App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Född i v 24 svårt att gå upp i vikt

Hej jag fick en son den 24okt-2014. Han föddes i v 24 och har haft svårt att gå upp i vikt hela tiden. Han har ALTHERA ersättning då han e mjölkintolerant och även DUOCAL som berikning men går ändå inte upp tillräckligt. Har läst mycket negativt om Althera så därför undrar jag om någon annan har haft samma problem. Har mjölkintoleranta barn sedan innan men hade annan ersättning utan några problem med viktuppgång.

2016-01-11
jenniel85
jenniel85

Du har inte kollat upp pepticate ???

2016-09-03
Lilla mamsen
Lilla mamsen
Barn på 3 år och 9 månader

Hej hej!
Läste bara lite i en gammal tråd så du har bog blivit kvitt problemet nu. Mina båda barn var ( ena är ff mjölprotein och sojaallergisk ) och dem åt nutramigen. Vi fick althera nu med den senaste men den hjälpte inte, hade ff grönt bajs och prickig så vi fick Nutramigenet för att testa å det blev bättre. Vi ger det som välling till kvällen, fastän hon är över året. Har blandat ut den med Enago fullkornsvälling ( som för övrigt e ett superbra märke med både gröt och välling ) men hon e lite kinkig. Den äldsta växte ifrån mjölken när hon var 1 1/2 så vi provocerar fritt med mjölkprodukter på den yngre nu. Vissa saker funkar inte än, dricka/äta ren mjölk/fil/yoghurt men ost går bra.
Så tips på om althera inte fungerar, be att få testa Nutramigen, det e faktiskt innehållsmässigt skillnad mellan de två. Och sen så växer allergin bort så småningom, det tar lite tid för magen men som de nya rönen säger... Vi kanske inte ska äta/dricka så mkt mjölk längre ;)

2016-03-18
Tristangirl
Tristangirl

Har haft althera till min son - han blev ingen tungviktare av det men han gick upp lite i taget. Althera är egentligen inte fullvärdig som ersättning över tre månader (men fungerar upp till sex månader). Er son är fem månader, kanske böra med välling och sådant för att fylla ut? Har inget negativt att säga om althera mer än att han behövde mycket av det för han blev hungrig titt som tätt men åt ändå regelbundet :)

2016-02-26
Lovefull
Lovefull

Har också en liten kille född i v24 i december 2014.
Vi har Althera sedan neotiden. Fick det eftersom sonen hade svårt att tolerera/fick kolik när man bytte bröstmjölk mot ersättning. Provade ett antal sorter innan vi till sist fick Althera.
För oss har det fungerat mycket bra och det är tack vare att han fortfarande tar det (och i en mer mättad spädning) som han håller sina tillväxtkurvor. Gör också gröten på Althera, använder det som måltidsdryck och späder mat med det.
Dietisterna försöker få över oss på annat eftersom de tycker att Althera inte kommer "räcka till" framöver. Har så långt provat MiniMax och Fortini Multi Fibre men det funkar inte (han kräks...).
Om du inte visste så finns det en grupp för Extremprematurföräldrar på Facebook. (Den
är sluten så kontakta en av administratörerna om du vill vara med.) Många föräldrar i samma situation, med liknande erfarenheter och vilja att dela med sig/peppa/stödja.

2016-02-26
MissMoet
MissMoet

Jag har en grabb som föddes i v 33, 1865g och har haft svårt att gå upp. Han fick ett tag mjölkproteinfri diet och drack Althera. När vi slutade med det försvann hans hudproblem, han har haft räda märken på kroppen och torr hud. Iaf han äter vanlig mat nu (ej mp fri) men jag häller grädde i mycket av hans mat och rapsolja i allt inkl välling (enl råd från bvc). Vi ger honom också en flaska välling på kvällen, han lägger dig 19, och sen matar vi honom med välling i sömnen/halvvaken för att få in en extra måltid. Han är nu 15mån, 8,5kg.

