App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur hjälpsamma är era män/partner?

Hej! Jag har en 6 månaders bebis snart och har enda sen födseln gjort det mesta själv. Kan räkna dom nätter han hjälpt till (och de gångerna har jag fått säga till honom att det är hans tur nu). Jag har tagit upp det här såååå många gånger. Varför är det inte självklart för honom att dela ansvaret när han kommit hem från jobbet? Varför förstår han inte/bryr sig inte om att hjälpa till någon natt i veckan? Är det bara min man eller är era lika dana? På min mammagrupp får jsg ständigt höra hur bra deras män är. Jag har verkligen försökt allt! Har ni några tips? Och är jag ensam om detta? 💗

2016-02-12
ifrost
ifrost
Bebis på 6 månader

Vår bebis är väldigt liten än, 3,5 mån, så ganska naturligt tar jag mest hand om henne. Jag är ganska inställd på att göra det första året. Det viktigaste är väl att man sätter sig ner och pratar om vad ni förväntar utav varandra. Jag städar det mesta, självvalt. Säger jag att nu får han dammsuga så gör han det. Jag tvättar det mesta, det också självvalt, maten lagar jag också men detta är också självvalt. Han lagar mat på helgen och visst händer det under veckorna också. Jag vill dock att han ska umgås med vår bebis när han kommer hem från jobbet, inte börja laga mat. Sen när jag börjar jobba ska han vara hemma och då får vi ta och diskutera igenom igen hur vi ska göra. Som sagt, det vikigaste är kommunikation 😊

2016-02-13
Lindabag
Lindabag

Hej hej! Har en underbar man som verkligen gör ALLT för mig och tjejerna. Jag gör det jag kan då jag är sjukskriven. Han har alltid hjälpt till då mycket jan kunnat när jag tillåtit honom. Han är så fantastiskt underbar och det bästa är att vi verkligen älskar varandra djupt. Lycka till!

2016-02-13
Felicia B
Felicia B

Hanna_G: haha, jag behöver också tips på hur man ska göra för att kunna blunda för skiten. En gång hade han slängt sin tröja på hallbyrån (?) och det kröp i mig att se den jävla tröjan dag efter dag, men jag ville testa och se hur länge den skulle bli kvar. Sju dagar tog det tills han plockade bort den! Sju längsta dagarna i mitt liv, hahaha.

2016-02-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 6 månader

Alltså nu när jag läser min text ser det ut som att han hjälper mig 24/7 men nej så är inte fallet. Jag storstädar varje torsdag. Vi tvättar tillsammans. Jag lagar mat, jag diskar. Under tiden jag diskar kan han duscha dottern eller leka med henne. Även detta ser jag som hjälp. Jag förväntar mig inte att min man ska jobba från kl 7-17 och sen komma hem och jobba. Och ja de händer att han dammsugar och moppar. Ibland kan han klaga på att toan är smutsig. Av 100 klagomål gör han den 10 ggr själv och jagh 90 😂

2016-02-12
ungmamma
ungmamma

Vi delar ganska lika på mat, handling och städning. Att plocka undan är han inget bra på. Jag försöker sänka mina krav men får ändå panik först (och gör en insats). Nätterna är ganska lugna nu (barnen är 2 resp 5 år) men jag har tagit dem mest när de var små. Jag har alltid vaknat lätt och inte sett anledning att väcka honom om det inte varit något alldeles särskilt. Min sambo åker till jobbet kl 6 och är trött på kvällen, somnar ofta i soffan efter barnens läggning. Det som stör mig är att då passar jag på att plocka undan, vika tvätt etc. Försöker låta bli för att se hans reaktion när inget händer men tålamodet håller inte 😂. Tips?!

2016-02-12
Hanna_G
Hanna_G

Vi är så lyckligt lottade att vi delar på en tjänst på jobbet. Vi bestämde, tillsammans med arbetsgivaren, att vi är föräldralediga varannan månad. Den som är ledig får största ansvaret över barn och hem, men vi delar så klart på allt. Den som jobbar behöver heller inte ta nätterna eftersom vi har oregelbundna arbetstider och behöver sova när vi väl är lediga. Visst, jag behöver säga till min sambo ibland att han behöver städa eller tvätta om han får möjlighet, men rätt ofta ser han sånt själv.

2016-02-12
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 6 månader

Vi har en pojk på två och jag från början ammade jag och därav tog jag nätterna själv. Jag vaknade för minsta lilla ljud och det gjorde/gör inte sambon. Skulle faktiskt inte heller väcka han när jag ändå är vaken. Sen får jag sovmorgon istället eller så sover jag middag de dagar jag behöver. Han lagar mest mat och städar. Jag tycker faktiskt att de är upp till varje familj. Han är mer kvällstrött och morgonpigg och jag är tvärtom.

2016-02-12
Maryhulth
Maryhulth
Bebis på 12 månader

jo plumpan jag anar det också faktiskt. när jag kommer hem från skolan jobb kommer jag få hämta från dagis sen kommer jag få stå i köket direkt och laga en snabb middag. att bara lämna mannen me barnen / säga till i förväg eller köpa tetra osv funkar inte haha. enda sättet är att jag ska lägga barnen till sömns (dom sover hela nätter) då kan jag gå ut eller göra något.

2016-02-12
batgirl
batgirl

Ang. nätterna så har jag och sambon kommit överens om att vardagar tar jag bebis (nu bebis och stora) så mkt jag orkar sen säger jag till honom. Helgnätter turas vi om men det blir ofta att han tar mer för att vara snäll. Hemma om dagarna förväntas jag ta hand om barnet/barnen, stora är på dagis 25 h/v och ordna med middag eftersom jag har större möjlighet att planera och dessutom är bättre på att laga bra mat. Disken är sambons och städning hjälps vi åt om inte jag städar när bebis sover men då enbart för att jag känner för det. Känns bra och jämt fördelat efter våra förutsättningar och vi bråkar sällan om hushållet.

2016-02-12
Cprinter
Cprinter

Vrf åker ni inte bara iväg några timmar eller kanske en natt och låter han få vara hemma själv med barnen? Det gäller även om man ammar. Pumpa ut och var förberedd med bröstmjölk eller köp ersättning så kan ni väl åka iväg? Se till att ni säger till i god tid innan för att slippa bråk :)

2016-02-12
Emawestin
Emawestin

Då är det ju han som 'bara är hemma'. Kommer nog inte bli någon bättring sen tyvärr. Han kommer fortsätta låt dig göra allt Sen även om du pluggar om du inte börjar sätta ned foten

2016-02-12
Plumpan
Plumpan

Min man är förtids pensionerad, han klaga på om det inte finns mat klar nån gång. Annars att det är stökigt ibland bryr han sig inte om. Han förstår att det finns mycket och göra, men eftersom jag ör hemma nu så kan han "slappna av" och inte göra ett skit. Lär bli roligt och se hur han hanterar allt när jag börjar jobba i höst :) barnen mat städning osv

2016-02-12
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...