App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är det 1 eller 2 ...?

Hejsan! Jag är gravid för 2:a gången nu, min dotter blir 3 i mars. Med henne hade jag en " normalstor" mage, det syntes längre fram i graviditeten. Men denna gången både känns det annorlunda och ser annorlunda ut. Jag är i vecka 17 nu och ser ut som jag gjorde i månad 6-7 med min dotter.. Det syntes redan i vecka 4,5 att jag var gravid och nu denna veckan trycker det överallt i magen, kan inte äta så mkt, alltid ont i ryggen, börjat må illa igen och känner mig allmänt stor...! Min sambos farbrödrar är tvillingar,och deras systrar. Men det kanske inte kan påverka mig? MVH Tankespridd mamma..

2015-12-02
mela92
mela92

"mensvärk" hade jag i massor de första 15-20 veckorna och jag väntar en :) en graviditet är aldrig den andra lik... Men jag visste inte att man kunde må annorlunda när man bär på tvillingar ☺

2015-12-02
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 2 månader

Jaa det ska jag absolut göra :D Ja det är säkert mina hjärnspöken..,men man blir ändå fundersam..
Tack för alla era tankar som ni delade med er av !

2015-12-02
mela92
mela92

spännande😃dufår uppdatera här sen😉Jag tycker jag blev stor jättesnabbt o tänkte oxå tvillingtankar men det är bara 1 där inne o sf måttet ligger i mitten på kurvan (v 26 imon)

2015-12-02
8kee6
8kee6

Ja det visste jag, att det ofta syns tidigare andra gången eftersom magen redan varit uttöjd 1 gång innan:) Men tycker ändå att jag är ovanligt stor.. Jag är uträknad till mitten på maj, och har en vän som är uträknad 2 dagar innan, så man jämför sig lätt med hennes mage som knappt syns OCH hon ska ha tvillingar dessutom..:P !
Ska på ultraljud nu i dec, så får ju se där men är såå nyfiken och ivrig!
Jag har med börjat få precis som träningsvärk i hela magen och har ofta ont precis som mensvärk. Så kändes det inte alls med 1:a... Jag har hört att det bara kan påverka om mamman har tvillingar på sin sida annars kan det inte med så stor sannolikhet bli tvillingar,även om det finns på pappans sida..?

2015-12-02
mela92
mela92

Jag är gravid med tvillingar som är beräknade i maj...Hade samma symtom som du har, Blev stor óm magen fort men trodde att det var för att det var min 3e graviditet..

Vid Ul visade det sig att det är två därinne vilket förklarar varför jag mått pest...Vi har tvillingar på både min och min mans sida..vet ej om mannens sida påverkar så mkt?
Lycka till :)

2015-12-02
Spjutan
Spjutan

Visst kan det vara tvillingar. Men magen blir ju också större snabbare efter första barnet. Allting trängs undan mycket lättare då kroppen redan gjort detta en gång och fattar snabbare andra gången, så förklarade min barnmorska det för mig iallafall. :p En vän till mig som är beräknad nu i dec hade en bra kula redan i v 15 (andra barnet) medan det inte syntes på mig förrän efter rul någon gång (första barnet).

2015-12-02
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 2 månader

Om mamman har tvåäggstvilligar i släkten så finns det en risk. enäggstvillingar är naturens påfund :)

2015-12-02
Sabinastorzner
Sabinastorzner
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...