App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Syskon elr singelvagn med ståbräda

Hej :-) Jag väntar mitt andra barn nu. Har en son på 1 år å 9 månader. Han kommer vara lite mer än 2 år när bebisen kommer. Min fundering nu är om man ska satsa på en syskonvagn elr på en kombivagn med ståbräda? Har tittat på emmaljungas syskon vagn å på crescents kombivagn. Vad skulle ni välja? Tips tas emot mer än gärna :-)

2016-04-24
ElinLigneNilsson
ElinLigneNilsson
Barn på 2 år och 7 månader

Vi köpte dubbelvagn Emmaljunga double Viking i bredd och är super nöjda med den. Har stå bräda också men det är inte så bekvämt att ha de stående om man går längre promenader. Därför får man överväga hur mycket man ska promenera och välja utrustning efter det.

2016-09-03
flingan32
flingan32

Har 1år och 9mån mellan mina tjejer och vi Funderade ett tag på när och hur man ska använda vagnen. Mina tjejer ratade vagnen i början, så det blev bärsele till bebis och fortsatte med sittdelen. Min älsta börja förskola när hon var 2år och vi hade en garantiplats på andra sidan stan så det blev mycket bilåkande. På fritiden gillar vi vara ute långa dagar utomhus då köpte vi en beg. tvillingvagn. Men ska man shoppa blir det svårare, men då ha vi en sulky och en vagn med sittdel eller om vi åker på utflykt till en annan stad. Eftersom vi bor i en stad och har en bit till nära ock kära köpte vi en beg sulky till som står smidigt ihopfälld utan att ta mycket plats hos mina föräldrar. Super bra om de har någon av tjejerna på besök. Vår stora tjej fyller 4år om ett tag och cyklar helst men en lång dag med benen uttömda på spring blir också trött. Så tvillingvagnen hänger med än. Korta sträckor går /springer de helst. Nu har vi båda på en förskola på gångavstånd trötta gnälliga mornar Sätter gubben tjejerna i samma sittvagn fast skavis med små kuddar, inlindade i filtar med gosedjur och en stor ikeapåse med skor och ytterkläderna. Min erfarenhet är att om stora är för trött att gå orkar hon inte stå på ståbräda heller. Lycka till!

2016-04-25
Felicia B
Felicia B

Är han så liten än och sover i vagn fortfarande så är nog syskonvagn en bra idé. Han kanske inte orkar gå eller stå på långpromenader än. Jag tänkte skaffa syskonvagn (sonen kommer vara nästan 3,5 år när bebis kommer) men nu för tiden vägrar han sitta i vagn o vill bara gå. Så det känns som en onödig investering för oss. Får se hur det blir sen, men just nu satsar vi på ståbräda och provar det. Tror det kommer fungera bra.

2016-04-25
Adde86
Adde86

Sonen blir 3 i höst och kommer bli storebror i augusti. Vi har funderar mycket på vagn och i vårt fall så fortsätter vi med singelvagn och köper till en ståbräda istället. Men det beror mest på att sonen åker vagn kanske 1gång/vecka knappt utan han ska gå överallt eller bli buren. Om de visar sej att vi måste ha syskonvagn sen kommer jag istället köpa en begagnad 😊

2016-04-24
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 1 år och 9 månader

Vi hade samma fundering. För oss blev det verkligen rätt beslut att skaffa en syskonvagn. Har Emmaljungas double viking. Älskar den!! men vi har en ståbräda till vår Brio go också som vi använder om det är kortare sträckor. Sonen var nästan 2,5 när lillebror kom. Han orkar inte gå jättelångt och sover fortfarande på dagarna ibland. Jag använder dessutom syskonvagnen de tre dagarna jag promenerar och hämtar honom på förskolan. Jag tycker om långpromenader och det hade varit omöjligt utan syskonvagnen. Om du är osäker kanske ni kan hitta någon begagnad så slipper det vara så onödigt om den inte används? Men fundera över era behov så kommer ni nog fram till vad som passar er 😊

2016-04-24
KarinSjo
KarinSjo
Bebis på 9 månader

Sonen var 21 mån då lillebror kom. Vi hade inte klarat oss utan syskonvagn. I och för sig så bor vi mitt i stan och går mycket, i stort sätt till allt vi gör. Har en Bugaboo Donkey, den går att ha både som syskonvagn och som singelvagn.

