App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Abort någon??

Jag vet att denna forumet är inte för att prata om att abortera bort ett barn utan denna forum är för folk som behåller sina barn men jag bara undrar hur många aborter har ni gjort?? Och när gjorde ni de?? Innan den första barnet eller var den ni gjorde abort på ett mellan barn exempel mellan bden första barnet och andra barnet eller andra och tredje barnet mellan den tredje och fjärde barnet..etc?? eller bestämde ni er för att inte skaffa fler barn efter den sist föda barnet?? Dvs alla barn som kom efter den sist föda barnet aborterade ni bort den.

2016-07-11
Gboz11
Gboz11

Hej. Jag gjorde abort innan min första bebis. dok så blev ja gravid fast jag gick på preventivmedel och gick i skolan så gjorde abort. andra gången va efter min bebis men då var det av medicinska skäl plus att de gick igenom preventivmedel då med så fick ett annat preventivmedel istället. och nej jag missade inga tabletter då ja hade spiral. Så hade jag inte skyddat mig så hade jag självklart behållt båda barnen. Men nu försöker vi med bebis nr 2 så hoppas på ett syskon snart.

2017-09-22
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 2 år

Lägg av. Ingen använder abort som preventivmetod. Jag har själv gjort en abort-ish pga att graviditeten hade avstannat men kroppen behövde hjälp med att få ut resterna. Det var fan ingen dans på rosor! Det gör ont och man blöder som fan och ingen VILL gå igenom nåt sånt. Ibland är man tvungen. Jag känner folk som gjort regelrätta aborter i vuxen ålder och det har inte varit lätta beslut, just pga stigmat som finns runt det hela. Att påstå att folk använder abort som 'preventivmetod' (vilket är helt fel ord) är att öka på det stigmat. Ett stigma som gör att folk som inte kan/vill ta hand om barnet ändå behåller det. Du har all rätt att tycka och tro vad du vill men då måste du kunna ta att merparten av oss definitivt inte håller med.

2017-09-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år

De som inte förstår att man kan bli gravid av sex bör avstå helt. Vill man absolut inte ha barn finns de massa andra sett att ha sex på än just vaginalt. Jag är emot abort som preventivmedel, man dödar ett framtida liv. Har man blivit våldtagen är en helt annan sak. I mina ögon går de inte att jämföra en graviditet man får pga njutning (och man inte orkar ta sitt ansvar)och en gravitidet pga överfall, de är två helt olika saker.. .

2017-09-22

Precis. Det är knappast någon som gör abort för att det är så himla kul 🙄 Jag hoppas dessutom att alla vuxna vet om att man kan bli gravid via våldtäkt också, inte säkert att man vill behålla det barnet. Man ska inte skamma folk bara för att de gjort abort! Tvärtom, vi måste få bort stigmat kring abort, det ska inte vara nåt vi inte pratar om!

2017-09-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år

Även om man är skyddad så är de skydden inte helt 100% säkra. Shit happens och då får man göra det som känns bäst. En kondom som spricker, det tänker man väl inte på att kolla alla gånger..? Eller glömma ett p-piller/minipiller...? P-spruta kan man ju faktiskt bli försenad med också, inte alltid vården har tid nör jag borde ta den... som vuxen är det ju lättare kanske med tanke på att våra hjärnor faktiskt är färdigutvecklade. Det är den inte hos en 15-16-17-18 åring. De tänker väldigt egoistiskt och tänker inte på konsekvenser i samma omfång som en vuxen gör. Att ålder har med nått att göra alls begriper jag inte för som sagt, när the shit hits the fan får man ju lov att städa upp efter sig på det ena eller andra sättet...?

2017-09-22
Plumpan
Plumpan

Jag tycker är man vuxen så får man se till att ta sitt ansvar och skydda sig om man inte vill bli gravid. Jag är 30år och har aldrig gjort abort kommer aldrig göra heller

2017-09-21

Kan tillägga att jag och min man beslutade tillsammans att skaffa barn. Nu har vi tre tätt och planerar för fjärde. Abort skulle jag inte göra igen men skulle heller inte ha sex oskyddat om vi inte skulle velat ha fler barn så skulle jag se till att ha bra skydd.

2017-09-21
flingan32
flingan32

tack så mycket razhaa! :) kan ju tillägga att aborten/studenten är nästan 5 år sen. jag och sambon firade 6 år tillsammans nu i september. sonen kom i augusti😊

2016-11-16
Johannaulrika
Johannaulrika

Johannaulrika gud va glad jag blev för din skull. Grattis❤️ och förlåt jag kom från ingenstans å hoppade in bara hehe men blev glad för dig. Jag har gjort 0 aborter på mina 22 år ☺️ men jag har en vän som gjorde abort hon var nygift och kände sig inte redo, men nu har hon en son på 1 år och är super glad. Man måste verkligen göra det som känns rätt skit i vad alla andra säger och tycker tänk bara på vad DU känner så har du gjort rätt👌🏼

2016-11-16
Razhaa
Razhaa

jag gjorde en abort en vecka efter min student. killen va verkligen inte redo, inget jobb, skuldsatt osv. jag ville verkligen inte göra det, blev tillslut övertalad av min omgivning. ångrar det inte idag dock, men va deprimerad ett år efter aborten. Idag har jag en 3 månaders bebis med samma kille, båda med ordning på livet. om 3 veckor gifter vi oss dessutom! :)

2016-11-15
Johannaulrika
Johannaulrika

Har aldrig gjort abort. Fick min första som 18 åring, min andra som 19 åring. Båda var planerade.

