App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vanligt med löss??

Vår dotter ska börja på förskolan, och är orolig för att hon ska dra hem löss! Har googlat men hittar inte direkt hur vanligt det är? 1.Hur ofta går löss på förskolan/skolan? 2. Har någon provat det förebyggande sprayet från apoteket och om ja, verkade det fungera? 3.Om era barn fått löss har ni också fått det? Om inte, gjorde ni något särskilt för undvika det? Jag är orolig för att själv få löss då jag har dreadlocks och kan inte direkt kamma håret med en luskam om jag skulle få dom små skitstövlarna!

2016-03-28
BabyLi
BabyLi

Tänkte om det fanns något sätt för mig att skydda mig?

2016-03-29
BabyLi
BabyLi

Så vad jag förstår det som är att många av er med barn som haft löss har själva sluppit? och några av er har själva fått? Jag är inte rädd så för att min dotter ska få, utan att jag ska få det! Jag har ingen aning om hur jag ska få bort dom från mitt hår..

2016-03-29
BabyLi
BabyLi

Det är ganska vanligt med löss på förskolan. Vissa blir lättare smittade än andra. Har haft det på mitt jobb (är förskollärare) och det har gått på sonens förskola. Men ingen av oss har fått det. Så det är inte säkert att man får det bara för att det går på avdelningen. Sen är det alltid bra att kolla i håret då och då när det går. Men det är iget farligt och det går ltt att åtgärda. Värre med magsjuka ju 😉

2016-03-28
Adde86
Adde86

Min stora dotter har gått på dagis i tre år och har aldrig haft löss. Tror att det har stått lappar om löss på hennes avdelning kanske två gånger, och hon har klarat sig.

2016-03-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 4 månader

min dotter är två år och har gått där i ungefär 5 månsder 15 timmar i veckan än så länge har de inte vatt löss där men jag fasar för dagen. Jag äcklas så sjukt mycket av "små kryp" så jag tror min mamma får hjälpa mig med sånt

2016-03-28
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...