App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rapsolja, nyfödd?

Jag har blivit tvungen att endast ge ersättning till min nyfödda goding. Och jag undrar om någon vet säkert om man kan ge lite rapsolja när de har hårdavföring eller är förstoppade? Jag frågade på BVC men hon visste inte säkert. (Jag masserar magen två gånger/dag och är noga med ersättningsmåtten.)

2016-03-01
Leniizzen
Leniizzen
Gravid i vecka 16

Fick tipset av min sons (är 3 veckor) sjuksköterska som har hemvård, att ge honom 1 ml rapsolja/majsolja i ersättningen någon gång ibland, vilket hjälper honom att få igång magen lite.

2018-08-09
CT33
CT33
Barn på 3 år

Jag fick också Som ett tips ifrån bvc att man kan lägga en tsk i ersättningen vid förstoppning. Min dotter lever😊

2018-07-20
Angelicajohansson
Angelicajohansson

Ursäkta men anser du personer i en FB grupp som kunniga? De kan väl minst sagt ge dumma råd? Vår BVC sköterska som jobbat i 30 år säger att det går jättebra att ge lite rapsolja ett par gånger om dagen mot förstoppning, det gav vi våran son. Det är en naturlig olja som gör bajset lättare att få ut, det är inte farligt för deras tarmar om man endast ger så lite.

2018-07-19
Sarlju
Sarlju
Bebis på 6 månader

Agnesrosen: på vilket sätt skulle en Facebook-grupp vara bättre eller säkrare än här?

Ts: BVC är bara ett samtal bort. Be dem om hjälp och råd istället. Inte roligt om det blir fel med en så liten bebis!

2018-02-07
Emelina88
Emelina88
Barn på 3 år och 5 månader

Nan sensitive körde jag från första start med min lille. Aldrig varit förstoppad. Skonsam å bra för magen👍👌. Kan varmt rekommendera den! Nu när han är större & inte äter ersättning utan välling istället, då lägger jag i en liten klick messmör med jämna mellanrum bara för å smörja tarmarna. Lycka till!

2016-03-13
Mysig84
Mysig84

Leniizzen den görs nere i Skåne. I Malmö. Heter Alfons studie. Båda mina barn fick ersättning men bara dottern som varit med i studien och hon har aldrig haft problem med magen sen vi började med den ersättningen vi får där. Jag vet ju inte om hon får den nya ersättningen eller en som finns redan ute på marknaden. Det får vi reda på först efter studien. Men hon bajsar fint varje dag blir mätt och gnäller aldrig. Sonen som fick ersättning som finns ute på marknaden blev ibland väldigt hård i magen och ibland gick det några dagar mellan avföringarna. Extra plus är ju att de har extra koll på mitt barn och jag har tillgång till barnläkare om vi behöver det.

2016-03-03
Sillymooo
Sillymooo

Om en flaska innehåller 1 dl ersättning och man tillsätter 1 tsk , dvs 5 ml, rapsolja mer än dubblas fettinnehållet. Jag tror inte det är så lämpligt att göra det på eget bevåg.

2016-03-02
LEka
LEka

Sillymooo- finns det något man kan läsa ur den forskningsstudien? Och vart görs den?

2016-03-02
Leniizzen
Leniizzen
Gravid i vecka 16

Ja jag vill påstå att BVC INTE är en ALLVETANDE institution!! många får felaktiga råd av BVC gällande matning ( inte alla dock)! en bekant till mig fick rådet av bvc läkaren att mata var fjärde timme för läkaren tyckte bebisen var knubbig ( 15veckor gammal), som tur är så har många mammor en egen hjärna att tänka med och då tar man inte till sig råd om att börja banta sin bebis. sammansättningen i ersättning ät noggrant utvald och perfekt. om bebis blir förstoppad så ska man byta ersättning! tarmarna är inte mogna och olja låter absurt!

2016-03-02
Agnesrosen
Agnesrosen

Mitt barn får ersättning av en forskningsstudie och forskarna där sa att vi kan ge en tesked rapsolja i ersättningen om magen krånglar. Så du kan lugnt ge ditt barn det. Har även fått tipset från Bvc.

2016-03-02
Sillymooo
Sillymooo

Herregud Agnesrosen, tagga ner lite! Vi fick rådet om olja från både bvc och 1177, och detta var när sonen var typ två månader.

