App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bli av med blöja!

Min 4,5 åriga dotter är blöjfri helt, men hon vägrar bajsa i toaletten eller pottan. Hon kanske varit lite sen med att bli av med blöjan helt, men kring 4 började hon bli av med blöja under nattid och de har gått bra. Men hon vägrar bajsa någon annanstans än i blöjan. Vi slutade köpa blöjor under en månadstid och sade att blöjorna är slut osv, men då när hon var bajsnödig höll hon i 3-4 dagar och ibland kom de pyttelite i trosan. Vi vet inte varför hon inte vågar bajsa i potta eller toaletten, för kissar gör hon i toaletten och det är inga problem.. Några tips på hur vi ska bli även av med bajsblöjorna?!

2016-04-26
Ansku86
Ansku86

Våran son var likadan helt blöjfri på dagarna och nätterna men när det kom till bajsandet så ville han alltid ha på sig blöja. Vi fick tipset av BVC att göra följande: i början skulle han bajsa i blöjan inne på toaletten/badrummet, efter en tid skulle han sitta på toan med blöja och bajsa, steg 3 var att sätta blöja så pass löst att blöjan ska lossna när det kommer bajs i. Sonen (som alltid ville sitta gömd bakom fotöljen) protesterade en del när han gick in i badrummet men han ogillade det så pass att det bara tog ett par dagar, så bajsade han helt utan blöja på toaletten. Han var då 4 år.

2016-07-13
Grodmor
Grodmor

Utanför frågan, men små barn är sällan överkänsliga mot laktos. Jag tycker ni ska utreda om det kan vara något annat innan ni utesluter laktos. Tex kan celiaki gömma sig i samma symptom. Prata med läkarrock vc. Kanske långsökt, men blöjbajsandet kan ju bero på obehag i magen.

2016-05-03
LEka
LEka

Tack för tipsen! Hon är iaf inte hård i magen, utan tvärtom. Ofta rätt löst och det har nog med laktos att göra. Hon är lite överkänslig mot laktos, men har funderat att hon kanske är med än lite överkänslig då hon ibland kan bajsa rätt löst 2-3 gånger per dag? Hon får laktosfri mjölk, smör och yoghurt hemma och det har fått hennes mage att bli bättre, men kanske borde sluta ge henne helt laktos? Jag får se hur det blir med bajsblöjorna och om hon själv vill en dag sluta eller om vi ska testa fram något för att hon ska våga...

2016-05-03
Ansku86
Ansku86

Har hört tips om att hålla ett papper emot rumpan när barnet ska bajsa, just för att det är det där lilla motståndet som barnet är ute efter. Så vik ihop en bit toapapper och 'håll emot' med. Antingen om hon gör det själv eller om ni gör det.

2016-04-29
SysterEmma
SysterEmma

Kanske man kan ta det streg vis ok att bajsa i blöja men låta henne sitta på toa. När det går bra kanske man kan göra hål i blöjan och sen testa ha blöjan på men att hon får dra ner den som en trosa när man går och när det fungerarbyter man mot en trosa. Och sitt tillsammans med henne och läs en rolig bok eller något annat så hon slappnar av. Prata med henne varför gillar hon inte bajsa på toan. Är det plumset, lägg då i lite toa papper. Blir det för kallt Då kan man hälla i varmvatten. Eller är hon för hård i magen att det gör ont att bajsa. Det var mina funderingar. .. Lycka till!

2016-04-27
Felicia B
Felicia B

Du kanske kan fråga henne när hon själv vill sluta att bajsa i blöjan. Barn brukar ofta ha bra funderingar och tankar.

2016-04-27
MaddeElisabet
MaddeElisabet
Barn på 1 år och 8 månader

Hoppa över allt mutande och låt henne bajsa i blöjan och gör ingen stor sak av det så löser det sig...

2016-04-26
Markar02
Markar02

Hon är blöjfri, men när hon säger att hon är bajsnödig så hämtar hon själv en blöja och tar på sig. Hon bajsar i blöjan och säger sedan när hon är färdig. Vi hade gärna velat bli av med bajsblöjorna och så börjar ju även blöjorna bli små på henne. Vi har försökt muta henne med olika saker, men inget har fungerat.

2016-04-26
Ansku86
Ansku86

Ta på henne blöja när hon behöver bajsa. Jag var oxå så när jag va liten , jag vägrade bajsa annars och det tog någon vecka sen ville jag inte ha blöja mer. Pressa inte din dotter utan låt henne ha blöja under bajsning det kan ge motsatt effekt annars.

2016-04-26
Markar02
Markar02

Hon blir ju 5 år till hösten och inte kan hon fortfarande ha blöja på sig när hon ska bajsa. Hon använder toalettring när hon kissar och vill inte riktigt kissa utan toaring när vi är på besök hos någon annan. Men hemma är de inga problem att kissa i toaletten och det sköter hon själv, utan att vi ska behöva påminna henne. Hon kan ju inte hålla på hålla i sig flera dagar om hon är bajsnödig och det har inte hjälpt när vi sagt att blöjorna är slut, att hon ska sluta med blöjor, att hon ska bajsa i pottan eller toaletten. Vad finns det för andra knep man kan göra för att hon ska våga bajsa i potta eller toaletten??

2016-04-26
Ansku86
Ansku86

Jag fattar inte riktigt, är hon blöjfri eller inte? Tar ni på henne en blöja när hon säger att hon behöver bajsa? Vad säger hon själv? Kan det vara en spärr som hon måste komma över? Isåfall kan ju en lite större muta kanske funka första gången (Bajsar du på toan åker vi till Vattenpalatset etc). Min stora dotter funkar iallafall så, hon är skeptisk till det mesta när det är nytt men sen går det oftast bra.

2016-04-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...