App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Naturliga skönhetsprodukter?!?​!

Har ni några tips på naturliga produkter för hår och kropp? Jag har perioral dermatit som ger gräsliga utslag i ansiktet och det är inte riktigt någon som vet varför vissa får detta men de tror det beror på att taögkörtelproduktionen i huden är ur balans. För att minska risken för att få tillbaka det eller överhuvudtaget bli av med det ska man bla inte använda smink, tvål, rengöringsmedel,hudlotions osv i ansiktet. Vissa påstår att man inte ens ska ha flour i tandkrämen eller tvätta håret med vanligt schampo. Detta är ju en rejäl knipa för en brud som jag som älskar smink, krämer osv. Jag har googlat som en tok och har nu snöar in på naturliga produkter bara för att det är så jäkla intressant! Som tex så har jag testat kokosolja som hudlotion och det både luktar jättegott (tycker jag) och dessutom funkar det ju skitbra 😊 Visste ni att man kan ha kokosolja till mängder med saker utöver bakning, finns hur många användningsområden som helst. Nån som använder torrschampo? Vanliga maizena funkar skitbra.. om man inte tar för mycket för då blir man lite grå 😉 Kakao ska tydligen också funka men det vågar jag inte testa, man vill ju inte gå runt å lykta choklad. Bikarbonat är också något man kan använda till massor, dock anser vissa att man ska va försiktig med det andra anser att det går utmärkt att använda till eget schampo och tandkräm som exempel. Nu har jag inte testat allt jag läser såklart men ämnet e spännande som sjutton. Så hit me, kom med tips på olika saker som kanske inte alla vet!

2016-02-22
osisen
osisen

Börjat borsta tänderna med gurkmeja😁Man borstar,låter verka 10 minuter,sedan borstar man med vanlig tandkräm. Billigare o skonsammare tandblekning😊

2016-06-21
8kee6
8kee6

Nu har jag bytt till att göra rent håret (och ibland kroppen) med rasullera. Håret blir så mjukt och lent och jag är super nöjd :) Har även börjar färga håret med henna, det gjorde susen för min hårbotten, blir lätt torr och kliig men efter första färgningen försvann det direkt :)

2016-06-21
mican
mican

På nopoo.se. finns mängder av tips på både färdiga produkter och recept på hemmagjorda grejer. Dessutom en massa info om olika oljor mm.
Min favorit olja är jojobaolja, väldigt lik kroppens eget fett så det funkar kanon att ha till både hud och hår.
Yves rocher har ganska hyfsat sortiment av lite snällare produkter.

2016-06-02
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Produkterna ifrån . Maria Åkerberg - Dermanod. ?

2016-06-02
smalins
smalins

Har också perioral dermatit och har blivit av med det helt och hållet sedan jag började använda produkter av märket Avene (finns på apoteket). När PD var som värst smörjde jag två ggr per dag på utslagen med en kräm från samma märke som heter cicalfate och efter några veckor var det helt borta! Nu använder jag deras tvätt och dagcreme. Älskar också krämer och smink och behöver inte längre vara så noga med vad jag använder!

2016-06-02
annakarint
annakarint

Naturligtsnygg.se är en sida med Massor bra tips, info, märke mm. De rör sig kring de mesta inom eko hud, hår, makeup och mat så där kan du nog hitta mycket bra smink och tips! Finns dessutom ett intressant inlägg om hur man detoxar från giftiga produkter och vad man kan ersätta dem med istället.

2016-06-01
moethor
moethor

Saltprodukter har man inom forskningen sett fungera bra på de som har psoriasis. Bland annat Laesö Saltcare som är en saltprodukt och som innehåller olja med tillsatta mineraler och de har testats på dem med psoriasis med bra effekt. Laesö Saltcare Lotion har man även börjat se en effektivitet mot Rosacea som är utslag som sätter sig i ansiktet, liknade det som du får. Laesö Saltcare kan beställas via Danmark på nätet. Har du tur kanske det finns någon hälsokostbutik i Sverige i din närhet som tar hem denna produkt. Lotionen använder man i ansiktet efter varje dusch. Det finns även Laesö Saltcare Schampo om du vill ha ett bra schampo.

