App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Fördelar med att vara äldre förälder

Vilka fördelar är det att vara lite mer mogen att bli förälder ?

2016-06-08

Är nu 38 och väntar fjärde i december och är i v21 nu. Att kunna välja att ha många fler barn för man vet att man har allt klart, båda har heltidsjobb, stabila inkomster att ha råd med barnens aktiviteter och även hundar och katter och ändå kunna åka iväg och resa på långsemestrar tillsammans med barnen till maldiverna 😀. Det är väl värt. Inga problem med energin, vi har tid för barnen och behöver inte tänka på att studera eller att skaffa körkort eller annat som hör ungdomen till.

2018-07-22
flingan32
flingan32

Jag, till skillnad från mina vänner som fick barn för ca 10 år sedan har universitetsutbildning, fast jobb, ganska god ekonomi, bostadsrätt, bra bil, mm. Min bebis var planerad och jag hade inte varit mogen att skaffa barn innan. Dels ville jag har min utbildning och ett fast jobb, samt ha jobbat ett tag för att inte behöva börja om från noll efter ledigheten, samt ha en hög föräldrapenning om jag nu vill ta ut dagar. Jag ville också ha möjligheten att skaffa ett bra boende innan, för det är svårare att spara pengar när man har barn än om man inte har det. Dock är det viktigaste att man vill ha barn och att man kan ta hand om dom. Men för mig är det viktigt att kunna ha råd att ha hand om en familj, inte behöva vända på varje krona och vara tvungen att tacka nej till aktiviteter för barnet pga ekonomin.

2018-01-08
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 3 år och 6 månader

Fördelen är väl att man troligtvis kanske har en stabilare grund att stå på. Man vet mer vad man vill, och är kanske mer trygg i sig själv. Jag är var 31 år när jag fick barn, vilket jag knappast räknar som äldre dock hehe. Innan har jag aldrig ens varit intresserad av barn. Min sambo är 15 år äldre än mig och han är en superpappa och har längtat jättemkt efter denna bebis. Han har en son sedan innan på 20+ år. Då var han dock väldigt omogen säger han själv och njuter nog mer av föräldraskapet nu än då.

2018-01-07
Mickapicka86
Mickapicka86

Jag fick barn i elfte timmen, efter att alltid vägrat barn och tom gjort abort trots att förutsättningarna fanns där. Visst är jag säkert tröttare, men oj vad jag är glad att jag väntat! Jag har hunnit med studier och karriär, resor och utlandsboende, förhållande med killar och tjejer och lärt känna mig själv. Nu när jag blivit mamma har jag helt enkelt så mycket mer livserfarenhet, mognad, självinsikt, förståelse för människor och kunskap än när jag var 25-30 och som jag hoppas kunna förmedla till mitt barn.

2017-02-17
Tindra1977
Tindra1977

Möjliga fäder ska jag väl påpeka. Det var inga barn inblandade i förhållandena som tog slut.

2017-02-17
JennyLowerot
JennyLowerot

Fördelen är att man redan gjort det mesta. Jag har tex hört en mamma som fick barn i tonåren säga att det var så skönt med barnvakt så hon kunde dricka öl (det var en burköl, så knappast något man dricker för smaken). Själv tycker jag det är pinsamt att jag hade min sista fylla vid så hög ålder som 25, men det var ändå många år innan jag fick barn. Jag har också hunnit dumpa några olämpliga fäder och vara singel flera år. Sedan finnar det väl olika vetenskapliga studier som visar för- och nackdelar med åldern på föräldrarna. Men statistik säger ju inget om den enskilda individen.

2017-02-17
JennyLowerot
JennyLowerot

Har haft en otrolig bra tredje graviditet trots att jag är 36 nu och fick första barnet vid 33 års åldern. De andra två hade jag foglossningar sista 4 veckorna innan bf och var sjukskriven på grund av det men nu har jag sluppit det helt. Har tränat mer rätt tror jag och varit på foglossningsmassage ( i förebyggande syfte) och det hjälpte så jag jobbar heltid fortfarande och känner mig piggare än någonsin.. gått på vattengympa för gravida och gravidpilates och planerar att gå på pilates för mamma/ baby som erbjuds efter att man har läkt efter förlossningen. Jag har tränat två veckor efter varje förlossning och min man har tagit hand om barnen, det har gått jättebra. Inte för att jag skulle ha egentid utan för att hitta tillbaka till min kropp och komma i form snabbare efter förlossningen.

2017-02-17
flingan32
flingan32

Fick bar då jag var 33 år och hade gärna fått tidigare men kämpade flera år utan resultat. Fördelarna tycker jag är att både jag och maken har pluggat, vi har jobbat länge, stabil ekonomi, hus, stuga och jag har inget behov av ungdomens glada dagar, lägger all min lediga tid på lilla Busan. Tror egentligen inte åldern i sig har någon betydelse utan personlig mognad, har många kompisar som fått barn då de var unga och har sett att det kan gå både bra och mindre bra. Har de som inte haft jobb, ingenstabil ekonomi mm och det har gått hur bra som helst! Sedan har jag sett de som ska ut och festa och träna jämt då bebisen är under året, har viss allergi mot ordet egentid. Men tror som sagt inte att det är åldersrelaterat utan har med personlig mognad och prioriteringar att göra. Nackdelar att få barn senare är väl att kroppen är mer sliten (hade själv mycket foglossning pga ryggproblem) och man är van att bara ta hänsyn till sig själv.

