App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Så ploppa hon ut

Efter en orolig graviditet så kom vår älskade lilla flicka till slut ut två månader för tidigt. Nu är hon ca 3 veckor gammal och det är fantastiskt hur bra hon mår och vi har redan fått vara hemma i några dagar nu. Dock har hon fortfarande sonden kvar och vi sondmatar henne med ca 170ml per dygn och så ammar hon duktigt runt 10gånger per dygn. Jag är nyfiken på när andra har blivit av med sonden. Vi har den ju för vår flickas skull men hoppas på att bli av med den snart. Hon har ju svårare att andas med den och drar gärna ut den med. Så när har ni blivit av med sonden? =)

2015-12-18
Midnattsblå
Midnattsblå
Bebis på 2 månader

Vi fick vår pojke i v 29, 12 oktober 2015 och sonden satt kvar till 2 december, jag ammade aldrig honom och han hade lite svårt med flaskan. Lycka till :)

2016-03-31
sandraellen
sandraellen

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2016-02-25
Issa92
Issa92
Barn på 3 år och 6 månader

Okej, så länge den inte blir kortare så ska det inte vara någon fara.
Det måste kännas oroligt för dig. När jag hade sammandragningar hela tiden så gick jag och oroade mig konstant. Då önskade jag att det fanns någon jag kunde prata med som kunde förstå. Så om du känner likadant så får du fråga och prata med mig så mycket du vill =)
Jag hoppas att din bebis väljer att stanna några veckor till! Så den hinner mogna lite mer

2015-12-20
Midnattsblå
Midnattsblå
Bebis på 2 månader

Tack för ditt fina svar😊Mina sammandragningar har inte varit så täta än iallafall. Tappen var 21mm när dom undersökte mig och veckan efter normal igen sedan 28mm sen har dom inte undersökt mig mer.

Så skönt att allt gått så bra för er trots allt som hänt. Och härligt att lillan mår bra 💕

2015-12-20
Cissan25
Cissan25
Bebis på 1 månader

Tack Cissan25! =D

Jag var in en månad innan hon föddes för jag hade sammandragningar med 3-4 minuters mellanrum. Livmoderhalstappen var då kortad till 20mm och under en sammandragning gick den ner till 15mm. Då lyckades vi få stopp på sammandragningarna och jag var inlagd totalt 5 nätter. Sen var jag hemma en månad men vågade inte röra mig. Så fort jag rörde mig fick jag en stenhård mage och sammandragningar.
Sen dagen innan hon föddes fick jag som mensvärk som sen gick över till värkar. Vi åkte in och de försökte få stopp på det men inget fungerade. När vi kom in var livmoderhalstappen opåverkad men ett och ett halvt dygn senare så var den nästan utplånad och jag hade fått en blödning. Då bestämde man att göra kejsarsnitt en timme senare då hon låg i säte. Tyvärr vet vi inte orsaken till att det satte igång för tidigt. Hade lite förhöjda värden så kunde vara havandeskapsförgiftning och fick antibiotika. Hade även en liten moderkaka men det har jag inte fått höra så mycket om.

Jag förstår att du är orolig. Är inte alls roligt att ha det så. Jag hoppas att allt kommer att gå bra för dig och jag finns som stöttning om du vill =)
Föder du för tidigt kommer det troligtvis att gå bra. För oss har allt gå riktigt bra :)

2015-12-19
Midnattsblå
Midnattsblå
Bebis på 2 månader

Grattis till er lilla flicka 💕
Får man fråga varför hon kom ut så tidigt och vad som hände?
Anledningen till att jag undrar är att jag är gravid i v 31 och har mkt förvärkar och sammandragningar. Var inne för någon vecka sedan på förlossningen pga att livmodertappen blivit för kort pga detta. Och oroar mig för förtidig födsel.

2015-12-19
Cissan25
Cissan25
Bebis på 1 månader

Tack för svaret :)
Det låter ju rimligt. Vi blir nog av med sonden snart, de vill väl bara att hon ska gå upp lite mer i vikt innan vi tar en sondfri dag.
Idag vid vägningen hade hon iallafall gått upp mycket. ca 100g på två dygn. Vi närmar oss två kilo. Så snart ryker den nog :D

2015-12-19
Midnattsblå
Midnattsblå
Bebis på 2 månader

Jag jobbar på neo och på min avdelning har vi som rutin att sluta sonda när barnen får i sig 75% per os. Drar förstås inte ut sonden direkt utan testar ett dygn och ser på vikten dan efter. Sen tillåter vi en stillastående vikt några dagar för att ge dem en chans.

2015-12-19
SysterEmma
SysterEmma

Hej emmastomberg! tack för ditt svar!
Vad kul att det har gått så bra för er! :D
Kanske är jag lite för ivrig med att bli av med sonden. Vi är ju bara i V34+5. Vi hade gått ner på 120ml per dygn men hon hade gått upp dåligt i vikt när vi var in och vägde henne igår så de ökade igen till 170ml. Dock hade hon varit utan sonden i ett dygn då eftersom hon dragit ut den och fick klara sig helt på amningen, så var ju positivt att hon ändå gått upp lite iallafall. Hon väger bara 1760g så är ju bra att hon får i sig så mycket som möjligt och jag är otroligt stolt över alla framsteg hon har gjort. Hon är väldigt stark för sin ålder tycker jag. Men hoppas att vi inte behöver ha sonden i allt för många veckor till.

Hur fort gick dina barn upp i vikt? När nådde de 3kg? Svårt att minnas kanske :P

2015-12-18
Midnattsblå
Midnattsblå
Bebis på 2 månader

Mina barn kom i v.32+0 och blev sen av med sonden i v.37+6, då hade dom dragit ut sonden (igen). Så då prövade vi i samråd med neo om att inte sätta någon ny, då de ändå fick så lite via sonden ändå vid den tidpunkten ☺️ Dom hitta aldrig snitsen på att amma så blev pumpa och ge flaska sen och senare ersättning. Funka bra! 😄

2015-12-18
emmastromberg
emmastromberg
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...