App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sysslor i hemmet

Hur mkt hjälper era 11-12 åringar till hemma samt 7 åringar? Jag tycker man kan be dem att ta hand om disk, sina rum med mera men de är så mkt tjatande innan de blir gjort...?

2016-06-14
Wierd
Wierd

Tror jag skall ta mej ett snack med barnen vid middag idag ;)

2016-06-15
Wierd
Wierd

Mina måste ta sina rum själva. Duka av efter sej och plocka in i diskmaskinen.
De äldre 12-13 år får även sköta sin egna tvätt.
De yngre 4-10 år får hjälpa till tillsammans med vuxen med all städet. Skura badrum, städa skohylla, hänga tvätt, städa soffan mm för att lära sej att klara sej själva så småningom och veta hur saker och ting ska göras när de är vuxna.

2016-06-15
angsva
angsva

Låter kanske bryskt men det fungerar ;)

2016-06-14
Plumpan
Plumpan

Man ska ju inte behöva tjata tycker jag. Då mina barn blir så pass stora att de förstår innebörden av en syssla och varför den ska göras så tänker jag kräva att den blir gjord. Hjälper Du inte till med din uppgift typ duka bordet/laga middag så blir det ju ingen mat för dig då. Hjälper du inte till med disken, nä men då blir det ju ingen dator/tv/telefon eller vad det nu kan vara.. Lägger inte du din tvätt i tvättkorgen så blir inte dina kläder tvättade - du får alltså gå i skitiga kläder om du inte själv tvättar dem.

2016-06-14
Plumpan
Plumpan

Tycker bara att jag känner mig så fruktansvärt tjatig. Men kanske de lär sig nån gång så ja slipper tjata? ;)

2016-06-14
Wierd
Wierd

Jag har inte heller så storat barn ännu. men har en snart 3 åring. Hon hjälper till i den mån hon själv är intresserad. Vissa dagar hjälper hon till mer än andra. Hon får ingen peng av att hjälpa till

2016-06-14
swanin
swanin

Nu har inte jag så gamla barn än men sonen på snart tre år hjälper gärna till i köket. Jag anser att barnen bor ju också, då ska det också hjälpas till med ex. Disk, duka bordet, matlagning, städning osv på barnets egna nivå. Alla hjälps åt så går det fort och ingen behöver känna att det bara är jag som gör allt hela tiden. Så var det hemma för mig när jag var liten och dom sysslorna hade ingenting med veckopeng att göra.

2016-06-14
Plumpan
Plumpan

Vi har inget fast schema på att dom ska göra vissa grejer eller så men de hjälper till för att då vet dom att vi får mer rolig tid tillsammans, allt går ju fortare när man hjälps åt ☺️ 3åringen dukar bordet nästan varje dag, han tycker att de är jättekul... 8åringen, 12åringen och 14åringen hjälper till att dammtorka och dammsuga och sen brukar dom hjälpa till att plocka undan leksaker mm efter de små... Alla håller ordning på sina rum (på torsdagar storstädar jag och då ska de inte vara något på golven) sen har de alla olika ordningsinne och jag tycker att de ska va de som bestämmer... Så länge de går o gå in utan att snubbla, går att dammsuga och inget möglar är jag faktiskt nöjd... Deras rum, deras ordning... De brukar alltid var någon som vill hjälpa till med maten och alla plockar in sin disk i diskmaskinen (utom 1åringen 😉)

2016-06-14
mikols
mikols

Har en 7 och en 9 och dom har 50:- i veckopeng. Och då ska dom tömma diskmaskinen och duka två ggr i veckan. Städa sina rum var söndag och se till att smutstvätten kommer till tvättkorgen.

2016-06-14
grabbmor
grabbmor
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...