App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rättigheter, tips, stöd -våldsam fd

Gravid i v 13. Livrädd för det här. Jag och min sambo/ bebisens pappa har separerat. Alkoholen var viktigare än oss och jag klarade inte den rädslan längre. Vi träffades och pratade igår. Lovade varandra att kunna prata om allt. Det slutade med att han försökte slita ur mig ur min egen bil och skulle slå mig. Dunkade till mig i bröstkorgen och sa att han skulle döda mig. Borde polisanmäla men tror inte jag kommer någonstans eftersom jag inte har märken och att jag tror han skulle flippa ur helt av det så är livrädd. Ord mot ord och jag har sagt hårda ord oxå dock aldrog hot. Han har ett långt register och är under skyddstillsyn efter att knivhuggit. Han hotade såklart med ett helvete för mig om bebis och har tidigare sagt att jag ska ta bort den. Visst måste väl jag ha rättigheter här? Skulle aldrig lämna en bebis ensam med honom. Han kommer aldrig ge mig ensam vårdnad så då får jag inte hans föräldradagarna? Är lite olika bud bland svaren. Någon som gått igenom den här eller går igenom nu? Tillägger att jag har ett superbra stöd hos min familj och bra trygghet till efterlängtade och högt önskade bebisen. /vilsen och rädd

2016-01-10
vitsippa84
vitsippa84

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2016-05-17
sabinaemelie
sabinaemelie
nyfödd bebis

Måste bara få höra hur det gått för dig???? Jag har själv suttit i de sjukaste situationerna och har idag kommit en bit på väg men vägen är såå lång , så snälla ge aldrig upp.jag har en blogg på nouw som heter jagärinteensam .. Läs den gärna

2016-05-17
Crgrando
Crgrando

Ger en gigantisk eloge till polisen! Jösses vilket stöd jag fått!! Är överväldigad av samhällets resurser. Hade förhör via telefon igår, ska in på komplettering imorgon. Får målsägandebiträde och ska ansöka om kontaktförbud. Känner att ord kommer stå mot ord. Bevisningen mot honom är torftig. Men hört ett rykte jag inte kunnat bekräfta ännu om att han gjorde bort sig ute i lördags natt... den andra har oxå anmält. Om det är sant. För framtiden är det här det bästa för oss alla. Om han kan få hjälp nu kanske han kan bli en bättre pappa sen. Eftersom alla pappor här rätt till sina barn och jag önskar mitt barn en bättre relation med sin pappa än jag har med min. Tack vare er!

2016-01-12
vitsippa84
vitsippa84

Jättebra gjort! Jag hoppas verkligen att du är stolt över dig själv, för det har du all rätt att vara! Otroligt modigt gjort! 💕

2016-01-11
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år

Tycker du är jättemodig❤️Hoppas verkligen det bästa för dig å bebis i magen!! Satt i liknande sits 2009 och att lämna och stå på sig är det bästa man kan göra! Starkt jobbat!!

2016-01-11
8kee6
8kee6

Var på mvc idag. Kändes jätteskönt! Fick remiss till psykolog. Och sjukskrivning om jag behöver. Så som jag kräks och grinar kan jag inte sitta på jobbet. Berättat för chefen om läget. Och tro det eller ej. Jag vågade! Polisanmäla även om jag grinade när jag gick därifrån eftersom polisen var *pip* och tyckte jag borde lämnat honom! Va fan är det jag gjort?? Han sa oxå att han inte var känd där inne. Fast jag vet att han varit i fyllecell minst 3 ggr 2015. Fick även info om att han under kvällen efter att han var på mig hotat en vakt å lite mer och vakten har även han polisanmält! Bingo. Ringde polisen och ville komplettera med kontaktuppgifter och i anmälan stod han inte som misstänkt. Polisen tog mig inte på allvar men det skiter jag i. Jag har gjort min del och som BM sa "du gör inte honom någon tjänst att inte anmäla". Mår illa men jag hoppas ändå jag gjorde rätt. Tack för att ni finns!