2016-03-02
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 3 år

De råd vi fick av överläkaren på en stor banklinik var:
Om barnet är friskt för övrigt så är det bäst att:
1) Kolla att flaskans mått stämmer och samma med skopan.
2) Fluffa upp ersättningen så att den inte packas ihop för hårt, det ska vara rätt mängd.
3) Använd kokt vatten (OK att ha i termos, koka nytt när det svalnar) som blandas med kallt KRANVATTEN då det är mycket positivt för tarmflorans utveckling. Om man har egen brunn ska man såklart kolla vattnet först eller blanda med kokt vatten som kallnat. Enligt honom hade många problem försvunnit ifall vi inte varit tvungna att ha samma information på våra ersättningspaket som man har i länder med dåligt vatten.
4) Ge lite olja på en tesked före varje matning.
5) Strunta i mängderna på paketet, ge barnet mer och oftare ifall det vill.Så därför reagerade inte heller jag på detta...
Men om barnet är sjukligt på något sätt tex har en immunförsvarssjukdom eller liknande så ska man såklart följa läkarnas råd.

2016-03-02
solskensmamman
solskensmamman

agnesrosen så BVC är inte kunniga? JAG FICK RÅDET AV MIN BVC ATT GE RAPSOLJA FÖR MAGEN NÄR MIN VA I PRINCIP NYFÖDD... DÄRAV JAG INTE TYCKTE DET VA KONSTIGT!

2016-03-02
Markar02
Markar02

NEEEEEJ!! VARFÖR REAGERAR INGEN PÅ ATT BARNET ÄR NYFÖTT?!? NYFÖDDA SKA ABSOLUT ABSOLUT INTE HA NPGOT I SIN ERSÄTTNING! läs på livsmedelsverket!! första sex månaderna ska födan bestå av ersättning eller mjölk, matintro tidigast vid 4 månader OCH INGET ANNAT INNAN DET! BARNETS TARMAR ÄR INTW FULLT UTVECKLADE SÅ SLUTA GE DUMMA KORKADE RÅD!! 😠😠😠 och för ts, spädbarn kan bli förstoppade av ersättning och det är FULLT normalt!! kontakta mvc eller en barnmorska istället! du kan få skadliga råd då din bebis är så liten! gå med i flaskmatningagrupp på fb och fråga kunniga personer där!! kram och lycka till!

2016-03-02
Agnesrosen
Agnesrosen

Tror det är bättre att byta märke när det är en så liten bebis - men vad jag vet så ska rapsolja kunna ges 1tsk i ersättningen. Iof inte för att få igång magen utan i första hand för att öka vikten

2016-03-02
Lovefull
Lovefull

Vilken ersättning har ni? HIPPs är bäst. Blir ingen förstoppning av den på våra barn

2016-03-01
FruMarin
FruMarin

Eller ge oljan på tesked så slipper man kladdet i flaskan. Det är svårt att diska rent. Dessutom så vet du att barnet fått i sig oljan, när man matar med flaska så flyter oljan upp i botten av flaskan och ifall barnet inte dricker allt så blir oljan kvar i flaskan.

2016-03-01
solskensmamman
solskensmamman

Lägg en tsk i varje flaska ☺️

2016-03-01
jenniferj
jenniferj

jag gav ungefär en tesked varje måltid. sen gav det inte effekt direkt utan det tog en dag eller två.

2016-03-01
Markar02
Markar02

Markar02 - Gav du rapsolja i varje mål eller en tsk/dag?

2016-03-01
Leniizzen
Leniizzen
Gravid i vecka 16

Jenniferj en tsk /dag eller hur gjorde du?

2016-03-01
Leniizzen
Leniizzen
Gravid i vecka 16

Jag har kollat och måtten stämde på flaskan. Men tack för tipset!

2016-03-01
Leniizzen
Leniizzen
Gravid i vecka 16

Ja lägg i en tesked i flaskan, men testa och se, vissa bebisar reagerar på smaken. Annars finns det lukt och smakfri, annars finns det lukt och smakfri kokosolja som du kan testa om hon inte gillar.

2016-03-01
jenniferj
jenniferj

förresten kom på nu att måtten inte alltid stämmer på flaskorna... testade för ett tag sen och det skilde en del. testa med ett dl mått och häll i flaskan och se om det stämmer.

2016-03-01
Markar02
Markar02

jag gav rapsolja ganska tidigt i ersättningen, minns dock inte hur tidigt men tror min va 1 månad eller någon vecka.

2016-03-01
Markar02
Markar02
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...