App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ytterkläder

Hej! Jag känner mig så vilsen i det här med ytterkläder till min dotter som blir ett år nu den 17:e. Bor i Skåne och vi har just nu mellan 5 och 8 plusgrader på dagarna. Tycker det känns lite väl mycket att klä henne i en tjock vinteroverall då eller? Jag har även skalkläder och regnkläder till henne men hur mycket kläder behöver hon ha under i så fall? 😞 Sen det här med skor... Hon har gått själv i snart två månader och går jättebra inomhus utan skor. Nu har hon ett par tjocka vinterkängor när vi går ut men hon kan verkligen inte ens ta ett steg i dem för det blir så klumpigt. Vad har ni på fötterna på era barn som precis lärt sig gå? Tänkte på ett par kavat lära gå skor, men de är ju inte alls varma? Och sen om det blir regnigt och fuktigt skulle det ju vara bra om de håller tätt dessutom. Gummistövlar verkar ju inte jätteenkelt att gå i eller? 🙈🙊 Jag behöver nog så mycket tips och råd ni bara kan komma på 😳 Tack!

2016-02-06
emli90
emli90
Barn på 3 år och 7 månader

Tack för tipsen! Bara för att jag skrev att hon inte kunde gå i sina vinterkängor imorse då knatade hon iväg 10-12 steg innan idag haha 😂 Så det kanske kommer så smått så att jag kan vänta tills det blir varmare och köpa vårskor då. Använde vinteroverall idag trots att det var 8 plusgrader men det var blåsigt och fuktigt. Men ska absolut överväga ett fodrat regnställ, eventuellt fleecekläder att ha under skalkläder eller befintligt ofodrat regnställ 😀

2016-02-06
emli90
emli90
Barn på 3 år och 7 månader

Vi bor i Malmö sedan 1.5 år tillbaka och har aldrig haft någon fodrad vinteroverall. Vi hade köpt en till förra vintern och den kom till användning EN gång. Så vi har lärt på POP's skal kläder. När det varit nere vid nollgradigt har vi kört med lager på lager metoden dvs. Först ett par tights sedan ett par fleece byxor över sedan skalkläder över. Funkar hur bra som helst. Även i ösregn! Sonen blir 3 i april. Angående skor så har vi sedan han började hå kört på gympaskor, typ adidas eller Nike. Lätt sula som inte blir så klumpig. Såklart svårt nu när det är blött ute men jag hade försökt hitta något liknande fast med goretex funktion. Superfit är dyra men har oftast väldigt nätt och lätt sula även om det är en känga. Sett många med kavat skorna och vet att de är nöjda. De har aldrig riktigt passat vår son för han har tyckt de är för hårda och säger typ 'aj aj' när vi prövat dessa.

2016-02-06
IcePrincezzz
IcePrincezzz

De flesta gummistövlar är jättetunga och blir klumpiga att gå i för små barn men det finns även de som är superlätta, tex ett märke som heter Vincent har sånna.

2016-02-06
Rasberry
Rasberry
Småbarn

Men skulle man kunna ha vårskor redan med varmare strumpor i? Tänkte mest för att det ska vara så lätt som möjligt för henne att gå själv... Vi kommer ju inte vara ute och leka i ösregn eller långa stunder när det är blött. Det står dessutom att kavat vårskor är vattenbortstörande så det kanske räcker?

2016-02-06
emli90
emli90
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...