2016-01-11
vitsippa84
vitsippa84

pepp! Det kommer gå jätte bra!!! våga vända dig till MVC!

2016-01-11
smalins
smalins

ok... jag var där för 12 år sen så det måste ha blivit ändrat :)

2016-01-11
FruMarin
FruMarin

FruMarin Jag fick den frågan! Jag har gått igenom en liknande situation precis och utgår ifrån min erfarenhet.

2016-01-11
Shalleen
Shalleen

Glömde skriva att han har umgängesrätt till barnet, det är dock senare det handlar om, när barnet är i dagisålder om minibar kan komma överens. Du kan få hjälp att ha en kontaktperson med vid de träffarna så att ni är tre och du slipper vara själv med honom.

2016-01-11
Shalleen
Shalleen

Shalleen, behöver man verkligen svara NEJ? Det är per automatik ensam vårdnad iom att de inte är gifta, vad jag vet. För att ändra det behöver man väl skriva på hos kommunen, på Socialtjänsten?!

2016-01-11
FruMarin
FruMarin

Hej igen! Eftersom ni inte är gifta kommer du få ensam vårdnad automatiskt, när din bebis är född får du papper att fylla i där kommer du få frågan om gemensam vårdnad så du kan välja NEJ! Han måste skriva på papper och bekräfta faderskapet efter barnet fötts och då när det är bekräftat så blir han oxå skyldig att betala underhåll. Jag gick genom försäkringskassan för att slippa tjafs om underhåll med mitt ex, det är att rekommendera!

2016-01-11
Shalleen
Shalleen

Mamman har ensam vårdnad även om man är sambos. Man måste skriva under faderskapsintyg och fylla i papper om vårdnadshavare, så där finns inga problem även om ni är skrivna på samma adress.

2016-01-11
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år

Shaleen ditt inlägg försvann hos mig... Tack! Skönt att bolla med någon som vet hur det känns. Vi är skrivna på samma adress nu. Gissar att han kommer ta tid på sig att ändra. Kan jag göra något där? Skriva bort honom? Han har hämtat sina saker. Gäller det med skriven på samma adress från bebis är född? Har ju till juli på att få bort honom isåfall...

2016-01-11
vitsippa84
vitsippa84

Hej! Jag vill säga att du är otroligt stark! Du vet vad som är bäst för dig och din bebis glöm aldrig det! Jag har varit i väldigt liknande situation med mitt ex, pappan till mitt barn som nu är 6 månader. Jag vände mig till Alla kvinnors hus, de är fantastiska där! Du får hjälp och stöd både juridiskt och stöttande! Fråga:är du och ditt ex skrivna på samma adress nu? Om inte så får du automatiskt ensam vårdnad om du inte skriver något annat när barnet är fött!!! Jag var väldigt irolig för den biten men det är så det funkar i Sverige, DU får ensam vårdnad om ni ej är gifta lr sambo. Du får gärna fråga mig om du har funderingar omkring andra saker:). Lycka till och vet att det finns väldigt bra hjälp att få samt att du kommer fixa det galant!

2016-01-11
Shalleen
Shalleen

Inte lyckats ta mig till stationen än. Ska till MVC om en stund så får hon peppa mig. Skitjobbigt.

2016-01-11
vitsippa84
vitsippa84

polisanmäl! anmäl allt han gör / gjort och kommer göra! Då har du ju rätten på din sida ang. ensamvårdnad. PRATA MED MVC

2016-01-10
smalins
smalins

Om ni visste vad era ord betyder för mig nu! Fantastiska ni. Tack för alla tips och uppmuntran. Vet att man alltid är starkare än man tror men just nu är jag inte stor på jorden. Bor tryggt bredvid min familj så hoppas det avskräcker honom från att komma. En polisanmälan mot honom kan skada honom otroligt och hur det än är vill jag honom inte ont. Men ser ingen utväg i det här för bebis skull, barn har rätt till sina båda föräldrar men skulle aldrog lita på honom fullt ut när han inte har någon impulsivitetskontroll. Bara grinar hela tiden. Det var inte så här det skulle bli.

