App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

klädångest hos barn.

Min dotter på 5 år har riktigt jobbigt med kläder. Varje morgon när vi ska iväg till fsk då blir det stora bråk om kläder. Jag har kommit till den gränsen att jag bryr mig inte om vad hon har på sig, bara ATT hon klär på sig något. Vi brukar bestämma och plocka fram kläder dagen innan , men slutar alltid i byte på morgonen. Jag har försökt att underlätta garderoben för henne. Har sorterat ut de kläder som jag vet "irriterar" henne. Någon som är med om liknande? Tips?

2016-04-06
emeeli
emeeli

har en 5 årig tjej som är super tråkig vad det gäller kläder. inga duger och det är hopplöst att handla åt henne, de är knöligt, fel färg eller någit annat. hon byter om flera gånger om dagen. oftast får hon ta på sig vad hon vill för jag orkar inte tjafsa.

2016-05-09
AnSö
AnSö

Ända sedan typ 3-års ålder har vår äldsta velat bestämma kläder själv. Vissa dagar lägger jag mig i men ångrar det oftast efteråt. Hon har få plagg hon vägrar totalt ha på sig utan accepterar de flesta. Jag stoppar henne om det är uppenbart dumt (finaste klänningen på förskolan eller för kalla kläder på vintern). Än så länge följer hon inte med och handlar. Bästa tipset är att blunda :-)!

2016-04-07
Hanna_G
Hanna_G

Min dotter var också sådan... Hon fick ha klänning och kjol utanpå byxorna. Kompromissade.

2016-04-07
FruMarin
FruMarin

Min stor är snart 5 o ett halvt och är EXAKT likadan. Det är kläder och mat. Hon går hellre till förskolan i pyjamas än något jag tagit fram och går hellre hungrig än att äta det som bjuds just idag. Det som var favoriten igår är hemskt idag om det är jag som valt det. Det gäller både kläder och mat

2016-04-07
mamma_vaa
mamma_vaa

Då hade jag bara låtit henne hållas. Hon hade fått välja själv och klä på sig själv. Det är säkert hennes jag i att uttrycka sig själv som håller på att utvecklas, låt hennes hållas bara. Går säkert över fortare om man kan låta bli att ens titta eller prata med henne då hon grejar med kläderna.

2016-04-07
Plumpan
Plumpan

Sonen är 2,5 och är funkar de bäst när han väljer kläder själv. Annars blir de storbråk och då går de inte alls. Har hänt att han gått i pyjamasbyxor men jag tänker att så länge han har kläder så kvittar de väl. Han är nöjd och glad och vi slipper bråka.

2016-04-07
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 1 år och 10 månader

Det är kläder och vid alla måltider som det trotsa mest 😯. Man biter sig i tungan flera gånger

Nja , ibland får hon välja kläder. Men hade hon fått välja helt så hade allt varit fina kalas klänningar 😄

2016-04-07
emeeli
emeeli

Just här så är det nog mer trots

2016-04-07
swanin
swanin

Får hon bestämma vad som köps också? Jag vägrade ha kläder som jag inte varit med och köpt eller bestämt att mamma skulle sy åt mig. Bara kläder som är jobbigt? Eller är det 'trots' på fler håll också?

2016-04-07
Plumpan
Plumpan

Min dotter är likadan och hon är inte ens 3 år gammal. Även om hon får välka kläder själv (ibland) så duger inget att ha på sig. Hon har dock inte lärt sig ta på sig själv ännu (hon vägrar att försöka). Så jag har tyvärr inga tips

2016-04-06
swanin
swanin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...