App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

HJÄLP foglossning? 😕

Hej har ett par dagar haft smärta i ljumskarna. började i fredags i vänster sen i helgen va det bara höger och nu sitter det i båda men bara där. Kan det vara foglossning? Isåfall har någon provat ett sånt bälte? funkar det? 😊

2016-01-25
Sanniis89
Sanniis89
Barn på 2 år och 11 månader

Hej! Lider med dig! Jag har haft foglossning sen vecka 10, tog ett tag innan jag förstod vad det var eftersom det var då tidigt. Sen konstaterade en sjukgymnast vad det var och jag blev inte så förvånad då jag alltid varit överrörlig. Hur som helst fick jag rörelser och stretch jag skulle göra varje dag och det har varit en otrolig hjälp! Är inte smärtfri och vaggar fram som en pingvin, men så stor skillnad från hur det var innan. Lycka till!

2016-02-10
Siieri
Siieri
Barn på 1 år och 8 månader

Låter som dom andra skriver som foglossning, jag fick det i vecka 15 och det är fortfarande kvar vecka 24... Det är hemskt.. Är sjukskriven från jobbet och ingenting hjälper mer än att ta det lugnt hemma. Kolla upp det med barnmorskan eller läkaren så fort som möjligt för det blir nog bara värre om du väntar tyvärr.. Jag väntade 3 veckor innan jag gick till läkaren och nu i efterhand borde jag kollat upp det med en gång då det bara blir värre.. Krya på dig 😊💕

2016-02-08
901219
901219
Barn på 2 år

Tack för alla svar, låter ju bra att de gick över när huvudet fixerat sig hoppas jag ha sån tur också Jenny Larsson. mindre kul att de inte vill ge sig hoppas du bli av med det snart Luna_13. ska till min barnmorska i veckan så hon få trycka lite då så få vi se va hon säger men verkar som bältet funkar att lindra när man går iallafall.. Man ska ju jobba ett tag till inte lika lätt att ta de lugnt då som hemma 😛

2016-01-26
Sanniis89
Sanniis89

Hej!
Det låter som foglossning men prata med din barnmorska, hon kan remittera dig till sjukgymnast för att få det konstaterat. Jag fick foglossning V8, är i v23 nu och har haft otrolig hjälp av barnmorska och sjukgymnast. Tycker att bälte fungerat ok, tens och akupunktur är det som fungerat bäst men alla är vi olika. Hoppas du hittar något som fungerar!

2016-01-26
Litenlantis
Litenlantis

Gå till sjukgymnast, din bm kan remittera dig dit. Jag fick min foglossning konstaterad av sjukgymnast, fick bälte, tips och träningsövningar. Lycka till!

2016-01-25
hilmersson
hilmersson

Hej
Jag fick foglossning i ca v 29 och tyckte att bältet gjorde jättestor nytta för mig, jag använde det även om jag bara skulle ta mig från kontorsrummet till konferenslokalen en våning ner! Mina bekymmer släppte v 38/39 när huvudet fixerades, då blev det liksom stabilt inifrån... :) (skönt, för hon var två veckor sen).
Jag fick i alla fall köpa mitt bälte hos sjukgymnasten på vårdcentralen men barnmorskan förmedlade kontakten. Var värt varenda krona för min del.
Lycka till i fortsättningen!!

2016-01-25
Jenny Larsson
Jenny Larsson

Jag fick foglossning kring v 25 och jag hade jätteont i ljumskarna bland annat. Man kan be barnmorskan klämma och känna om man är osäker. Bältet hjälpte mig inte alls mot smärtan men det förhindrade nog ännu mer smärta, alltså man går bättre och belastar mindre felaktigt så det är bra. Jag beställde mitt, kostade kring 300kr men har använt det efter förlossningen oxå, tösen är 5 månader och min foglossning vill inte ge med sig ännu 😜

2016-01-25
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 9 månader

Okej ska kolla det när jag ska dit är i v 25

2016-01-25
Sanniis89
Sanniis89

Hej, det kan säkert vara foglossning. Vilken vecka är du i? Jag hade foglossning och var hjälpt av bälte vid gående eftersom det håller ihop bäckenet och förhindrar viss smärta som kommer av belastning eller rörelse. Du kanske kan låna på mvc? Lycka till!

2016-01-25
Amsel
Amsel
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...