App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vanligt med löss??

Vår dotter ska börja på förskolan, och är orolig för att hon ska dra hem löss! Har googlat men hittar inte direkt hur vanligt det är? 1.Hur ofta går löss på förskolan/skolan? 2. Har någon provat det förebyggande sprayet från apoteket och om ja, verkade det fungera? 3.Om era barn fått löss har ni också fått det? Om inte, gjorde ni något särskilt för undvika det? Jag är orolig för att själv få löss då jag har dreadlocks och kan inte direkt kamma håret med en luskam om jag skulle få dom små skitstövlarna!

2016-03-28
BabyLi
BabyLi

Va fint med egna lösningar! har dock hittat en gammal tråd som ledde in till en dreadlocks QA där det fanns väldigt många huskurer som har fungerat på Dreadheads. Ja, dom fungerar ju på alla såklart.

2016-03-31
BabyLi
BabyLi

raka av barnets hår för att mammans inte ska rakas bort hahahah..........

2016-03-31
batgirl
batgirl

Självklart inte. Dreads blir äckliga om man inte kan sköta dom. Dreads kräver kunskap och tid.

2016-03-31
BabyLi
BabyLi

Perfekt! trodde du skoja om badmössa först. Det är ju bara att ha en snygg sjal ovan på. Dreadsen är här för stanna.

2016-03-30
BabyLi
BabyLi

Nu vill jag inte låta dryg, men du skulle inte kunna tänka dig att kamma ut dreadsen nu då? För får du löss i dem kanske du behöver klippa av dem och då blir ju håret jättekort. Har du däremot kammat ut dem och får löss så kan du ju lusbehandla som vem som helst.

2016-03-30
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 4 månader

Frisörer är väl inte utbildade om löss? Känns mer som jag ska prata med någon på apoteket.

2016-03-30
BabyLi
BabyLi

norrlänning: Om man kan undvika dåliga saker så vill man ju ändå det. Barn dör i trafiken, ja. men som förälder gör man allt för undvika det? tex att barn inte får leka i trafiken? lär dom att det är farligt? Om man hade kunnat undvika att sitt barn får cancer hade nog det flesta gjort det? om svaret är att undvika att löss är att hålla "avstånd" från sitt barn så, har jag ju fått svaret på min fråga. Min man får ju då ha som rutin att kamma dottern med luskam varje morgon.

2016-03-30
BabyLi
BabyLi

norrlängen: så när jag har löss, vad gör jag då?

2016-03-30
BabyLi
BabyLi

Om min dotter skulle få det, hur ska jag skydda mig då? det är viktigt att jag inte får det! eftersom jag inte kan kamma mitt hår.

2016-03-29
BabyLi
BabyLi

Mina barn är 8 och 11 år de har aldrig under förskoleåren eller tidiga skolår haft löss. Men denna vinter har skolan haft epidemi. Har ärligt talat glömt hur många gånger de återsmittats. Vi har varit noggranna med att följa instruktion och kammat noga och plockat bort ägg. Vi är många familjer som haft stora problem. köpt medel för ca 1500 och roligare kan man lägga pengarna på. Vi har klarat oss sen januari men vissa klasser har fortfarande stora problem. (Alla barn har tyvärr inte vårdnadshavare som hjälper dom att få bukt på dessa otäckingar) Men tack och lov har alla vuxna här hemma och i vår närhet klarat sig. Så glad att min dotter valde att klippa page i somras för annars hade kamningen varit värre med långt lockigt hår... Så detta var en extrem vinter vill jag att du ska veta! Så första gången vi bekantade oss med löss blev en mardröm! ;)

2016-03-28
Lillen1
Lillen1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...