App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur hög feber vid tandsprickning?

Hej! Var en liten tjej på 7veckor som har två hörntänder på gång i överkäken och nu till min fråga hur hög brukar febern bli eller får dom feber ? Över 38 ?

2016-05-24
Amandagidlund
Amandagidlund
Barn på 2 år och 4 månader

Men vad knäppt att vissa svarar att man inte kan få feber och diarré och att läkare har sagt det. Det verkar ju helt bakvänt. Det är ju jätte individuellt. Min son fick tänder senare och fick oftast feber i ett dygn bara runt 39 och diarré men han tyckte inte det gjorde ont och klagade aldrig på att det kliade eller sved i munnen eller liknande. Min dotter har börjat få tänder redan vid 9 veckor och har ont, dreglar myclet och feber men inte så hög feber och ingen diarré. När jag har hört med vänkretsen så är det väldigt olika där med. Jag tycker du går på känsla och mamma intuition. Du vet nog själv när barnet är sjukt eller har tandrelaterad feber. Lycka till

2019-08-18
MajsanMaria
MajsanMaria

Men varför dividerar man över när barn "brukar" få tänder? Nu har detta barn fått hörntänder vid 7 veckors ålder - och det är fakta! Men ja, man kan absolut få feber vid tandsprickning. Vår son hade feber när de första två tänderna kom nere och när de två framtändern nyligen kom så hade han diareé, som riktigt brände hans hy på rumpan, trots att vi bytte direkt och lukten - Uff-.

2018-06-02
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Alla barn utvecklas olika. Om dessa tänder har börjat kommit så är de så. Varför fundera att de är så konstigt. Vår lilla fick sina första tänder vid tre månaders ålder. Alla är olika. Och så många som säger att feber får man inte vid tänder. Men de är sååå många som får de, konstigt... Jag personligen tror inte att barnen får ett virus varje gång. Hos oss har de varit mkt feber vid de flesta tänder. Pendlar mellan 38,5-39. Du kommer märka själv hur ditt barn reagerar.

2018-06-01
Mars2017
Mars2017

Mina killars första tänder kom i överkäken så det är ju individuellt, hur långt är ett snöre lixom?! Ingen idé att dividera, bättre att svara på frågan. Mins tvillingar är 1år och 1 vecka, dom är inne på 10 och 12-te tänderna, överkäken verkar ge mer besvär för mina.

2018-06-01
Cammycatfish
Cammycatfish

Systeremma: vi var hos BVC på en försenad 4 veckors kontroll så jag tog upp det med doktorn att jag tror hon börjar få tänder och då kollade hon och sa ja mycket riktigt det är tänder och hon sa även att hörntänderna kan komma först men det är inte vanligt.dom har snart trängt igenom tandköttet för vi känner taggar.

2016-05-25
Amandagidlund
Amandagidlund
Barn på 2 år och 4 månader

Ja man kan få feber och förkylning vid tandsprickning, men förkylningen beror inte på tänderna utan på virus som alltid vid förkylning. Däremot kommer tänderna när kroppen är sänkt av en förkylning eller annan infektion.

2016-05-25
SysterEmma
SysterEmma

Min son fick nästan 40 graders feber varje gång vid tandsprickning. Veckan innan så käka han även massor och sen nästan inget under 2 dagar sen börja feber och snorig i näsan samt hosta och matvägran. Fick han välling eller ersättning så kunde han börja hosta och spy ut allt till slut. Detta höll i sig ca.1 vecka och under den vecka brukar han gå ner mellan 0,5-1 kg. Så barn kn visst få feber och förkylningssymptom samt spy under tandsprickningen. Jag var likadan som barn enligt min mamma.

2016-05-24
julimom89
julimom89

Fast de första tänderna kommer ju i underkäken? Det sa bvc-sköterskan idag när vi pratade om dotterns tänder. Låter väldigt märkligt med en 7 veckors som får hörntänder...

2016-05-24
sabinaemelie
sabinaemelie
Gravid i vecka 32

Som flera har nämt, tänderna spricker genom när kroppen är tillfälligt nedsatt i imunförsvarat av en förkylning/sjukdom. Har barn feber har det en annan orsak. Hörntänder kommer oftast mellan 18-24månader. De främre i under sedan överkäken är de som brukar komma först. Såklart finns det undantag men det är de främre först på dem flesta barnen. Vår lilltös fick precis den sista hörntanden på plats. Första kom vid 17mån, sista 20mån.

2016-05-24
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 9 månader

Samma trodde jag men tänderna ville inte komma upp förens hon var 10 månader. Plus feber har inget med tönder att göra

2016-05-24
swanin
swanin

Vi trodde att sonen skulle få sina tänder tidigt ocj speciellt hörntänderna. Han var svullen i tandköttet läääänge innan tänderna kom. Sonen var runt 2-3 månader då men inga tänder kom innan han var 9 månader, och då framtand i underkäken.

2016-05-24
Plumpan
Plumpan

Min dotter är snart 3 pr och har alla sina innan 6 års tänderna. Hon fick sina försts när hon var 10 månader gammal. Låter konstigt att ett barn på 7 veckor redan får hörntänder Min dotter var närmare 1.5 år nör hon fick hörntänder

2016-05-24
swanin
swanin

En läkare sa till mig att det inte är tänder som ger feber utan att tänder spricker igenom när barnets immunförsvar är sänkt💁🏻Min kille på 1,5 år har fått 16 tänder men inte hörntänder ännu🙃

2016-05-24
8kee6
8kee6

Fast hörntänder vid 7 veckors ålder? Första tänderna (uppe eller nere fram) brukar dyka upp i snitt kring 6 månader. Några tidigare och några först kring året. Sonen är 15 månader och har inte en antydan till hörntänder.

2016-05-24
SysterEmma
SysterEmma

Jag har hört flera barnläkare som säger att det är helt omöjligt att få feber och diarré vid tandsprickning. Däremot är det tvärt om, att tänderna passar på när kroppen är sänkt av någon infektion.

2016-05-24
SysterEmma
SysterEmma

Min lilla fick 38-39 graders feber och öroninflammation vid varje tandsprickning fram till 8e tanden så det är inte alls ovanligt med feber

2016-05-24
iniss
iniss

Okej tack för svar :) undrade då min mamma har sagt att dom får det men va inte säker på om det stämde eller inte.

2016-05-24
Amandagidlund
Amandagidlund
Barn på 2 år och 4 månader

De får inte feber utav tandsprickningen så det är ju helt olika beroende på orsak till febern..

2016-05-24
jenniferj
jenniferj

Min dotter var dock inte 7 veckor utan över året när hon fick hörntänder men hon fick ingen feber alls

2016-05-24
swanin
swanin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...