App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nervös

Hej, jag är gravid i v. 9 och är redan nervös/orolig att jag kommer föda för tidigt, då jag själv föddes i v. 23. Jag tog upp detta med min barnmorska, men hon reagerade knappt. Hur ska jag bära mig åt? Ska jag försöka byta barnmorska som förstår min oro?

2016-06-08
Kristinaahl
Kristinaahl
Bebis på 13 månader

Håller också med om att du borde byta om hon inte fångar upp din oro och försöker att hjälpa dig. Oro och stress är aldrig bra, varken man har prematura förlossningar i sin historik eller inte.

2016-09-22
Muminemma
Muminemma
Barn på 3 år

Min son föddes i vecka 32+5 (hade värkar från 31+6), alla tester och prover som togs visade inte någon förklaring till varför han kom så tidigt. En läkaren berättade att det kan vara genetiskt (en syster som också fått lika tidigt). Prata med din bm igen, om hon inte förstår din oro - byt!

2016-09-22
Fridahelmer
Fridahelmer
Bebis på 8 månader

Fast detta handlar ju inte om att planera förlossningen... Tycker drssutom detta tillhör ditt välmående under graviditeten till allra högsta grad. Du ska inte behöva gå och oroa dig, och dessutom inte känna stöd från din bm. Att du är i tidigt skede i graviditeten är inget argument för att din bm inte ska möta upp din oro. Prova igen annars hade jag bytt...

2016-06-09
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 3 månader

Det beror kanske på att fu är så pass tidigt i din graviditet. Man pratar mer om ditt välmående och livsstil så tidigt än att man planerar förlossning. Sedan är det inget hon kan styra heller. Det hon kan göra är att skriva in det i din journal, vilken hon antagligen gjort om ni har skrivit en historik där du berättat och din och din partners livsstilar och familjesjukdomar osv. Som sagts i tidigare trådar, ta upp det igen och fråga vilka alternativ det finns ifall det skulle sätta igång todigare för dig också. Då kanske hon kan förklara på ett bättre sätt. Sen är vissa BM iskalla, men det är deras sätt att inte oroa en i onödan.

2016-06-09
Adde86
Adde86

Tack snälla. Det är 27 år sedan jag föddes! :)

2016-06-08
Kristinaahl
Kristinaahl

Säger som Sara0887, försök att förklara igen och annars byter du! Vet du varför du är född för tidigt, finns det anledning att tro att det är ärftligt? Otroligt att de klarade av att rädda dig, vilken kämpe du måste ha varit! Och dessutom för minst 16 år sen, antar jag? Och grattis till bebisen ska jag säga innan jag svamlat klart.

2016-06-08
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Försök igen och understryk att du verkligen är orolig, lyssnar hon inte då är det bara att byta tycker jag ❤️

2016-06-08
Sara0887
Sara0887

Prata med henne igen. Min lillebror är född i v25+0 och jag var jätte orolig att min dotter skulle göra samma sak. Min bm tog mig pp allvar direkt. Dottern föddes i v37+2

2016-06-08
swanin
swanin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...