App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

tackla hur då?

Min sambo har en dotter sedan tidigare som är 16 år. Och vad jag än gör så gör jag fel, spelar ingen roll om hon påpekat ett fel, jag frågar hur jag ska bättra mig hon säger vad hon vill, när nästa liknande situation uppstår jag agerar som hon vill så gör jag ändå fel. Vi har nu en son tillsammans och jag vill verkligen inkludera henne men hon tar bara mer å mer avstånd för varje dag som går, och nu vet jag inte längre vad jag ska göra. Snälla lite konkreta tips, vi behöver få ihop familjen igen (till och med så att jag funderar på att flytta så länge hon bor kvar här för att hon ska må bra med sin pappa så får vi leva tillsammans sen)

2016-04-21
matildaE
matildaE

tack så mycket för all input! Märker att jag nog ska tänka om lite.

2016-04-22
matildaE
matildaE

Föregående talare har allihopa bra tips. Hon är för gammal för att försöka ingå i en ny familjekonstellation. Hon kör sitt eget race och i enlighet med hennes ålder SKA hon ta avstånd och bli självständig. Backa rejält och var glad när hon vill delta. Jag skulle personligen aldrig låta mig påverkas av en 16-årings åsikter om hur jag ska bete mig. Där borde pappan kliva in och ryta ifrån.

2016-04-21
FruMarin
FruMarin

Jag har inga direkta tips. Lever själv ihop med sambo och hans två tidigare barn på 15 och 13. Vi har nu en son på 5 veckor. Sambons 15åring är hos mamman varannan torsdag-söndag. 13åringen vägrar åka dit. 13åringen befinner sig i någon slags trotsperiod där han testar oss på alla plan, struntar i att ta hem läxor, ljuger om det mesta osv. Vi tror att han tänkte att han skulle bli bortglömd när lillebror föddes men det har han absolut inte blivit, men tonåren är ju som den är också så vår taktik just nu är att stå ut och ha tålamod, det blir en del tjat och jag vet inte hur många gånger vi har åkt tillbaka till skolan och hämtat läxor, tänker att perioden förhoppningsvis går över så småningom. Jag hade många tankar i början av graviditeten om att jag liksom förstörde sambons relation med barnen, det har släppt nu, barnen reagerade olika, och det har tagit olika lång tid för dom att ens närma sig lillebror. 15åringen undvek honom i två veckor och är nu stolt över honom istället.

2016-04-21
Madeleine917
Madeleine917

tror det är din sambo som behöver ta ett snack med henne! kräva hennes respekt! Du ska nog inte gå imellan i deras relation men han som pappa ska kräva det. hur är relationen med hennes mamma din sambo? Kan ni även prata med henne? har ni henne på er sida?

2016-04-21
smalins
smalins

Kan ju vara så att du försöker för mkt? Tonåren är alltid svåra tyvärr, min bror hade sona barn i tonåren är han fick en ny i sitt liv som han skaffade barn med, döttrarnas fortfarande arga på det 10 år senare :/ tyvärr har jag nog inga handfasta tips mer än att bara låta henne hållas och inte låta det påverka dig allt för mkt. Tonåringar har fortfarande ett väldigt barnsligt och egoistiskt tänk.

2016-04-21
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...