2016-02-25
Evva123
Evva123

Läser vad ni har nämnt då min pojke har samma problem. Eller problem problem ska man inte behöva säga. Han föddes 3540g och va 51cm lång. Efter sex-åtta månaders åldern började han stanna i vikten han gick inte upp utan bara i längd. Han är sådan tills nu. Vi har skickats till dietist och ska se vad de vill åt saken. Jag tycker det har varit jobbigt med allt detta process. Känns som vi gör fel som föräldrar. Vår pojk är pigg och glad och belåten efter varje måltid. Dessvärre gillar han inte välling mjölkersättning och gröt och ingen burk mat mer sagt mosad mat. Det ska vara i bitar. Skönt att höra att jag är inte ensam om detta.

2016-02-12
ligist81
ligist81

Våran äldsta pojke föddes 37+2 och vägde 2710 och var 48 lång, fick vid 6 månader mjölkproteinallergi ägg och soya. Idag är han 2 1/2 och väger 9,5 och är 80 lång. Vi har också kämpat med althera, men länge den vi slutade med det nu. Han äter mer än mig oftast men går ändå inte upp i vikt. Går på rillvöxtkontroller, men mer än så kan de inte göra. Han är en väldigt glad och pigg pojke👍🏼 fast väldigt liten.

2016-02-12
Aurora3981
Aurora3981
Barn på 2 år och 3 månader

det kan ju oxå vara så att din son är väldigt aktiv och rör sig mycket?

2016-02-11
Markar02
Markar02

Jag har två mjölkintoleranta barn. Min yngsta föddes i v 35+1 och hon dricker Althéra. Nu är hon snart 8 månader. hon började med gröt och puréer vid 6 månader då hon va alergisk mot vissa. Nu äter hon burkmat 1ggr/dag och gröt 1ggr/dag resten Althéra för hon vägrar välling. Hon går upp precis som hon skall. Tycker att Althéran är jättebra. Idag väger hon 6750 gram

2016-02-11
Johanna 13
Johanna 13

Äter han inte vanlig mat nu? Burkmat? Om han är 11mån? Min dotter åt Althéra till 7-8mån och gick upp väldigt mycket av det. Så har bara bra saker att säga om Althéra.

2016-01-12
Inmyplace
Inmyplace
Gravid i vecka 34

Idag är han 11mån korrigerat o väger 6700 o är 70lång. Han äter jättebra men lägger inte på sig o får påpekningar om det hela tiden via NEO på sjukhuset. Vet inte va ja ska göra mer.

2016-01-12
jenniel85
jenniel85

Får man fråga hur mycket eran son väger och hur lång han är. ?

2016-01-11
potatisgris
potatisgris
Gravid i vecka 25

Vi har en son på idag 4 år som har haft det svårt med att gå upp i vikt och har det fortfarande . Han föddes i v 37+6 och vägde då 2200, blev sjuk och låg inlagd i 3 månader . Vi har hela tiden haft althera och vissa perioder även duocal men för våran del förstörde duocalen lite då han fick i sig mindre mängd mat om du förstår hur jag menar.. han är idag 4 år och äter till 90 % althera så vi har ett dysfagiteam inkopplat som hjälper oss med mat situationen. Han väger idag 12300 och vägen till dom kilona har varit väldigt jobbig. Jag frågade våran dietist om altheran verkligen räcker för honom nu men får inget riktigt svar på det.. ena stunden säger hon nej klart det inte gör för att i nästa tycka att så länge han är pigg och glad så är det okej
. Har dock hört att det brukar bli bättre med vikten när dom kommer upp och äter mer vanlig mat men tyvärr så är inte våran pojke där ännu..

2016-01-11
potatisgris
potatisgris
Gravid i vecka 25

Altheran är bara fullgott för barn upp till egentligen tre månader - men kan användas upp till 6 månader. Vi använde det upp till ett år (men kompletterade med mat). För oss har det inte varit några problem, men han var ju inte tung utan fick väl i sig precis det han behövde för att gå upp i den vikt som gjorde BVC nöjda...

2016-01-11
Lovefull
Lovefull
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...