Vad gäller tandkräm och flour tycker jag att du ska fortsätta med flour i tandkräm. Det finns så mycke forskning kring detta som visar att flour förebygger hål i tänderna.

2016-02-23
bikers mom
bikers mom

Salt fick jag använda som liten om tandkrämen var slut. Alla olika kallpressade oljor är super att använda både på kroppen, ansiktet och i håret. Att inte tvätta håret alls är inte heller bra säger min frisör. Men det behövs inte ofta, en gång i veckan eller mindre beroende på livstil, hårtyp osv.. Bikarbonat och vatten är då ett superknep att ta till! För att 'färga' håret kan man använda citron, rödbetssaft, tomatjuice, och blåbär. Snyggast blir set om man sprayar in fruktsaften med typ blomspruta och låter det värka så länge man kan och vill men minst en timme och gärna vara ute i solen medan. Vanlig hederlig blålera som man kan hitta ute går utmärkt att använda som ansiktsmask för att torka ut en fet hy. Provat såpa? Galltvål? Göra egen tvål med naturliga aromer som valmo, lavendel, citron..? Att skölja håret i vinäger efter dusch ska göra håret superglansigt och mjukt, har dock inte testat själv!

2016-02-22
Plumpan
Plumpan

Jag använder bara produkter från Maria Åkerberg på huden nuförtiden, har hjälpt mig en del med mina utslag jag fick ett tag!

2016-02-22
Madeleine917
Madeleine917

Jag har testat nu i 3 veckor att bara tvätta året med vatten och en gång i veckan tvätta med en gamska utspädd kombination av bikarbonat och vatten.
Och sen en blandning av äppelcidervinäger och vatten.
Mitt hpr har blivit annorlunda och jag vet inte än om det är positivt eller negativt. Många har trott att jag färgat det då det blivit jätteglansigt av äppelcidervinägerblandningen och sen verkar folk tycka det e mörkarr.
Har haft 5 människor killar och tjejer under loppet av två dagar som trott jag färgat håret så mågot har ju hänt.
Men jag kan lösa mig till att metoden kan ge ganska läskiga bieffekter så jag försöker vara uppmärksam på kroppen och om det börjar klia eler jag får några utslag så lägger jag ner.
För vissa verkar det ju dock fungera alldeles utmärkt.

2016-02-22
osisen
osisen

Sheasmör!

2016-02-22
hhultengren
hhultengren

Mandelolja e jättebra till att smörja in huden. Finns på Apoteket

2016-02-22
Isabell25
Isabell25

Maria Nila har produkter för både hår och hud som är veganska och utan parabener och sulfater. Ganska dyra men ja gillar deras hårvård 👍🏻 finns bla på lyko.

2016-02-22
Madde90h
Madde90h

Kokosolja och mandelolja använder jag på kroppen🙂Använder La Roches ansiktsvård då det inte är skit i deras produkter. Använder bara mascara och det är nästan aldrig..har inget intresse av varken smink eller hår😁 schampoo kan jag faktiskt börja fundera över då jag använder head n shoulders o vet attdet är ju det sämstaman kan använda egentligen men tucker det är svårt att hitta nått bra som passar😋

2016-02-22
8kee6
8kee6

jag har det du har fast på överarmarna. Plitorna har minskat drastiskt efter jag började med eko handgjorda tvålar. Och för tillfället använder jag hårdshampoo (som en fast tvål) men funderar på att se om jag ska utesluta det så småningom och låta hårets egna fetter göra rent håret. En saltdeo använder jag, fast erkänner att jag glömmer ibland men det fina med det är att jag luktar mindre och mindre svett, kroppen självrengör sig bättre. Övrigt kan jag inte rekommendera något då jag i princip aldrig sminkar mig.

2016-02-22
mican
mican
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...