2016-04-24
Fiakatten
Fiakatten

Okej, sonen sover ju nu 1 gång per dag bara å då i sin säng elr på dagis när han är där. Han sover väldigt sällan i vagnen. Han somnar bara i den om han är riktigt trött. Till dagis tar vi bilen då det är en bit bort. Har sett att de finns ståbrädor med sits. Något som någon har testat??

2016-04-24
ElinLigneNilsson
ElinLigneNilsson
Barn på 2 år och 7 månader

Vi har 18 månader mellan grabbarna (som nu är 3 år (om en vecka) och 1,5 år). För oss har syskonvagnarna bara varit överflödiga. Vi hade användning för den förra sommaren när jag gick ensam med barnen på Kolmården en hel del. Annars när man är och handlar tex så har man ju kundvagnen.. Men går man längre promenader med barnen eller har gångavstånd till affär och dagis så skulle man väl kanske ha större nytta av den...

2016-04-24
2mickan
2mickan

Det beror ju mest på hur barnet är. Min etta var nästan 20 månader när tvåan kom och jag hade aldrig klarat mig utan syskonvagn. Ettan blir 3 i juli och vi använder fortfarande syskonvagn. Hon sover fortfarande middag ibland och vi är ofta ute på olika ställen. Nu vill hon oftast gå så vi har köpt en singelvagn med ståbräda som jag använder om vi bara ska till lekplatsen eller hem till någon släkting och liknande.

2016-04-24
Jeessiicaa89
Jeessiicaa89

Emmaljunga har (eller har iaf haft) en syskonsits som man sätter på sittdelen på vagnen. En kompis till mig hade så till sina barn, bebis i mjuklift i sittdelen och 2-åringen i syskonsits😊 Funkar bra så länge stora barnet inte sover i vagnen..

2016-04-24
AnnaA86
AnnaA86

Hag var 13 månader när jag blev storasyster och mina föräldrar hade singelvagn

2016-04-24
swanin
swanin

Okej :-) Sonen sover en gång om dagen just nu å de e efter lunchen. Svårt detdär med barnvagnar tycker jag. Ska åka och kolla och känna lite tänkte jag innan vi bestämmer oss. En ståbräda skulle ju va perfekt om det var så att han inte sov på dagarna. Hmm, får fundera lite mer tro ja. Men tack för tipsen hittills :-)

2016-04-24
ElinLigneNilsson
ElinLigneNilsson
Barn på 2 år och 7 månader

Nu kommer ju i och för sig vår dotter va 3 när lillebror kommer men vi har köpt en ståbräda med sits på. Nu sover ju hon inte på dagarna längre, men tänkte de kan va skönt och ha ifall vi ska gå nån längre bit som hon inte orkar än.

2016-04-24
Madde90h
Madde90h

Okej :-) Han somnar ibland i vagnen om det blir längre promenader. Hans mormor brukar gå med honom efter en skogsväg å vet inte hur de fungerar riktigt med ståbrädor där dock. Är sugen på en syskonvagn just för smidighetens skull men e osäker :-/

2016-04-24
ElinLigneNilsson
ElinLigneNilsson
Barn på 2 år och 7 månader

En bra fråga är ju om storebror brukar sova mycket i vagnen typ på promenader och liknande...?
Jag är gravid i v 20 och vi har valt att skaffa en syskonvagn babytravel dublin eftersom storebror endast är 1 år och 9 mån, när bebisen kommer.

2016-04-24
Minizor
Minizor
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...