App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Grav hörselskada/döv?

Tips på hur man får bäst kontakt med baby på 5 veckor som inte kan höra nåt? Förstår en del men är fortfarande lite i chock o det står lite still i hjärnan på mig.

2016-05-22
Mormor/Li
Mormor/Li
Barn på 3 år och 11 månader

Det är bäst du lär dig teckenspråk så mycket du kan under hela barnets uppväxt.
Barnet kommer att ge dig svar på tecken språk när hon blir 9 månaders eller senare. Det blir så om du och barnets föräldrar använder teckenspråk.
Sen tipsar jag sig/er att kontakta en dövförening där du bor för att bli medlem så barnet kan då träffa andra döva barn och delta föreningens aktiviteterna.

Lycka till!

2018-07-19
Riskakor
Riskakor

Jag tänker att ögonkontakt måste vara ännu viktigare än vanligt när hörseln sviktar. Att man pekar och visar med kropp och mimik. Det finns en del appar där man kan lära sig teckenspråk, även om det är tidigt för barnet kan du ju lära dig enkla tecken så länge ochvisa barnet, jag pratar ju med min 4 mån fast jag vet att han inte begriper ännu...

2016-05-24
LEka
LEka

Det första jag kommer att tänka på är att använda sin ansiktsmimik mycket. Prata med bebisen kan du ju göra fastän den inte hör, den tycker nog att ditt ansikte är lika intressant som en hörande! Räck ut tungan och våga se lite löjlig ut. Sedan som föregående skribent; ta kontakt med hörselskadadesriksförbund, där igenom kan du ju få mer tips samt stöd inför framtiden :) hoppas allt går bra för dig!

2016-05-23
Linepersson
Linepersson

kroppsligberöring... 😃 Försök få kontakt med hörselskadades riksförbund eller någon sådan grupp för bästa hjälp kanske?

2016-05-22
smalins
smalins

Nu är den ju så pass liten än men sjunga på teckenspråk, rörelser är ju alltid spännande ☺

2016-05-22
LindaAE
LindaAE
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...