men än så länge gör dem ingen skillnad alls. Någon som har tips på hur jag kan göra för min lilla son så han ska slippa dessa magknip o gaser? Någon med samma problem?

2016-07-15
Saaraa88
Saaraa88
Barn på 2 år och 6 månader

EC (Elimination Communication) eller babypottning går utmärkt att kombinera med blöjor :)
Vi började med det när sonen var runt en månad gammal i kombination med tygblöjor. Vi höll honom över pottan efter varje ammning, när han vaknade och när vi kände/såg att han är nödig.
Han har aldrig haft problem med magen. Vet såklart inte om det beror på EC eller inte.
Nu är han snart ett, bajsar nästan alltid på toan och kissar väldigt ofta. Är kanske lite mer jobb än "vanliga" sättet. Tycker ändå att det är värd det!

2022-01-26
mepha
mepha
Bebis på 15 månader

Min dotter på 6 månader var precis likadan när hon var i samma ålder som din bebis.
Det gör så ont i mamma hjärtat.
Det spelade iprincip ingen roll vad jag gjorde. Jag ändrade kost, lät bli att amma så fort hon blev ledsen, badade, masserade, använde droppar Osv osv.. det ÄNDA som hjälpte någorlunda var att jag slog på musikvideo på tvn och bar runt på henne med hennes ben rätt högt upp. Bärandet och läget med benen gjorde nog att det gjorde mindre ont i hennes mage, samt att ljudet och ljuset från tvn distraherade henne lite. Så höll jag på i drygt 2 månader tills det vände från den ena dagen till den andra.
Lider med er. Lycka till ❤

2022-01-20
Maddiiiee
Maddiiiee
Bebis på 9 månader

Googla EC babypotting så ser du att det är ett alternativ till blöja som kan göra mycket för barn med problemmagar.

2022-01-20
solskensmamman
solskensmamman

Hej, Vad är EC? Vår son har mycket gaser och det är många sömnfria nätter här hemma.

//

2022-01-20
SinanAltaii
SinanAltaii
Bebis på 4 månader

Undvik att använda pysventil ofta, den irriterar och kan även enligt bvc störa deras egna reflexer. Massera magen och ge ett bad, det brukar hjälpa och lugna med ett bad och sen lite massage och lite mat efter det hela. Men som sakt detta är inte ovanligt, det gör ont i mamma hjärtat dock. Vet jag sa många gånger till min sambo nämen Gud ska det va såhär?! Det är ju så synd om henne, men det lugnade sig efter några månader ca 4,5 månader

2018-03-28
VictoriaOld
VictoriaOld
Barn på 2 år

Om du ammar så ska du se upp med vad du äter. Undvik mat dom ger gaser ex lök, kål etc, även stark mat. Miniform enligt mig och andra mammor jag känner hjälper om man ger det sällan. Prata med bvc, men sen är gaser inte så farligt, värre om det inte kommer ut. Dom flesta bebisar har ont i magen, jag hade samma med vår tös, som hon grät oj oj. Men det blir bättre, prata dock med bvc eller en barnläkare så du känner dig trygg.

2018-03-28
VictoriaOld
VictoriaOld
Barn på 2 år

Hej. Vår son har precis passerat 8v nu. Han har troligtvis kommit in i en övergångsfas. Då han skriker otröstlig under den tiden han är vaken. Han har blivit mer gasig i magen bara de senaste dagarna och vi har inte ändrat något på hans kost, jag har inte heller ätit något som jag inte brukar. Men har någon annan här i tråden (ursäkta kapning) upplevt samma? Och när har de gått över, 12v?

2018-03-28
Dch300
Dch300
Barn på 2 år

Ja, jag har en dotter på snart 3 månader som vi har haft samma problem med som du & vi har använt oss av Windi pysventiler, magmassage och hon har fått ligga på magen när vi har haft uppsyn. Rekommenderar att göra magmassagen några gånger om dagen, passa på när du byter blöja tex. Vi kör även på Sempers magdroppar. Nu verkar hennes mage ordna till sig. :)

2016-07-17
Alexaandraa
Alexaandraa

Vi har problem med vår andra son också :( jättejobbigt när det kör igång... Tycker inget riktigt fungerar. Kör minifom, magdroppar, vattenlösliga d-droppar, lite massage då han inte är så förtjust i detta... Vad är EC?

2016-07-17
v05mani1
v05mani1
Gravid i vecka 19

Hej.

Okej. Ja min son har faktiskt också riktigt kort tungband. Kanske ställer det till mer problem då?
Och när han ammar kommer det mkt mjöl på en gång så han hostar o så.. Blir väl mkt gaser av det med eftersom mkt luft kommer in?
Men jobbigt e detta med allt skrik o gaser o magknip.

2016-07-15
Saaraa88
Saaraa88
Barn på 2 år och 6 månader

prova EC! Naturligt, gratis och såååå effektivt!

2016-07-15
erkendal
erkendal

rapa i mellan åt kan hjälpa

2016-07-15
Nippertipp
Nippertipp

Jag använde sempers magdroppar till min pojk. dom hjälpte tycker jag.

2016-07-15
MärtaLinnea
MärtaLinnea

För oss funkade minifom men i kombination att avbryta matningen för ordentlig rap och sen en till efteråt. De gånger han somnade och inte rapade blev det mer magknip direkt..

2016-07-15
Madeleine917
Madeleine917

Min dotter var också jätte gasig fram till hon va ca 3 månader. Provade precis som dig att äta helt mjölkfritt samt magdroppar men inget hjälpte. Att massera magen & använda pysventiler (finns att köpa på Apoteket) var det enda som hjälpte lite. Hopps det snart går över för lillkillen. 🌼

2016-07-15
Sofiesvensson90
Sofiesvensson90
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...