2016-11-15
ungmamma
ungmamma

Jag gjorde en abort när jag var yngre. Blev gravid trots preventivmedel. Ångrar den absolut inte men skulle aldrig göra om det.

Min sambo var den som först började prata om att skaffa barn. Så man behöver inte alls tjata på alla män.

2016-11-15
Alexzandra630
Alexzandra630
Barn på 3 år och 2 månader

1 abort när jag var 15. Hade pojkvän men ville absolut inte skaffa barn då. Hade en helt annan bild på hur mitt liv skulle bli och jag ångrar det absolut inte. Allt blev som jag planerat.

2016-11-15
flingan32
flingan32

Alltså Plumpan, nu var ju inte detta ett roligt ämne, men jag dör ju av din autokorrekt ibland! 😂

2016-07-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Jag blev gravid som 15 åring med min nuvarande sambo. Abort var tanken men det blev missfall. Ångrar än i dagvattenledningar jag ens tänkte tanken på abort tyvärr även inser blev missfall så kan åtminstone inte jag låta blundat tänka 'tänk om'. Hur som tänkt abort 1, blev inte av. Som någon annan skrev, man gör det som känns bäst med den situation man sitter i. Det ska man inte fördöma någon annan för.

2016-07-13
Plumpan
Plumpan

tur man kan ändra sig😉

2016-07-12
8kee6
8kee6

Kickiliani: inte ville ha barn? Du som verkar så barnkär och engagerad i dina barn och alla andras. 😀 Det trodde jag inte om dig, haha. 😉

2016-07-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

kommer ifrån ämnet lite men vi satt och prata om vår framtid och hur den skulle se ut och vad vi ville mm mm. Den kvällen slutade jag äta p-piller😊(å jag som trodde jag inte ville ha barn)😉nu har vi 2 hehe

2016-07-12
8kee6
8kee6

Isabell; hoppsan, det är nog mer ovanligt. När våra barn är sådär underbara (läs sovande) och min man sitter och lovordar dem brukar jag påminna om att det var tack vare mitt tjat som de finns till. 😄

2016-07-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Hos oss var de mannen som tyckte att de var dags att skaffa barn.

2016-07-12
Isabell25
Isabell25

Jag har gjort 0 aborter genom hela livet. :)

2016-07-12
Gboz11
Gboz11

Emily: det var det mest sorgligast jag har hört ju. Att du blev gravid sen fick du dessutom välja mellan honom och barnet bara för att han inte var redo. Jag menar killar aldrig redo att få barn. Man måste typ pusha på lite och övertala honom. Säg bara: "kom igen nu, du och barnet behöver bara knyta an till varandra. Det är för tussan det enda du behöver för att fast med barnet för alltid".

2016-07-12
Gboz11
Gboz11

Jag gjorde en abort i vecka 7 när jag var 19 år (några månader innan studenten). Blev gravid när jag hade ett 'ond Night stand' med ett gammalt ex. Ingen 'bra' kille på den tiden så hade inte velat ha honom som far till mitt barn. Jag hade även stora planer för mig själv så för mig fanns det inget alternativ än att göra abort. Ångrar det absolut inte idag. Har idag 2 ljuvliga barn tillsammans med en man jag verkligen älskar och varit tillsammans med i 11 år :-)

2016-07-11
IcePrincezzz
IcePrincezzz

Jag har gjort en abort, jag var tillsammans med mitt ex och fick välja han eller barnet för han kände sig inte redo för att skaffa barn - även fast han visste att jag ville verkligen inte göra en abort. Men jag var kär och allt det där och trodde han var den rätta och allt sånt, så valde han. Stort misstag då han gjorde slut precis efter. Ibland ångrar jag lite grann att jag gjorde aborten, men hade jag inte gjort det så skulle jag inte vara där jag är idag :) nu är jag gravid för andra gången och det blir ingen abort :) man måste göra det man känner är rätt i den stunden för det är det man behöver precis då :)

2016-07-11
Emilybrown96
Emilybrown96

Jag blev gravid med min dåvarande fästman när jag var 21 år. Vi hade försökt i nästan ett år. I samma veva som jag fick reda på att jag var gravid träffade jag en underbar kille och ville satsa på honom istället. Jag gjorde därför slut med min fästman och gjorde abort. Nu är jag 31 år och har varit tillsammans med den "andra killen" i tio år, varit gift i 4,5 år och har två döttrar tillsammans. 😍

2016-07-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 12 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2016-07-11
sabinaemelie
sabinaemelie
nyfödd bebis

Sängvätning?? Va?? Jag tryckte på "övrigt" ju. Kan nån bara omplacera denna tråd till "Övrigt" istället. För den har hamnat i fel kategori.

2016-07-11
Gboz11
Gboz11
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...