Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

tvättning av bebiskläder

hej! jag försöker ha det så giftfritt som möjligt inför bebisens ankomst. Hur tvättar jag bebisens kläder och lakan på effektivt sätt så alla kemikalier och ev kvalster försvinner, utan att använda mig av starka kemikalier? :-)

2016-02-22
Agnesrosen
Agnesrosen
Barn på 3 år och 6 månader

Det finns parfymfri tvättmedel o sköljmedel kör på det. Tips är att köra parfymfritt första 3 månaderna o sen är det ingen fara om man tvättar med vanlig tvättmedel o sköljmedel som luktar. Jag gjorde så med båda. Det är dock viktigt att tvätta barnets kläder själv o att inte blanda det med era egna alltså egen smutskorg o egen maskin när kläderna tvättas. Då kan man köra på 40 utan att behöva förstöra kläderna. Det är för att våra (vuxna o äldre syskon) kläder har varit på platser där vi suttit på bl.a bänkar, caféer o barnen varit o gungat, lekt i sanden o dragit på sig smuts som lilla knytet kanske inte mår bra av trots att kläderna är tvättade.. så kör separat... även senare när kidsen går på förskola så ni stora inte drar på er något från barnen som hämtar hem från förskolan bl.a svinkoppor.

2018-05-04
Pokaloo
Pokaloo

maryhulth- jag har parfymfritt tvättmedel och alla hygienartiklar till mig och bebis är parfymfria. ättika har jag också hört gott om och tänker köpa en flaska och testa! men har även läst att ättika förstör tvättmaskinens gummi 😨

2016-03-06
Agnesrosen
Agnesrosen

catpuss - detta är mitt första barn och jag har blivit extrem hypokondriker, vågar inte "ta några risker" med t.ex att tvätta i låga temperaturer mm. jag har även köpt ekologiska produkter till både mig och bebis ( dusckkräm, schampo, tvål, tandkräm mm) och alla lakan, badlakan och tvättlappar är ekologiska men jag tvättar dom i 90 grader oavsett 🙈🙈🙊 är extremt rädd om det lilla livet! 😭 hoppas att min nojja lägger sig snart!

2016-03-06
Agnesrosen
Agnesrosen

Jag fick tipset av BVC att ha parfymfritt tvättmedel och istället för sköljmedel använda ättika. De lämnar ingen doft, sliter inte på kläderna och gör dom ändå mjuka. 😊

2016-03-06
Maryhulth
Maryhulth
Bebis på 9 månader

jag hat fått en hel väska med begagnade bebiskläder av en kompis, allt är helt och rent. Jag tvättade alla kläder och lakan ( både beg och nya) i 90 grader med förtvätt och extra sköljning. Hade neutrals dofterna tvättmedel :)

2016-03-06
Agnesrosen
Agnesrosen

Sabina - Jag använde själv tvättboll tills jag nyligen läste att Råd & Rön hade testat både tvättboll och -nötter och kommit fram till att de inte alls tvättar rent. Tydligen var det inte heller så miljövänligt som man lätt tror :S

2016-02-23
Iowhannah
Iowhannah
Bebis på 15 månader

tvättnötter! inga kemikalier, ekologiskt och håller längre. finns på coolstuff.se

2016-02-23
Sabinastorzner
Sabinastorzner
Barn på 3 år och 6 månader

Parfymfritt FLYTANDE tvättmedel och inget sköljmedel. Jag brukar använda ett par matskedar ättika istället för att mjuka upp kläderna. Nej, kläderna luktar inte ättika 😉

2016-02-23
Lindabag
Lindabag

Parfymfritt tvättmedel, kläderna 40 grader, vissa 30, sängkläderna oftast 60, ibland 40. Aldrig sköljmedel! Tvättar så för hela familjen.

2016-02-23
gamo
gamo

tack för era svar! blir nog som majoriteten här och köper ett parfymfritt tvättmedel och på hög värme :) kram

2016-02-23
Agnesrosen
Agnesrosen

Allergivänliga tvättmedel o sköljmedel, de är parfymfria

2016-02-22
Josefine S
Josefine S

dom första månaderna körde jag med parfymfria medel från neutral tror jag det hette? nu är hon 1 år och jag tvättar som de står på lappen i 40, vita kläder i 60 och med vanligt tvättmedel och sköljmedel :)

2016-02-22
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...