App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Att sjukskriva sig

Jag går o funderar på när man ska sjukskriva sig. Är nu i vecka 20 med tvillingar. Jobbar som butiksbiträde där jag göra allt från kassan till plocka varor o städar. Har haft foglossning sen vecka 15. Börjar känna att de börjar bli tungt o jobbigt. Tänker mest på hur länge ska man härda ut. Vilka tecken från kroppen man ska lyssna på. Vill jobbar hur länge jag orkar men samtidigt inte.

2015-12-08
Storm88
Storm88

Du får ta kontakt med din barnmorska så bokas det in ett läkarbesök. Vad jag vet brukar tvillingföräldrar bli sjukskrivna runt vecka 22 mrn det är säkert individuellt. Sen har man ju alltid försäkringskassan att brottas med, dr ska ju godkänna skåjikskrivningen så överdriv hur tungt ditt jobb är och hur ont du har är min uppmaning

2016-01-25
Lovefull
Lovefull

Jag fick ont av foglossning v.17 och har kontorsjobb men ett barn som är två år äldre än tvillingarna. Bad om sjukskrivning redan då (typ v.19) på 25% och ökade till 50% runt v. 25 och 100% v.30 och sedan kom inte mina förrän 36+2 och jag tror att jag lyckades gå "så länge" tack vare att jag gick ner i arbetstid så tidigt. Läkarna vet precis vad de ska skriva på intygen så det är inga problem att bli sjukskriven vid flerlingsgraviditet!

2016-01-24
Pysse
Pysse

sjukskriv dig så tidigt du kan. man behöver enorm vila med tvillingar. jag hade inga problem med att sjukskriva mig när jag var gravid med tvillingar. fick det direkt

2016-01-09
helin85
helin85

Man ska inte behöva dö innan man dör.... Gå du på sjukskrivning och försök slappna av. Du lär ju föda för tidigt som alla andra med tvillingar, så gå hem med gott samvete och varva ner så mycket som det går med alla sparkar i magen :))) Lycka till!

2015-12-09
FruMarin
FruMarin

Jag gick hem på 50 % i vecka 22 och på 100 % sjukskrivning i vecka 26 och fick mina tvillingar idag för 1 månad sedan och de föddes i vecka 30 +3, alltså 10 veckor tidigt (bf 14/1-16). Jag tyckte det till en början var jobbigt bli sjukskriven men tänkte att jag måste tänka på mig och de små. Jag jobbar på kontor och hade mycket stillasittande arbete. Jag hade foglossning från ca vecka 20 och det blev värre och värre ju större magen blev. Sedan fick jag sammandragning från vecka 25 och framåt. var hellre hemma lite längre och vila så att barnen inte kommer för tidigt. Jag tyckte jag hade tagit det lugnt den sista tiden men de ville ändå ut 10 veckor tidigt. Jag lovar dig, det är inte alls värt att jobba längre om man känner minsta tvekan, denna första månad i barnens liv har varit riktigt jobbig och inget jag önskar någon annan uppleva och om jag hade tagit det ännu lugnare och lyssnat på kroppen kanske kunnat förhindra de föddes så tidigt. tack och lov bor vi nära Göteborg och kunde föda på Östra Sjukhuset och deras neonatalvård är guld värd!

2015-12-09
malinahn
malinahn

Lyssna på kroppen & var egoistisk, tänk på dig & bebisarna i magen. Jag jobbar på fsk & hade sån fruktansvärd foglossning med lillasyster så blev sjukskriven halvtid i vecka 25 sen jobbade jag knappt en månad och blev sjukskriven 100 %. Kunde vila och bara ta de lugnt när stora tjejen var på fsk.

Prata med din bm och säg hur du har de.
Lycka till & grattis till bebisarna

2015-12-09
sundstroom
sundstroom

Att inte kunna gå efter 2 timmars jobb var ett tydligt tecken för mig. Jag jobbar inom vården och blev sjukskriven 100% i vecka 17.

2015-12-08
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 2 månader

Iom att du är gravid med tvillingar är det nog snäppet lättare att sjukskrivningen ska bli godkänd av försäkringskassan. Bara din läkare skriver ett utförligt intyg och förklarar varför du inte kan jobba längre brukar det inte vara något problem. Hann inte skriva allt jag ville innan, men tycker inte du ska kämpa på bara för att. Du känner din kropp bäst, pallar du inte mer så är det så. Nu har jag inga problem av min foglossning längre (min bebis är 5 månader), men jag blev helt sjukskriven vid vecka 27 och det blev bättre när jag fick vila på dagarna. Hade jag jobbat längre hade det säkert tagit längre tid för min kropp att återhämta sig. Butiksjobb är ju jäkligt slitigt.

2015-12-08
Sara0887
Sara0887

Har du ont så sjukskriv dig. Foglossningen blir bara värre och värre. Det är ingen som kommer klappa dig på ryggen för att du härdade ut på jobbet. Som Plumpan sa så sitter foglossningen i även efter du fött...

2015-12-08
Josefine S
Josefine S

Tänk på att du kan ha problem med foglossningen så länge som du ammar.

2015-12-08
Plumpan
Plumpan

Ansträngt mig på dagen. Blev psykiskt jobbigt när man åkte till jobbet för visste hur ont jag skulle få. Till slut insåg jag att jag inte kunde jobba mer. Fick träffa en riktig idiot till läkare som sa att min sjukskrivning aldrig skulle bli godkänd. Efter mycket om och men och komplettering till försäkringskassan från mvc och sjukgymnasten blev det godkänt. Önskar i efterhand att jag inte hade kämpat på så länge, jag jobbade ändå 50% mellan vecka 18-27 och mådde piss. Det var skönt att komma ut och träffa folk, aktivera hjärnan lite, men hade så fruktansvärt ont.

2015-12-08
Sara0887
Sara0887

Jag fick foglossning i vecka 16 och jobbar också i matbutik. Blev 50% sjukskriven i vecka 18, vecka 27 blev jag 100% sjukskriven. Jag hade sjukt ont men ville så gärna jobba på. Kunde inte stå och plocka varor för jag hade så ont, att sitta i kassan är så monotont så efter en kvart - tjugo minuter ilade det längs ryggen, värkte så jäkla mycket i höfterna. Försökte variera att stå och sitta men blev inte så mycket bättre. Jag grät varje kväll för jag hade så ont efter att ha ansträ

2015-12-08
Sara0887
Sara0887
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...