App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Flickan mindre än pojken!

Hej! Behöver bara lite lugnande ord och råd från er andra. Fick reda på igår att vi väntar tvillingar , helt sjukt. :p en pojke och en flicka, flickan visade sig vara mkt mindre än pojken och vi ska dit om 2 veckor igen för ytterligare en koll. Ska sedan på ultraljud en gång/ månaden för att följa dem åt. När ni fått 2 äggs har den andre varit mkt mindre ? Någon som känner igen sig?

2016-01-06

Hejsan
Jag fick tvillingar i nov 2015 så de är 5 månader nu. Flickan var mindre hela tiden. Mot slutet låg hon på -22% så vi fick gå på tillväxtkontroller ofta. Pojken var normalviktig. Mot slutet var det svårare att vara säker på måtten då huvudet inte hade en rund form, det var trångt i magen. De hade separata moderkakor så det var inte därför de var olika stora. De bara var det. De föddes v38+0 med kejsarsnitt enligt plan. Hon vägde de 2,1kg och han 3, 1kg. Idag är viktskillnaden 2kg mellan dem så han fortsätter att vara större. Men båda mår bra och utvecklas helt normalt och de lär sig färdigheter helt enligt normal utvecklingskurva. Till och med att hon lärt sig rulla från mage till rygg snabbare. Lite lättare i kroppen :)
Kram, Ann

2016-04-04
Lindholtz
Lindholtz

Hej!
Har själv en tvillingbror :) jag var betydligt mindre än honom och vägde mycket mindre än honom när vi föddes :) föddes med planerat snitt då mammas bäcken var litet (man kollade det innan förlossningen). Fick även skolios (sned ryggrad) och var ganska nedklämd när vi kom ut ;) men vi väger det vi ska nu och fick ligga i kuvös i början :) det kommer gå så bra för er så, och de har extra mycket koll på bebisarna i magen nu när de är två :)

2016-02-28
Lovefull
Lovefull


Det är inte alltid 100% när de beräknar vikten. Vet väldigt många som har annan vikt på barnen än vad de fått reda på under ul.
Mina följdes i början ganska så nära i vikten. Men ju längre in i graviditeten så blev skillnaden större, vid fl vägde de med 600g skillnad.

2016-02-28
sthlm_tvillingmamma
sthlm_tvillingmamma

Jag är tvilling och min bror var större än mig :) och det gick ju bra. Grattis förresten :)

Det kan skilja en hel vecka på tvillingarnas ålder, därav att ena kan vara mindre. Kan även finnas andra orsaker och vi ska nog inte underskatta det faktum att det är en kille och en tjej och att pojkar "brukar" ha en högre födelsevikt.

Du kommer gå på många kontroller och var inte rädd för att fråga och ventilera dina tankar :)

2016-01-21
Lovefull
Lovefull

Det var ganska stor skillnad på mina pojkar när de föddes i v. 40. Minstingen vägde 2900 och storebrorsan vägde 3600, men båda mådde bra och räknades som normala! Nu är de 4 månader och det skiljer bara 300 g! Så oroa dig inte! Plus att du kommer gå på massa tillväxtkontroller så skulle den ena vara alldeles för liten upptäcks det med en gång!

2016-01-21
RosvallSokoury
RosvallSokoury

Mina syskon är tvillingar, flicka och pojke. Dock sa dom att det var 2 pojkar hela tiden trots flera ultraljud så tokigt kan det bli ibland Dennis och Daniel blev Jennie och Daniel :) dom föddes förtidigt vilket är vanligt med tvillingar och min syster vägde 1700 och min bror vägde 2200 tror jag han snodde åt sig all mat och syrran fick resterna. Lite så är det även idag lillasyster väldigt snäll omtänksam och vill alla väl medans min bror är lite mer ska ha och inte lika ödmjuk. Så dom har sina personligheter redan i magen :) men är nog rätt vanligt att den ena äter mer än den andra :) idag är dom 15 år :)

2016-01-21
Mammaemma93
Mammaemma93

Jag fick två tvillingtjejer 9/11-15, 10 veckor tidigt och hade som du att sen ena var mindre på tillväxtultraljudet. Vi skulle göra ett nytt 2 veckor senare, men deg hann vi inte för minstingen hade bråttom ut, hon låg klämd i bäcken, med syster ovanpå. Vi vet inte varför förlossningen startade men de mår bra nu, även om resan varit tuff. När tjejerna föddes skiljde det ca 100 gr mellan bara och det gör de idag också och det var inget som var konstigt. När de gör tillväxtultraljudet är de ibland svårt att mäta då det kan vara svårt få rätt vinklar på barnen, så du behöver inte vara orolig, och skulle du vara det så ring och prata med sjukhuset/barnmorskan och kolla upp lite tidigare.

2016-01-21
malinahn
malinahn

Mina Syskon som är födda -92 Är två äggs, en tjej och en kille. Tjejen vägde lite mer än killen och hon satt på sin bror i magen så han fick en insjungning i bröstkorgen. Men dem föddes i vecka 40 och var friska. =)

2016-01-20
Teater84
Teater84

Hej! Vad kul! Och grattis! :D. Jag har själv fått tvillingar, de är snart två år och enäggs dock, så två flickor fick jag. Den ena vägde mer än den andra när den kom ut, ca 500 gram. Och de är fortfarande olika stora. Så tror inte det är nått du ska oroa dig över, det brukar ju vara så (har jag hört) att den ena väger mer än den andra. Lycka till! :)

2016-01-06
stumpan85
stumpan85

Behöver inte betyda nått annat än att hon bara är mindre. Ibland så kan det vara att moderkakan ger mindre mat eller knut på navelsträngen men i regel är det bara att en är lite mindre än den andra. Oroa dig inte innan nästa ul :)

2016-01-06
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...