App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips för att ta bort stickor?

Min treåring har fått en sticka i fingret, den sitter inte särskilt djupt, man kan se den precis under huden. Kruxet är att det inte går att få tag på den med fingrarna eller naglarna. Hade jag haft den skulle jag ha använt en nål men så fort jag nämnde det så låste det sig totalt och han verkade bli livrädd för nålen och för att det ska göra ont. Han knöt handen och sprang iväg. Så.. någon som har något bra tips om hur vi kan få loss den? Tänker inte försöka tvinga honom till något han absolut inte vill.

2016-05-19
Carrunwen
Carrunwen

Blanda bikarbonat med vatten till lagom gegidg och lägg de där floden sitter och på med plåster i 24 timmar. När man sedan tar bort plåstret så är det borta.

2020-05-21
Sofias  barn
Sofias barn
Bebis på 17 månader

Tack för tipsen. ☺ Fick också tips om att skavsårsplåster kan hjälpa till att dra ut stickan så jag testade det och det funkade inte alls. Han tokvägrade att låta mig få använda en nål och mutor funkar inte så bra. Efter några dagar med plåster så fick jag till slut peta ut den efter ett bad. Då hade stickan börjat komma ut lite och gick att pilla ut med fingrarna och mycket tålamod.

2016-05-25
Carrunwen
Carrunwen

Har inga bättre tips än vad de andra har skrivit om stickor. Men om barnen har små stickor som är svåra att se som när man tagit i isolering tex så kan de tas bort med hjälp av silvertejp.

2016-05-20
JennySung
JennySung

På jobbet (förskola) använder vi xyloacin (stavning?) salva o säger till barnen att det e en magisk salva som gör att det onda försvinner 😊

2016-05-20
lilljohansson
lilljohansson

Sonen fick flisa i handen så jag använde en pincett och otroligt nog satt han still hela tiden 😊

2016-05-20
Maryhulth
Maryhulth
Bebis på 17 månader

Jag hade precis samma problem med min treåring igår. Han hade oxå en stick i handflatan och blev livrädd varje gång jag bara kollade på handen. Jag badade honom innan han la sig. Då blir huden lite mjukare och det känns inte lika mycket. Sen tog jag bort stickan med pincett när han hade somnat.

2016-05-20
vdvirre
vdvirre
Barn på 3 år och 5 månader

Ta bort den när hon sover om ni kan. Annars brukar vi typ muta barnen med nåt de vill äta eller så för att de sk sitta still.

2016-05-19
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 6 månader

Min tös på 2,5 år hade en på fingret fick absolut inte ta bort den, så när hon hade somnat eldade jag på en nål för att ta bort bakterier och tog bort den, så fort hon rörde sig slutade jag och började om. På morgonen tittade hon på fingret och sa borta inte ont längre 👍

2016-05-19
cat8304
cat8304

Vi hade samma problem med sonen nyligen. Hans sticka blev dock infekterad och vi fick bara lov att tjurhålla honom och få det gjort. Annars finns ju vårdcentralen alltid till hjälp. Du kan ju ta xylokaninsalva på innan, det gjorde vi. Berättade att det var en ajaj salva som tog bort det som gjorde ont. Han var mer rädd för nålen än nått annat men lugnade sig sjukt fort och berättade själv att han tyckte att han var fånig som blev rädd för nått så fånigt. Och ja, det var hans egna ord.

2016-05-19
Plumpan
Plumpan

Pincett?

2016-05-19
Jeessiicaa89
Jeessiicaa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...