2016-01-10
vitsippa84
vitsippa84

stackars dig! ansök om skyddad identitet om du flyttar, och under rättsprocessen så råder jag dig att kontakta socialtjänsten eller kvinnojour där du kan få hjälp med att bo på ett skyddat boende. ditt ex verkar livsfarlig, han struntar fullständigt i att han har ett tidigare register och är villkorligt frigiven OCH ändå vågar han misshandla och hota dig! han saknar några delar i huvudet! lycka till och det är ALDRIG ditt fel, han är sjuk i huvudet!

2016-01-10
Agnesrosen
Agnesrosen

När du har ensam vårdnad har du rätt till ALLA föräldrapenningdagarna. Du har iom ensam vårdnadshavare den enda rättigheten till barnets alla journaler, beslut om dagis via boende och adress. I ditt fall är det redan nu och för all framtid enormt idiotiskt att själv någonsin gå med på gemensam vårdnad. Du bör göra STOR efterforskning på vad gemensam vårdnad innebär. Du får med gemensam vårdnad inte ens flytta från en port till en annan utan att han skriver på. Det är bara ett exempel. Aldrig aldrig ge bort någon vårdnad!!!!! Det är en juridisk term som kommer stå mellan att få rätten att skydda sig och sitt barn eller inte.

2016-01-10
FruMarin
FruMarin

1. Dokumentera ALLT. Bakåt och kommande händelser. 2. Kontakta kvinnojouren 3. Är ni ogifta så har du per automatik ensam vårdnad, en ändring görs via tingsrätten men det är en lång process. 4. Kontakta någon på polisen som sysslar med kvinnovåld. 5. Spara alla sms/mail. 6. Spela in era samtal 7. Dina eventuella otrevligheter är inte olagliga, däremot är hans hot det. Att han dunkar dig i bröstet räknas som misshandel. 6. Besök ALLTID en läkare efter ev misshandel, du behöver dokumentationen. 7. Skaffa en kontaktperson på kvinnojouren. 8. Prata med en advokat inom familjerätt och brottsmål - kombinationen är viktig. Is Sweger är duktig och specialiserad. 10. Sluta prata med honom i telefon om du inte spelar in det. Ord mot ord är inte lika mycket värt som ett utspel på sms. 11. Ha med dig en kompis varje gång ni ev måste träffas.

2016-01-10
FruMarin
FruMarin

Tack!

2016-01-10
vitsippa84
vitsippa84

Lycka till!

2016-01-10
AnnaA86
AnnaA86

Tack! Har gjort det och går till polisen imorgon. Kommer bli ett helvete men hoppas ändå göra rätt.

2016-01-10
vitsippa84
vitsippa84

Skriv ned vad han gjorde och fortsätt skriva om set blir fler incidenter. Är alltid svårt att komma ihåg efteråt vad som har hänt och när..

2016-01-10
AnnaA86
AnnaA86

Tack! Jo tänker att det kanske är bra att det finns registrerat... dock har jag skrivit väldigt elaka saker till honom oxå så med det som bevis känns det lite som han kommer få förmildrande kring att han blev våldsam. Vet inte om det funkar så... ??? Han hatar polisen och jag har sagt att jag ska polisanmäla tex när han kört rattfull utan körkort. Då har han sagt att det är klippt för mig och jag tror honom. Han är extremt duktig i förhör då han suttit där många ggr. :( ringer kvinnojouren imorgon. Jättebra tips!

2016-01-10
vitsippa84
vitsippa84

Och kontakta kvinnojouren ifall du är rädd att han ska göra nåt om du anmäler. De har erfarenhet och kan hjälpa dig. Du ska inte behöva vara så där rädd när du dessutom är gravid!

2016-01-10
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år

Om han vägrar ge dig ensam vårdnad så kan du alltid ta det till familjerätten. Jag har svårt att tro att de inte skulle stå på din sida när han är våldsam missbrukare. Men du bör iaf anmäla, även om det inte leder någon vart, då finns det iaf i systemet att han har varit våldsam och hotfull mot dig när du var gravid.

2016-01-10
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...