App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Pseudotvillingsmamma och sjuk🤒

Hej! Är mamma till två små Goa gossar (den ena är 1år och 9 mån och den andra är snart 8 mån). Nu är det så här att jag insjuknat i en förkylning med feber, hosta och alla andra krämpor som hör förkylning till. Man orkar varken stå på benen eller hålla ögonen öppna. Hur gör ni som är i liknande familjesituation när något sådant inträffar? Får den andra partnern vara hemma och vabba? Eller biter ni ihop åh kör själva ändå? Visst kan man ibland gå på alvedon och ren vilja men det finns väl undantag? Tacksam för svar!

2016-02-28
SofiaW
SofiaW

Här är en till "pesudomamma" haha 16 mån mellan mina. Har dock aldrig förståt vinken med varför man kallar sig för pesudotvillings mamma när dom egentligen inte är tvillingar.

2016-05-25
batgirl
batgirl

Jag har två killar på 8 månader! Var riktigt sjuk för ett par veckor sedan och då fick mannen ta ut föräldraledigt (de har för små för vab)! Med två som kryper och drar i allt måste man ju vara på alerten och det går ju inte om man är för dålig!

2016-05-24
RosvallSokoury
RosvallSokoury

Vad roligt med en pseudotvillingmamma till!
Här är det 17,5 månad mellan mina mirakel ❤️

När jag är sjuk vid lättare förkylning vilar jag de dagar sonen går dagis och övriga dagar anpassas aktiviteterna hemma till tv mys eller sitta vid leksakslådan :) vagnpromenad också då luft gör gott :)

Vid värre förkylning får maken vara hemma och vabba då ordinarie vårdare är sjuk... Då tar jag det jag orkar och klarar av men oftast löser han det kanon på egen hand en våning ner och jag nerbäddad i sängen... Såklart kommer barnen upp och myser och sover eftermiddag hos mig då de är vana vid Samsovning :)

Jag har lärt mig att sänka kraven och faktiskt inse att det gör inget om det råkar bli 1 vecka halvfabrikat pågrund av sjuk förälder, disken överlever att tas var 3e dag ( har stor diskmaskin) tvätten räcker 1 maskin om dagen eller inte alls den veckan - det finns kläder i massor... Att ligga på soffan och låta barnen sitta och se barn tv, leka inomhus är inget som skadar heller kortare period... Insett att det viktigaste är att de får sitta ner och vara och känna sig sedda och ha en närvarande förälder som inte gluttar mobilen ❤️☀️ sen kan man göra det korta kikar 😜

2016-05-24
Lilla mamsen
Lilla mamsen

Hittills har jag tagit en alvedon, proppat i mig vitaminer och vätska och kört på själv. Men det beror ju på hur dålig man är också, hade jag känt att jag inte kunde ta hand om barnen på ett bra sätt så varför plåga sig själv ?

2016-02-29
Plumpan
Plumpan

Klart partnern vabbar!

2016-02-28
solskensmamman
solskensmamman

min man skulle få vara hemma om jag va så dålig att jag inte klarade av det. Du ska inte köra slut på dig själv, du behöver vila 😊

2016-02-28
Markar02
Markar02
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...