App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill bara sonens bästa!

Min sons pappa säger att han ska ha vår son under påsk, han är 1 år. Dom har inte träffats på 3 veckor då och han har inte sovit med sin pappa sen alla hjärtans dag. Han har nu flyttat till Stockholm och även har ett förhållande med "min bästa vän" (som de absolut inte är längre), försöker få honom att förstå att vår son är för liten för att redan ha en "ny" person i livet. Vår son går inte fram till pappan när han kommer utan går där ifrån, till dom han träffar ofta springer han fram till. Självklart ska sonen få träffa sin pappa. Men är orolig över att han bara ska komma och ta honom och sonen blir helt förvirrad..😢 Hur ska man kunna göra detta på bästa sätt?

2016-03-17
lina1994
lina1994
Barn på 1 år och 9 månader

Vi har gemensam vårdnad.. tyvärr..

2016-03-21
lina1994
lina1994

CatPus, om de har gemensam vårdnad så funkar det inte riktigt som du beskrev. Vet inte vad TS har, ensam eller gemensam vårdnad om barnet.

2016-03-21
FruMarin
FruMarin

Har pratat med en som jobbat på soc, och hon tyckte att de är självklart att dom ska få träffas, men att det inte får gå så fort fram. Hans nya tjejs mamma och sambo ska också tydligen sova hos mitt ex föräldrar i helgen vad jag fått höra på annat håll och varför ska han sätta in två helt främmande människor som vår son ska spendera en hel helg med? Men han tänker väl bara på sig själv så att ingen annan av dom ska bli arga typ. Men man får ju faktiskt välja vad man prioriterar först..

2016-03-21
lina1994
lina1994

Ring till soc direkt de öppnar idag! Säg att det är akut och helst be dem kalla pappan till ett möte där DE förklarar för honom vad som gäller för att barnet ska må bra. Hans nya flamma ska inte vara med, möjligen hans föräldrar som oxå verkar trögtänkta ifråga om pojkens bästa. Tusen styrkekramar till dig!

2016-03-21
Mamma_Muu
Mamma_Muu

Jag ska se vad han säger när jag säger att han får först och främst komma och träffa sin son. Är rädd att han bara tar honom ifrån mig iallafall, vad gör man då egentligen? Han skrev till mig i fredags natt då var han inte med hans nya, och han var så ledsen och så skrev vi på lördag dag men så snabbt han träffade henne framåt kvällen ändrades allt igen, taggarna utåt och brydde sig ingenting? Och nu ångrar man ju att man ens svarade på honom då! Men man säger ju att kärleken är blind och de är den väl antar jag.. Lär väl bli hus i helvete på torsdag eller om han nu hör av sig innan, återstår att se.. Tack för alla svar, ska ta in mig allt ni skrivit och försöka stå emot!

2016-03-20
lina1994
lina1994

Hade jag aldrig gått med på. Han är för liten! Ingen diskussion. Barnpsykologen på TV4 säger också att barn under 5 år inte ska vi växelvis varannan vecka, små barn klarar ca lika många nätter som de är år gamla, dvs 1 år en natt, 2 år två nätter osv.

2016-03-20
FruMarin
FruMarin

Att rycka upp ett barn ur dess trygghet hos den enda person han känner kan sätta sina spår. Man fråntar inte ett barn sin mamma när de är så där små. Om pappan och dess släkt vill träffa pojken, då borde de väl ändå bosätta sig i närheten. Dessutom bör de besöka din son när du är i närheten för att få till en trygg situation för barnet. Detta för att barnet, om det blir oroligt, kan återvända till dig. Ett barn behöver tid till att lära känna en person. Och det borde pappan och dess släktingar förstå. Du har rätt att byta handläggare på familjerätten om du tycker att den andra inte är bra. Men bäst är om du tar kontakt med soc, för de har oftast bättre förståelse för dessa situationer, och försöker lösa situationer efter barnets bästa.

2016-03-19
bikers mom
bikers mom

Kan tycka att det inte borde vara alltför svårt att få ensam vårdnad när pappan flyttar så långt bort. Då har man liksom satt sig i skiten själv. Vill man ha delad vårdnad får man snällt stanna kvar där barnet är. Men det är bara vad jag tycker.

2016-03-19
SysterEmma
SysterEmma

Varför söker du inte ensam vårdnad. Jag känner inte till din situation sedan tidigare, men vore jag du så skulle jag sökt ensam vårdnad. För uppenbarligen vill han bara få sin vilja igenom och tänker inte på sitt eget barns bästa. Stå på dig för ditt barns skull! Styrkekramar.

