App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förstoppad (kletigt bajs) trots helamning

Hej! Jag undrar om det är någon annan än jag som upplever att er bebis är förstoppad trots att ni helammar? Jag äter mjölk- och sojafritt sedan 3 veckor tillbaka, men min 4-månaders har ändå problem att bajsa. Bajset är ofta kletigt som segt snor och när han inte bajsat på 0,5-1 dag så är det precis som om han inte får plats med mer mat utan kräks upp det han precis ätit (kräks rejält, allt han ätit). Han är dessutom täppt eller delvis täppt i näsan varje morgon, om det nu hör ihop på något sätt. Någon som känner igen detta?

2016-03-02
malinjo
malinjo

Nu har ju den här tråden ett par år på nacken, men fick du reda på vad som orsakade magbesvären?

Har en likadan på nu 4 månader som ska få träffa barnspecialist p.g.a magen, men hittills har läkare och BVC pendlat mellan ”allt är normalt” till ”så besvärad ska han inte vara av magen...”

2019-08-27
Veronicajohnsson
Veronicajohnsson
Bebis på 11 månader

Det låter precis som med min son!
Han är nu 8 månader och vi har precis fått reda på att han är mjölk- och veteproteinallergiker

2019-05-21
CarolineJ
CarolineJ
Barn på 1 år och 6 månader

Hittade ni någon orsak efter utredningen?
Var nämligen mycket liknande problem med min lille kille på snart 3 månader

2018-05-01
Sannalarsson
Sannalarsson

Vad härligt att ni får en vidare utredning på de!

2016-03-04
Milla00785
Milla00785

Vad skönt att ni får hjälp!

2016-03-04
AnnaA86
AnnaA86

Tack för era svar! Jag har pratat med Bvc många gånger om detta, men de vet själva inte vad som kan vara orsaken. Jag slutade äta mjölk bland annat, men enligt dem lät det som att det inte är "normalt" att bajset är så slemmigt/segt som det är. Vi ska därför gå vidare med utredning. Han mår mycket bättre sedan jag slutade med mjölk, men har fortfarande vissa problem. Men innan hade han så jobbigt med att bajsa och kräkas att han knappt hade någon bra stund per dag. Det var bara oro, gråt och händer i munnen (han tuggar på händerna när han behöver bajsa).

2016-03-04
malinjo
malinjo

Helt normalt. Min dotter kunde vara sådan nör jag helammade. Kunde ta en vecka mellan varje gång.

2016-03-02
swanin
swanin

Jag helammar och min tjej bajsade 10 ggr/dygn och där vid 3-4 månader började hon helt plötsligt bajsa mer och mer sällan, cirka 1 gång per dag vid 4 månader. Hon behövde stå upp för att kunna ta i och ofta kräktes hon lite samtidigt för hon tog väl i så det kom åt alla håll, men det blev bättre efter några veckor. Men tänjer att om din lilla sväljer mycket snor och slem, kanske sväljer mycket av det och kräks? Hör med BVC vad de säger 😊

2016-03-02
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Min dotter är precis likadan. Va på BVC igår och nämnde om de med bajsandet hon sa att de är lika normalt för dom att bajsar 10 gånger om dagen eller 1 gång var tionde dag så länge du bara ammar. Men får bebis ersättning eller nån annan mat måste dom bajsa varje dag. Min dotter är förkyld just nu i söndag spydde hon en rejäl pöl på golvet( vet ej hur allt detta fick plats i henne) men de va segt slemmigt. Hon har oxå lagt en del rejäla spyor sen hon föddes men enligy BVC är de ingen fara så länge bebis går upp i vikt. Hon sa att först när spyan flyger andra sidan rummet ska man börja misstänka att de finns stopp nånstans att maten ej går ner

2016-03-02
Milla00785
Milla00785

Prata med BVC

2016-03-02
Plumpan
Plumpan

Glömde skriva att det varit så nästan sedan han föddes. I början var han täppt varje morgon och började dagen med att klökas, fräsa och hosta tills slemmigt kräk kom upp. Numera är det främst slemmet i bajset som är problemet, men nästäppan kvarstår samt 1-4 kaskadspyor i veckan. Han får kämpa flera timmar eller 0,5-1 dag ibland innan han lyckas bajsa (orolig, ont i magen, gråt, fäktar med armar och ben). Jag minns inte hur det var med första barnet. Det är kanske normalt?

2016-03-02
malinjo
malinjo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...