2016-11-17
Luna_13
Luna_13
Barn på 3 år

Flikar nog in här.. vi blev förstagångsföräldrar vid 33 år och min man vid 6 år äldre( vi visste vad vi gav oss in på) vi hade planerat barnen in i detalj och vi förväntade oss att det kan bli så att det kan bli vakna nätter osv.. men vi kan tryggt säga till våra barn att de var fullt planerade och önskade till fullo och inget olyckshändelse som det ofta händer de yngre föräldrarna .. man har också en oftast stabilare ekonomi och situation i livet när man är färdigutbildad osv.. har hört mycket gnäll från yngre föräldrar som gnäller över att de inte får pengarna att räcka och får inte sova på nätterna och att de inte har råd med en bostad som de vill ha.. men då kan man vända på steken och säga: varför skyddade du dig inte vid sex? Eller lät bli? Man måste förstå konsekvenserna av sitt handlande och det är nog så att jag tycker att skaffa barn är en mognadsfråga och man måste tänka på flera nivåer och ha en tanke på vad ett barn innebär.. tycker det är synd om de barnen som blir till av olyckshändelse och av att folk tycker att det löser sig nog och bara anpassar sig till situationen.. att få barn innan man klarar av att ta hand om sig själv rent ekonomiskt, då ska man inte sätta ett barn till världen..

2016-11-15
flingan32
flingan32

Jag som jobbar på neo får träffa extremt många olika föräldrar. Rent generellt (det är förstås en personlighetsfråga också) upplever jag att yngre föräldrar är mer öppensinnade, flexibla och piggare. Äldre föräldrar (då menar jag de kring 40, eller 57 som är det värsta jag träffat) är mer bekväma, trötta och har inte lika lätt att anpassa sig efter sin nya situation. De har liksom fått 'för mycket eget liv' innan barnet, medan de yngre lättare anpassar sig efter att livet nu är annorlunda. Upplever mer gnäll över trötthet pga matningar på nätterna från äldre föräldrar. Pratar mest om förstagångsföräldrar. Självklart är det individuellt! Finns många unga föräldrar som är för omogna också, och äldre som är gjorda för att ha barn, men bara aldrig fått några. Men generellt upplever jag äldre föräldrar som mindre flexibla och tröttare.

2016-06-12
SysterEmma
SysterEmma

Min mamma var 18 år när hon fick min syster och mig. Vi har alltid gjort mkt och fått följa med mamma på olika saker. Ibland mer eller mindre anpassat för barn. Hon säger själv att hon "missade "mycket av vår uppväxt genom att hon själv var så ung och var mer fokuserad på sig själv än senare i livet. Mamma fick mina småsyskon vid 31 och 34. Hon upplevde då att hon var mer närvarande i deras liv och utveckling men att hon inte tog med dem runt lika mycket. ..

2016-06-09
Fiakatten
Fiakatten

Ja, jag menade att man kanske har ett annat tänk när man har lite erfarenhet av livet och man är mer trygg som person. Men vist är vi olika alla, men man har kanske bättre ekonomi, lugnar till sättet och tar mycket som det kommer. Men det kan man säker ha som 20 åring med, men jag kan bara gå till mig själv och tycker att jag har fötterna på jorden mer nu och har gjort en hel del i mitt liv!

2016-06-09

min mamma blev mamma när hon var 23 och 41. Hon tycker att det var bättre vid 41🙂pga erfarenhet,mognad,konsekvenstänkande och ekonomi! Hon brukar säga att lillebror får henne att vara ung💁🏻

2016-06-09
8kee6
8kee6

Jag var 17år när jag fick min dotter. Jag skulle säga att nu när jag är 33år så är jag mer mogen i mitt tänkande och jag har mer livserfarenhet. Tror dock de är individuellt om de är fördel eller nackdel att vara ung respektive äldre förälder :)

2016-06-09
Naella
Naella
Gravid i vecka 38

Det finns inget som säger att en kvinna som är 45 är "bättre" mamma är en kvinna som blir mamma som ör runt 18-20 år. Min mamma blev mamma nör hon var 21 år och jag vlev mamma nör jag var 20. Hon ör världens bästa mamma i mina ögon och har alltid orkat göra allt med oss barn och vi har samma klädsmak

2016-06-09
swanin
swanin

Alltså.... Det finns väl inga fördelar, eller nackdelar?

2016-06-09
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 5 månader

Ja, det förstås...men efter 35 kanske man kan räkna som äldre!?

2016-06-08

kan ju betyda vadsomhelst..

2016-06-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 17 månader

Vad menar du med äldre? Allt mellan 17 och 45 är ju "normalt", så äldre ksn

2016-06-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...