2016-03-19
Adde86
Adde86

Är inte så lätt att diskutera med någon som knappt vill prata med mig även att det var han som drog och inte jag. Borde väl vara tvärtom egentligen. Men jag ska höra av mig till soc och se vad jag kan göra, känns som att detta kommer bli en stor tvist tillslut.. Nu under påsk kommer han dock vara här nere hos sin mor och far, men endå vår son har inte sovit hos dom på evigheter heller. Men sen får man höra på ryktesvägar att varannan helg ska han hämta vår son och åka upp till Stockholm, det är ca 3 1/2 timme i bil.. Tycker inte att man sätter sitt barn i en bil 7 timmar på en helg, 2 helger i månaden. Och just nu är pappan så egoistisk så han skulle absolut göra det till varje pris, men hon på familjerätten fattade inte de, är det någon som vet om han verkligen får göra så?😢 tack för alla fina svar, ska försöka allt jag kan❤

2016-03-19
lina1994
lina1994

Åh va jag känner för dig och förstår din panik! Minns hur jobbigt jag tyckte det var när jag och exmannen skildes och jag skulle behöva lämna barnen varannan helg, och då var de 4 och 9 år! Hade aldrig lämnat ifrån mig en 1-åring! Familjerätten var på min sida och stöttade mig väldigt mycket. De var alltid väldigt tydliga med att man måste tänka på vad som är bäst för barnen, inte föräldrarna. Mina barn är än idag bara hos sin pappa varannan helg. Stå på dig!!❤️

2016-03-18
mammaeh
mammaeh

Du ska stå på dig! Om familjerätten inte kan komma med nåt bra så prata med socialtjänsten. De vet vad som är bäst ur barnets perspektiv. För övrigt borde din fd svärfar ha lite mer hyfs i sig, det är inte du som slängt ut pojkens pappa utan han drog och flyttade långt bort. Är de intresserade av att träffa sitt barnbarn borde de kunna föreslå att ni träffas i nån lekpark etc till att börja med. Man tar inte bara ett litet barn bort från sin trygga miljö OCH den föräldern barnet är tryggt med, det borde även farföräldrarna förstå. Soc borde kunna hjälpa till med samtal och att lösa er situation. Klart att pojken ska träffa sin pappa men på BARNETS premisser, inte pappans. Ditt ex och hans föräldrar borde förstå att barn är inte till för de vuxna, de vuxna är till för barnen! Styrkekramar till dig! Stå på dig!

2016-03-18
Mamma_Muu
Mamma_Muu

Jo tycker att familjerätten här inte alls var bra.. Men då var de ju bara jag som var och pratade, pappan var alltså inte med. Och min sons farfar har ringt och sagt att jag borde släppa vår son till sin pappa och jag sa att först och främst måste han få komma ihåg sin pappa för just nu så gör han inte de. Men farfar blev bara arg på mig och att dom har rätt att träffa ditt barnbarn ja och massa mer. Min son är beroende av mig eftersom de är mig han varit med i över 1 år och har endast sovit med sin pappa själv över en helg när han var 3 månader (när dom besökte hans syster) och jag kunde inte följa med. Men pappan säger bara till mig att han skiter fullständigt i mina åsikter och säger att han ska ha honom.. Vet inte hur jag ska göra..😔

2016-03-18
lina1994
lina1994

När jag och min sambo var på familjerätten för att skriva papper på att han är pappa till vår dotter så berättade hon även lite om hur det fungerar om man skulle gå skillda vägar. (hon förklarade vad som egentligen menas med gemensam vårdnad). Hon berättade iaf att tills att barnet är två år gammalt så är det bästa för barnet att varje natt sova hos samma förälder.. tycker att familjerätten hos er borde säga samma sak!

2016-03-18
Catrin1989
Catrin1989

Säg nej bara. Varför ska barnet vara där för att tillfredsställa pappan som för övrigt är en vuxen människa. Vill pappa ha en normal relation med sin son får han ta och sätta barnet ingärdat hand och inte sig själv. Ingen diskussion säg bara nej det kommer inte hända.

2016-03-18
jenniferj
jenniferj

Jag hade inte låtit barnet sova så många dagar hos sin pappa om de inte träffats på 3 veckor. När min dotter inte träffat sin pappa på så lång tid så fingerar det inte alls även om jan bara kommer hit

2016-03-18
swanin
swanin

Försöker få honom att förstå att man inte kan göra så direkt och när jag säger de säger han bara att han måste också få ha sin son. Och jag har aldrig sagt att han inte skulle få de. Har pratat med familjerätten men fick ju inga bra svar precis.. Om jag frågade något så svarade hon bara då har ni dålig kommunikation. Men hon tyckte att han kunde komma och hämta honom men att han kommer hit först så att vår son har både mamma och pappa innan han åker iväg med sonen. Men tycker endå att det går för lång tid för att han helt plötsligt ska ha honom 3 nätter..

2016-03-18
lina1994
lina1994

Aldrig! Så kan han inte göra, det blir katastrof för pojken! Pappan får hålla sig i närheten och träffa sonen stegvis, man kan inte bara komma och ta med sig en sån liten hur som helst!! Ring soc eller familjerätten så får du hjälp med hur ni ska göra.

2016-03-18
Mamma_Muu
Mamma_Muu

Jag hade ute gått med på det alls. Om min son inte träffat sin pappa på tre veckor skulle jag kräva att de träffades minst tre ggr inom kort tid innan han får ta med sig barnet hem. Barne måste ju få en chans att känna sig trygg först.

2016-03-18
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...