App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Eget barnbidrag

Min snart 14-åriga dotter tjatar om att få sitt barnbidrag själv. Många av hennes kompisar får det och köper kläder själv. Jag tycker det är lite mycket pengar att hantera själv än. Hur gör ni?

2016-04-07
mammaeh
mammaeh

Jag kommer från en ganska så 'fattig' familj så jag fick mitt barnbidrag runt 13-14 års ålder (efter tjat). Men då fick jag också i princip köpa allting själv med dessa, alla kläder, ytterkläder, skor etc. Jag insåg tidigt pengars värde genom detta och när jag var 16 så började jag extra jobba för att få in mer pengar för att på så sätt kunna göra allt det mina vänner kunde, dvs. Gå på bio, köpa kläder när man ville etc. Vad du kan göra är ju att låta din dotter få halva barnbidraget till att börja med och sätta upp regler på vad hon själv måste bekosta med dessa pengar. Sedan utöka beloppet när du känner stt hon klarar av att hantera det!

2016-04-08
IcePrincezzz
IcePrincezzz

Jag fick ingenting alls förrän jag flyttade för att gå gymnasiet vid precis fyllda 16år. Jag klarade av ekonomin bra ändå trots att jag samtidigt flyttade hemifrån och bytte hemort. Tror det mest har att göra om personlighet och ingenting man "måste börja med i tid". Känner du att du vill prova att ge henne ansvaret så kan du alltid börja med en del och säga att kläder eller likande kan ni fortsätta köpa tillsammans som en rolig grej.

2016-04-08
Helyanwe
Helyanwe

Jag fick hela barnbidraget strax innan jag fyllde 16 och flyttade hemifrån. innan dess fick jag ca 500-600:-.

2016-04-07
LindaAE
LindaAE
Barn på 2 år och 5 månader

Jag fick barnbidraget från jag var 14, fick köpa alla kläder och skor själv+ betala om jag ville gå på bio eller höra nåt annat kul😊 Bra sätt att lära sig handskas med pengar!

2016-04-07
AnnaA86
AnnaA86

Jag fick barnbidraget så fort jag fyllde 14. Bra sätt att lära barn hålla pengarna. Jag fick köpa vissa plagg själv och alla hygienartiklar. Ville jag ha nått speciellt fick jag spara.

2016-04-07
Plumpan
Plumpan

Prova. Det är bra att få vara självständig i den åldern. Gå med henne till banken och skaffa ett eget bankkort till henne så får ni sätta er ner och prata om hur pengarna ska disponeras och sen får hon själv erfara hur fort pengar kan försvinna men också näjet med att kunna spara ihop och ev köpa sig nåt större. När jag var 15 fick jag självhantera mitt eget studiebidrag (som det heter när man går på gymnasiet) och dessutom fick jag en extra summa som mamma fått som underhållsstöd från min pappa. Det var nog närmare 3000kr. Men gjorde jag slut på dom så var mina pengar slut för den månaden. Så jag lärde mig att fördela.

2016-04-07
Adde86
Adde86

Jag fick mitt barnbidrag när jag fyllde 13. Då skulle jag ansvara för att pengarna skulle räcka till kläder och hygienartiklar samt nöjen. I början var det svårt att få pengarna att räcka mer än den första veckan, men jag tränade på det och jag förstod bättre pengarnas värde än innan. Jag har mycket att tacka idag för att jag tidigt lärde mig att hushålla med pengar. Så om jag vore du skulle jag testa iaf :)

2016-04-07
Hermannsdottir
Hermannsdottir
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...