Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rapsolja, nyfödd?

Jag har blivit tvungen att endast ge ersättning till min nyfödda goding. Och jag undrar om någon vet säkert om man kan ge lite rapsolja när de har hårdavföring eller är förstoppade? Jag frågade på BVC men hon visste inte säkert. (Jag masserar magen två gånger/dag och är noga med ersättningsmåtten.)

2016-03-01
Leniizzen
Leniizzen
Barn på 3 år och 1 månader

Fick tipset av min sons (är 3 veckor) sjuksköterska som har hemvård, att ge honom 1 ml rapsolja/majsolja i ersättningen någon gång ibland, vilket hjälper honom att få igång magen lite.

2018-08-09
Bebis på 7 månader

Jag fick också Som ett tips ifrån bvc att man kan lägga en tsk i ersättningen vid förstoppning. Min dotter lever😊

2018-07-20
Angelicajohansson
Angelicajohansson

Ursäkta men anser du personer i en FB grupp som kunniga? De kan väl minst sagt ge dumma råd? Vår BVC sköterska som jobbat i 30 år säger att det går jättebra att ge lite rapsolja ett par gånger om dagen mot förstoppning, det gav vi våran son. Det är en naturlig olja som gör bajset lättare att få ut, det är inte farligt för deras tarmar om man endast ger så lite.

2018-07-19
Sarlju
Sarlju
Bebis på 9 månader

Agnesrosen: på vilket sätt skulle en Facebook-grupp vara bättre eller säkrare än här?

Ts: BVC är bara ett samtal bort. Be dem om hjälp och råd istället. Inte roligt om det blir fel med en så liten bebis!

2018-02-07
Emelina88
Emelina88
Bebis på 12 månader

Nan sensitive körde jag från första start med min lille. Aldrig varit förstoppad. Skonsam å bra för magen👍👌. Kan varmt rekommendera den! Nu när han är större & inte äter ersättning utan välling istället, då lägger jag i en liten klick messmör med jämna mellanrum bara för å smörja tarmarna. Lycka till!

2016-03-13
Mysig84
Mysig84

Leniizzen den görs nere i Skåne. I Malmö. Heter Alfons studie. Båda mina barn fick ersättning men bara dottern som varit med i studien och hon har aldrig haft problem med magen sen vi började med den ersättningen vi får där. Jag vet ju inte om hon får den nya ersättningen eller en som finns redan ute på marknaden. Det får vi reda på först efter studien. Men hon bajsar fint varje dag blir mätt och gnäller aldrig. Sonen som fick ersättning som finns ute på marknaden blev ibland väldigt hård i magen och ibland gick det några dagar mellan avföringarna. Extra plus är ju att de har extra koll på mitt barn och jag har tillgång till barnläkare om vi behöver det.

2016-03-03
Sillymooo
Sillymooo

Inga problem att ge rapsolja. Min son var 3.5 månader när jag började ge honom rapsolja för hav var förstoppad fast jag ammar. Jag ger honom 1 tsk morgon o kväll o det håller hans mage eller tarmar igång. Jag provade även lactulose men det hjälpte inte lika bra som rapsoljan. Det har jag fått rekommenderat från min BM. Lycka till 👍

2016-03-02
Merita73
Merita73

Om en flaska innehåller 1 dl ersättning och man tillsätter 1 tsk , dvs 5 ml, rapsolja mer än dubblas fettinnehållet. Jag tror inte det är så lämpligt att göra det på eget bevåg.

2016-03-02
LEka
LEka

Sillymooo- finns det något man kan läsa ur den forskningsstudien? Och vart görs den?

2016-03-02
Leniizzen
Leniizzen
Barn på 3 år och 1 månader

Ja jag vill påstå att BVC INTE är en ALLVETANDE institution!! många får felaktiga råd av BVC gällande matning ( inte alla dock)! en bekant till mig fick rådet av bvc läkaren att mata var fjärde timme för läkaren tyckte bebisen var knubbig ( 15veckor gammal), som tur är så har många mammor en egen hjärna att tänka med och då tar man inte till sig råd om att börja banta sin bebis. sammansättningen i ersättning ät noggrant utvald och perfekt. om bebis blir förstoppad så ska man byta ersättning! tarmarna är inte mogna och olja låter absurt!

2016-03-02
Agnesrosen
Agnesrosen

Mitt barn får ersättning av en forskningsstudie och forskarna där sa att vi kan ge en tesked rapsolja i ersättningen om magen krånglar. Så du kan lugnt ge ditt barn det. Har även fått tipset från Bvc.

2016-03-02
Sillymooo
Sillymooo

Herregud Agnesrosen, tagga ner lite! Vi fick rådet om olja från både bvc och 1177, och detta var när sonen var typ två månader.

2016-03-02
Iowhannah
Iowhannah
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...