App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Knöl i underlivet som aldrig försvinner

Hej! Nu har jag blivit så nojig så jag skrivit på några "fråga gynekologen sidor" så hoppas de svarar. Dock vill jag se om någon av er som fött barn faktiskt råkat ut för detsamma så jag kopierar in det jag skrev till gynekologen så är jag evigt tacksam för svar, gärna lugnande. Kram allihopa "Jag har varit hos gynekolog två gånger och de nonchalerar problemet och säger att "så länge den sviktar och inte gör ont eller blir större så är det lugnt". Jag har sedan förra förlossningen för snart två år sen haft en bula, ganska hård och lite avlångt droppformad under blygdläppen på höger sida. Jag är givetvis orolig för lymfom men Gyn trodde inte det eftersom jag inte är svullen i ljumsken eller så. Det är inte heller den här vanliga körteln som man kan surfa på nätet om och jag hittar verkligen inget annat svar än lymfom :...( tänk om jag är sakta men säkert döende??? Eller är det normalt att man var en svullen "körtel" eller något annat som håller i sig så här länge? Nu är jag gravid igen och bulan känns större och det känns obehagligt på högersidan plus att några Pyttesmå kulor känns (ej hårda) så det är säkert små körtlar och de är runt den stora men ingen svullnad i ljumsken. Vänster sida om klitoris är helt normal... Har du något att lugna mina nerver med? Någon fakta att ge om detta så vore jag oerhört tacksam. Ska samla mod och prata med min barnmorska om detta men är rädd att bli dumförklarad... Vad är det gynekologen vet som de inte säger. Mumlar bara om att "det kan vara en hårsäck" (vilket är ologiskt då man inte har hår under blygdläppen in mot kroppen) och "den är sviktande" "flyttbar". Får inget grepp om det och är livrädd. (Just nu är jag i vecka 30 med barn nummer 3 och detta uppräckte jag efter andra barnet ganska tidigt efter förlossningen, kanske i samband med urinvägsinfekionen som jag fick när bebis var 2-3 veckor någonting). Jag sydde bara ett stygn vid slidan (hade spruckit lite i det ärr jag haft från klippningen som skedde med Första barnet för fyra år sedan) så även det borde inte påverka för den här droppformade bulan sitter i höjd med toppen av klitoris (fast en bit ifrån klitoris i sidled mot ljumsken till, under mitten av blygdläppen kan man säga fast inte inuti blygdläppen utan i underlivshuden) och inte vid slidan. Jag är 30 år." Oerhört tacksam för svar i detta ensamma

2015-12-18
Lovefull
Lovefull

Hej det låter exakt något som jag fått. Jag födde barn för två månader sedan och har upptäckt en knöl u der min högra blygdläpp också. Har din försvunnit eller har du fått svar på var det var?

2019-03-29
MonikaPi
MonikaPi

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-09-07
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2017-09-06
kathrinnordqvist
kathrinnordqvist
Barn på 2 år och 6 månader

Efter mitt första barn fick jag en godartad cysta i en utav mina bristningar. Det kan inte vara något sådant? De tömde den åt mig och sa att om den kom tillbaka så kunde de operera bort den men den har inte kommit tillbaka.

2017-07-30
Rossander
Rossander
Barn på 2 år och 11 månader

Suck har fortfarande kvar den efter fött tre barn - något större men fortfarande sviktande. Fortfarande ingen som bryr sig i vården :/ kanske ska ringa nån cancerklinik och be dom ta ett prov?

2017-07-29
Lovefull
Lovefull

Hej. Jag fick en vecka efter förlossning ca 10 stycken små knölar i blygdläpparna. Jag blev orolig så klart även om de inte gjorde ont. Ringde till Mvc och pratade med en barnmorska som trött svarade att hon inte visste vad det var och att det var hemskt lång kötid till läkaren. Jag undrade om det kunde ha med kejsarsnittet att göra men det trodde hon inte. Höll på att googla ihjäl mig. Efter ca tre veckor så försvann de. Pratade med Min barnmorska vid återbesöket och beklagade mig lite över hennes kollegas bemötande och ointresse vid mitt telefonsamtal. Hon visste inte heller vad det kunde vara men gissade på någon typ av åderbråck. De har inte kommit tillbaka och jag har heller inte hört någon annan som har haft samma problem. Ingen hjälp kanske men du ska veta att du inte är ensam.

2016-01-13
Ajvid
Ajvid

Hej, aldrig roligt att inte veta vad det är. Jag har också en knöl på blygdläppen, stor som en liten vindruva. Har haft den i flera år, sökt för den 2 gånger och de vet inte vad det kan vara. De vill inte ta bort den då det finns massor av nerver runt om och i underlivet. Jag har fått lära mig att leva med den och har ibland ont i den. Ingen tröst tyvärr men så länge den inte blir större eller gör jätteont så får man nog leva med den...

2016-01-03
Hannarosen
Hannarosen

Fettknöl eller tilltäppt körtel tror jag.

2016-01-03
Plumpan
Plumpan

Nej den gör inte ont.... Verkar inte heller bli större... Så det är väl därför ser inte tar bort den...

2016-01-03
Lovefull
Lovefull

Vad är hälsocentralen? Gör de analys av den efteråt?

2016-01-03
Lovefull
Lovefull

Det sitter på fel ställe för att vara bartolinit :/ har läst allt som finns känns det som. Vet inte varför gynekologerna som jag varit hos inte kunnat ge något lugnande svar heller. Men barnmorskan sa att jag hellre skulle teo att det är en fettknöl än lymfom :/ otäckt att inte veta bara...

2016-01-03
Lovefull
Lovefull

Lite sent svar men kan det möjligtvis vara Bartolinit som du har råkar ut för?? Det kan göra riktigt ont eller det kan bara kännas som en knöl. Läs på 1177.se och hör med din gynekolog. Hoppas det löser sig för dig!

2016-01-03
helenelindstrom
helenelindstrom

Men den gjorde inte ont eller blir större? Om den inte blir det så lär nog ingen göra nått åt den heller :/

2015-12-19
Plumpan
Plumpan

Fettknöl? Låter ju konstigt att hon inte vet vad det är ovh inte vill kolla upp det heller. Du kanske får ta och boka en tid med sköterska/läkare på hälsocentralen och få den bortskuren?

2015-12-19
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...