App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tycker ni min syster gör fel mitt sitt barn? hur skulle ni gjort?

Hej måste rådfråga flera om min syster. Jag är barnvakt 2 veckor då hon är utomlands. Hennes dotter på som är över fem år fyller 6 år i December. Hon kissar i sängen fortfarande så hon har blöja som inte är nått konstigt. Men på morgonen vill hon ha Välling i flaska i sängen. Blev tvungen och fråga syster om rutinerna Svaret vart: Jag brukar gå in och ge .... en flaska välling sen när hon ätit upp så går ..... och duschar och byter om. Jag tycker det kännes jätte fel att ge ett så stort barn välling i flaska dessutom har hon nattis kvar så kännes som man behandlare den stora tjejen som en bebis. Självklart kan hon få välling till frukost vid borde om hon nu vill det men kännes fel att låta henne liga kvar i sängen i en eventuellt blöt blöja och låta henne dricka välling. Vad tcker ni? Hur hade ni gjort?

2016-05-07
Anna198224
Anna198224

Härligt!

2016-05-09
LEka
LEka

I morse så sa jag till henne.
Här så tvättar vi av oss innan vi äter frukost.
Hon blev sur och trots men när vår stora tjej som har samma problem som henne och är äldre kom in och sa kom så går vi in och tar av nattis och tvättar av oss så ätter vi frukost.
Så verkar det gått lättare.
Vet ej om det var lättare för en med samma sjukdom att förstå varandra.
Eller om det var en en gångs grej.
Men hoppas det blir bättre för prata med henne här under dagen och förklara att hon var stor tjej och att hemma hos mig så tvättar vi oss och byter om innan frukost och frukost äter man vid bordet. Om du får äta i sängen innan hemma så är det där.
Men här är det frukost vid bordet och har det hänt en olycka så tvättar vi av oss innan vi byter om och äter frukost.
Hoppas det funkar resten av den här sista veckan.

2016-05-08
Anna198224
Anna198224

Jag hade inte lagt mig i en annans familj rutiner, dock så hade jag nog ifrågasatt den blöta blöjan.

2016-05-08
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 2 månader

Är ju inte kul att lägga sig i. Det som jag tänker mest på att hon ev. ligger med blöt blöja efter hon vaknat, själv vill jag byta blöja direkt när min minsta (2åring) vaknar på morgonen innan hon får frukost (har iofs slutat med välling för upplevde att hon inte blev så mätt). Om din systerdotter verkar vara röd vid snippan skulle jag lagt mig i.

2016-05-07
mican
mican

Tycker inte att du ska ifrågasätta vad din syster gör för val.. Alla gör som dom vill. Men jag hade då aldrig låtit min 6åring ligga i sängen och dricka välling ur flaska. För det första kan en 6åring sitta vid bordet vid frukost. och nappflaska är för bebisar... Blöjan säger jag inget om, vissa utvecklar det som hindrar en att kissa på natten senare än andra. Dock hade jag ju tagit av den direkt på morgonen..

2016-05-07
Jullijullan
Jullijullan

Det låter ju otroligt bekvämt men är det det som funkar hemma hos dem så är det ju inte någon annans uppgift att ändra på det. Visst skulle man ibland vilja ändra på ett och annat hos andra. Du kanske fråga din syster varför hon valt att göra så. Men det är hennes barn och hennes val. Hoppas ni får roligt under tiden ni sitter barnvakter. 😊

2016-05-07
Adde86
Adde86

Man får väl göra som man vill, men för MIG skulle det se helt sjukt ut om min äldsta son gick runt med nappflaska. Han själv tar också avstånd från det och tycker sådant är för bebisar. Det är upp till var och en, men i den här familjen går inte stora barnen runt med nappflaskor. 🤗

2016-05-07
FruMarin
FruMarin

Varför skulle det vara så fel att dricka välling ur flaska? Min dotter slutade med det strax efter hon fyllt 6 och det blev folk av henne med! ;-)

2016-05-07
mammaeh
mammaeh

Tycker som föregående talare att syster gjort det väldigt bekvämt för sig. Det låter inte helt normalt att en 6-åring ligger i blöjor på natten och dricker flaskvälling. Min sexåriga son kissar ibland på sig på natten, men inte har han blöja för det. Välling slutade vi med när han var typ 3år. Det är vän eg inte hela världen med din syster och barnet, men jag tycker det är sent att leka bebis. Flickor brukar oftast bli natt-torra och fria från blöjor tidigare än pojkar. Tycker det är trevligare med ungar som äter riktig frukost. Även min 10-månaders, han får ersättning/välling efter frukost på första vilan.

2016-05-07
FruMarin
FruMarin

fan... fortsätter här; dricka ur nappflaska för länge för att..." och så komma på nån anledning. Men detta beror ju mycket på eran relation. Jag är konflikträdd så jag hade haft svårt att hantera det men min syster däremot säger rätt ut vad hon tycker och tänker. Hon tyckte tex att det var dumt att vår stora tjej sov med oss när hon var sex månader "för då blir inga syskon gjorda"?!

2016-05-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Svårt.. Jag hade nog frågat min syster lite försiktigt om hon hade nån plan framåt, om de planerar att sluta med blöjan snart tex. Eller säga nåt i stil med "Jag läste att barn inte ska dricka ur nappflaska xöe

2016-05-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Jag tycker inte det låter särskilt normalt att ett barn på snart 6 år har blöja och dricker välling i flaska. Fattas bara att barnet har napp också! Jag hade ifrågasatt det om jag var du och frågat din syster om hon vill att hennes barn ska vara en bebis eftersom hon behandlar sitt barn som ett!

2016-05-07
Fideli73
Fideli73

Jag tycker det låter som att din syster gjort det väldigt bekvämt för sig. Beror såklart på din och systern relation, men jag tror inte det blir bättre om du säger något till systern. Däremot kan du kanske prata lite försiktigt med barnet när du passar det. Typ, så stor tjej kan väl sitta med oss och äter frukost - dricka välling. Så hade nog jag gjort.

2016-05-07
LEka
LEka

Jag åt alltid i sängen kan jag tillägga sen minns jag inte om jag hade blöja. Vi byter alltid på sonen när han dricker eller direkt efter. Men de kan ni väl göra som ni vill

2016-05-07
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 1 år och 10 månader

Jag åt välling länge. Slutade sommarlovet när jag skulle börja ettan. Åt de morgon och kväll i flaska. Jag tycker att vill hon ha så kan hon få de.

2016-05-07
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 1 år och 10 månader

alltid svårt med andras barn... men jag tror du gör bäst i att faktisk inte bry dig om deras rutiner... jag lever själv med en syster med mycket vad jag tycker konstiga rutiner.. Jag får tänka att - tur vi är olika...

2016-05-07
smalins
smalins

Först och främst, välling i flaska till en 6 åring? Nej. Blöt blöja? Absolut inte!!

2016-05-07
Plumpan
Plumpan

Vill hon att du ger hennes dotter välling så här det utan konstigheter. När barnet och/eller mamman är redo så kommer de vänja bort det. Jag personligen tycker inte det är konstigt alls. Det finns vuxna som dricker välling, även de som inte är utvecklingsstörda.

2016-05-07
jenniferj
jenniferj

Här sitter vi i soffan nör det vankas välling

2016-05-07
swanin
swanin

Nu är inte min dotter 5 år utan snart 3 år. Men iallafall. Vi tar av blöjan innan vällingen då min dotter är en extrem kissare om nätterna. Efter vällingen bytar vi kläder

2016-05-07
swanin
swanin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...