App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill lämna min sambo.

Jag vet inte om det är graviditet hormonerna som pratar nu eller vad men min sambo har blivit världens mes! Han kan inte diskutera eller nå. Han gör till rösten när han pratar med mig (som att han skulle prata till en baby). Han gullar med mina fötter och pratar till dom som att de är babysar. Har känt ett tag att mina känslor för honom börjat svalna allt mer och mer. Idag när min farfar dog så sa han ingenting alls förutom typ "jag går och lägger mig nu"

2016-02-08

Tycker att det låter märkligt att man är villig att offra allt man varit med om och gått igenom för att man har gravidhormoner.
Man är två om att planera ett barn och den gemensamma framtiden, man gör sitt bästa för att förbereda sig, förhållandet och miljön på det som komma skall...
Att bara ett fåtal veckor efter befruktningen skett, inser att allt man gjort/drömt om/förberett inte varit värt något känns märkligt för mej.
Varför har man då valt att leva tillsammans och planera för att ett barn ska få den bästa möjliga uppväxten?

Nej det är nog dags att fundera på vad det var som gjorde att du valde just honom att dela ditt liv och framtid med. Finns det kvar? Eller kan ni jobba på att det kommer tillbaka? Försök komma tillbaka till alla positiva tankar som ni hade när ni lade upp planerna på ert gemensamma familjeliv!

Hormonerna ställer till det enormt, så försök att leta efter det positiva och kämpa tillsammans mot det negativa.

Givetvis ska man inte stanna om den andre misshandlar (psykiskt eller fysiskt).

2016-04-05
solskensmamman
solskensmamman

Jag kände i början av min graviditet när jag va i ca v.8 tror jag, att jag störde mig på allt och fick äckel känslor typ. Låter konstigt. Jag valde att lämna min dåvarande kille och nu är jag gravid i v.19 och känner fortfarande att jag inte vill ha ett förhållande med honom. Visst, gravidhormoner kan spela ett spratt, men det måste inte va så. Jag tänkte genom mitt beslut noga. Som tur är har vi ändå en bra relation även fast vi valt att ibte fortsätta med varandra. Känn efter vad som känns bäst för dig, tänk igenom noga och verkligen känn efter :) det behöver inte bli dåligt bara för att man inte har ett förhållande :)

2016-04-04
Jajjaaa1
Jajjaaa1

Jag håller med Loveful till punkt och pricka! Efter 6 månader när man fått in alla rutiner så blir livet så mycket bättre igen! :)

2016-02-12
emli90
emli90
Barn på 2 år och 6 månader

Jag kände likadant i början av min graviditet och tänkte att det också var gravidhormoner men det gick aldrig över. Tvärtom. Den där äckel-känslan släppte inte förrän jag bröt helt och hållet. Jag kommer förvisso alltid ha ett band till honom, vilket inte är det lättaste alla dagar... men min fina lilla flicka gör allting värt. Nu uppmanar inte jag dig att göra slut, ville mest dela med mig av min erfarenhet för man är aldrig ensam😊

2016-02-12
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 2 månader

Det låter som gravidhormoner...

Var ärlig mot honom vad du tänker och känner och be honom om förståelse för ditt tillstånd. Finns familjeterapi också som ni kan anmäla er till om ni behöver prata...

Har aldrig varit så "missnöjd" med min man som under och ett tag efter graviditeten. Men efter att bebis är ca 6 månader så kommer kärleken sakta men säkert tillbaka...

2016-02-11
Lovefull
Lovefull

ja catpuss, i min kultur ska tex kvinnor och barn inte följa med på begravningar eftersom man vill skona barnen från att se det och kvinnorna oftast har en tendens att gråta högt och skrika vilket stör friden för den döde och begravningen..

2016-02-10
batgirl
batgirl

Tycker inte att man ska lämna nån för att han blivit en "mes" eller pratar babyspråk med ens fötter. Säg bara åt honom att ska han prata med dina fötter så kan han prata vuxenspråk. Ang din farfar så hade jag också blivit jäkligt sne, men återigen, inte skäl att lämna nån. Jag tycker absolut att det låter som hormoner som pratar, ta ett djupt andetag och prata med din sambo och be honom ha lite extra förståelse nu när du är gravid.

2016-02-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Tycker inte du ska oroa dig! Jag kände också sådär många gånger under min graviditet. Våran dotter är 4 1/2 månad nu och fortfarande känns det så ibland. Att leva tillsammans med en annan människa är väll lite så också, man älskar varandra varje dag men man känner det inte alltid. Livet går upp och ner å allra helst när man är gravid! Det är ok!

2016-02-10

varför skaffar ni barn om du känner såhär?! Prata med honom. gå familjerådgivning! Speciellt om ni ska ha barn! gör det för barnet skull!

2016-02-09
smalins
smalins

Det finns ju män som får hormonökningar när deras kvinnor ska ha mens. Då blir karlarna mer griniga och får kortare stubin. Kvinnor som lever länge tillsammans kan få synkad mens. Så karlar kan säkert påverkas på samma sätt. Tänk om din karl påverkas av dina graviditetshormoner. I så fall borde de gå tillbaka efter förlossningen.

Vad ville du att din karl skulle säga till dig när din farfar dog? En del karlar är verkligen inte tankeläsare och jag känner flertalet karlar som inte gör så mycke väsen av sig när någon gammal person i släkten dör. De säger typ; nu har den dött. Och sedan är det inget mer med det. Kvinnor brukar ha en tendens att vara mer stöttande i sådana situationer, och vilja prata mer om det.

2016-02-09
bikers mom
bikers mom

Jag har velat lämna min man MÅNGA gånger denna graviditeten 😅 Jag stör mig på något han gör varje dag. Jag tror å hoppas att det är Vi som är överkänsliga? Jag hade avvaktat lite. Lycka till 💕

2016-02-09
Cissan25
Cissan25
nyfödd bebis

Kanske ni skulle behöva prata lite mer med varandra. Om det inte fungerar så finns det familje stöd att tillgå där man kan få hjälp att lösa situationen. Men komunikation är A och O i alla typer av förhållanden. Prata med er barnmorska så lotsar hon er vidare. Lycka till!

2016-02-09
Felicia B
Felicia B

håller med frumarin,vänta lite har känt så många gånger med sånt brukar avta efter en graviditet. Kolla hur du känner efter barnet är fött

2016-02-09
batgirl
batgirl

Tuff sits, men försök att distansera dig till dina egna känslor av äckel och förakt mm. Hormoner brukar ställa till det. Du kan trots allt behöva honom i början av bebis liv. Om du bestämmer dig för att lämna så skulle jag tipsa om att göra det senare. Man behöver inte älska hela tiden.

2016-02-09
FruMarin
FruMarin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...