App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att sjukskriva sig

Jag går o funderar på när man ska sjukskriva sig. Är nu i vecka 20 med tvillingar. Jobbar som butiksbiträde där jag göra allt från kassan till plocka varor o städar. Har haft foglossning sen vecka 15. Börjar känna att de börjar bli tungt o jobbigt. Tänker mest på hur länge ska man härda ut. Vilka tecken från kroppen man ska lyssna på. Vill jobbar hur länge jag orkar men samtidigt inte.

2015-12-08
Storm88
Storm88

Du får ta kontakt med din barnmorska så bokas det in ett läkarbesök. Vad jag vet brukar tvillingföräldrar bli sjukskrivna runt vecka 22 mrn det är säkert individuellt. Sen har man ju alltid försäkringskassan att brottas med, dr ska ju godkänna skåjikskrivningen så överdriv hur tungt ditt jobb är och hur ont du har är min uppmaning

2016-01-25
Lovefull
Lovefull

Jag gick hem på 50 % i vecka 22 och på 100 % sjukskrivning i vecka 26 och fick mina tvillingar idag för 1 månad sedan och de föddes i vecka 30 +3, alltså 10 veckor tidigt (bf 14/1-16). Jag tyckte det till en början var jobbigt bli sjukskriven men tänkte att jag måste tänka på mig och de små. Jag jobbar på kontor och hade mycket stillasittande arbete. Jag hade foglossning från ca vecka 20 och det blev värre och värre ju större magen blev. Sedan fick jag sammandragning från vecka 25 och framåt. var hellre hemma lite längre och vila så att barnen inte kommer för tidigt. Jag tyckte jag hade tagit det lugnt den sista tiden men de ville ändå ut 10 veckor tidigt. Jag lovar dig, det är inte alls värt att jobba längre om man känner minsta tvekan, denna första månad i barnens liv har varit riktigt jobbig och inget jag önskar någon annan uppleva och om jag hade tagit det ännu lugnare och lyssnat på kroppen kanske kunnat förhindra de föddes så tidigt. tack och lov bor vi nära Göteborg och kunde föda på Östra Sjukhuset och deras neonatalvård är guld värd!

2015-12-09
malinahn
malinahn

Att inte kunna gå efter 2 timmars jobb var ett tydligt tecken för mig. Jag jobbar inom vården och blev sjukskriven 100% i vecka 17.

2015-12-08
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 16 månader

Har du ont så sjukskriv dig. Foglossningen blir bara värre och värre. Det är ingen som kommer klappa dig på ryggen för att du härdade ut på jobbet. Som Plumpan sa så sitter foglossningen i även efter du fött...

2015-12-08
Josefine S
Josefine S
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...