App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

funderingar kring vårdnad

hej, jag är gravid med bf i mars 2016. Min relation med barnets pappa håller på att ta slut. om nu inte saker löser sig och jag blir ensamstående hur ska jag tänka kring vårdnaden? Vi bor just nu i en liten stad jag studerat i och om relationen tar slut vill jag kunna flytta till min stad där jag har vänner och familj. Hur ska jag tänka kring vart jag är folkbokförd inför förlossningen och hur stor är chansen att jag får ensam vårdnad om jag bor kvar i denna lilla stad? (vill att han ska få träffa barnet men jag vill inte bli låst till denna stad i 18 år)

2015-12-02
Brobergs
Brobergs

jag tänker inte skriva fader okänd även om vi inte har någon bra relation, han är min dotters pappa oavsett. Men då vi inte kan komma överens (jag känner mig alltid överkörd) så kommer jag inte fylla i delad vårdnad - har inget med umgängesrätt att göra tänker jag.

2016-01-17
Brobergs
Brobergs

Soc kommer göra allt för att få reda på vem pappan är. det kommer inte underlätta att skriva okänd!

2016-01-16
smalins
smalins

återigen; vet du vem som är pappan så kan du inte skriva fader okänd. det säger sig självt.

2016-01-16
sabinaemelie
sabinaemelie
nyfödd bebis

Ne ja sa till honom att de är liksom för sent.... Du kommer alltid va pappa till detta barnet. Fick som svar att jag är en dålig mamma för jag sätter ett barn till jorden som kommer va utan pappa för du ska skriva fader okänd.... :( fattar inte själv va fan som hänt riktigt men....

2016-01-16
Pernillamk
Pernillamk

pernillamk; ja det är väl klart du ska? är han pappan så är han pappan, och vet du dessutom om att det är han så har du lite av en skyldighet att uppge han som fader också, för ditt barns rättigheter. han blir ju inte mindre pappa till barnet bara för att du inte skulle uppge honom som fader

2016-01-14
sabinaemelie
sabinaemelie
nyfödd bebis

Har en fundering, precis blivit utslängd av pappan till mitt barn (v12) för ja inte gör abort (han ångrade sig) tycker ni likadant här? Ska ja skriva att han är pappa när han inte ens vill?

2016-01-14
Pernillamk
Pernillamk

Slarvigt uttryckt, jag menar att man inte är juridiskt pappa förrän pappret är påskrivet... tycker det hela är grymt löjligt att det beror på om man är gift eller inte. Rent krasst kan ju jag ha en annan pappa till barnet även om jag är gift med min man... så antingen ska pappan juridiskt sett vara pappa från start (tycker jag) eller så ska man skriva på ett papper även fast man är gift.

Vad tycker ni?

2016-01-11
Lovefull
Lovefull

man får inte skriva fader okänd hur som helst. När man skaffar barn så kan man inte vara egoistisk. Man måste tänka på barnet i första hand. Så länge inte barnet far illa av sin pappa så är det fruktansvärt fult och egoistiskt att stänga ute pappan. Det var NI som gjorde barnet, inte du själv. En pappa älskar sina barn lika mycket som en mamma. Hoppas att ni löser det på ett bra sätt och tar barnet i första rum. Det finns bra hjälp att få hos BM eller BVC.

2016-01-11
Litsen1
Litsen1

Så man är inte pappa när man befruktat ett ägg och varit med under hela graviditeten lovefull?? Och fader okänd??? Tänker man på barnet då??? Dessutom vill ju ts att pappan ska träffa sitt barn!!! Mkt märklig kommentar.

2016-01-10
Linda911
Linda911

För det första är han inte pappa såvida ni inte är gifta förrän ni skrivit på papper om det. Där finns även möjlighet att skriva fader okänt. Men du vill ju ha honom som pappa även om han inte är en del av familjen,..

Det är så mycket kring det där ... Men tror han måste dra det till rätten om han vill ha delad vårdnad annars tillfaller vårdnaden dig och du är inte bundne att bo nära honom och det är åldersgräns för barnet angående resor till pappan - men han ska ha rätt till umgänge där ni är. Alltså får hälsa på eller träffa er där ni är. Är pappan En riskabel person så kan rätten besluts om att han får träffa barnet under uppsyn.

2016-01-10
Lovefull
Lovefull

Glömde säga att min sambo och mamman till deras dotter träffades i Spanien. Mamman valde att flytta till Sverige. Därav svårigheten i början. Min sambo valde att flytta till Sverige för sin dotter och ha sin familj långt bort. Så kanske nån av er måste göra det tuffa valet att bo där man inte helst känner för. Hur de än blir vart ni bor. Om de blir så att ni bor långt ifrån varandra prata bra om pappan och vill han flytta till dig om du väljer att flytta. Låt pappan träffa barnet ändå. Även om det gått en tid. Bli inte för ego då och tänk han har inte bott här hela tiden o det är min dotter bara. Det påverkar så mycket mer än man tror. Barn känner av lätt. Tyvärr är det många pappor som far illa för mamman tror sig ha ensamrätt till barnet. Men som någon annan sa tänk om det hade varit tvärtom.

2016-01-10
Hallberg86
Hallberg86

Tänk dig noga för hur du gör. Han har lika mycket rätt som du att träffa barnet. Min sambo har fått kämpa för att få träffa sitt barn efter de gjorde slut. Han har inte gjort något fel mot barnet. Har bra jobb och dricker inte. Barnet har mått super dåligt av att inte få träffa sin pappa. Nu äntligen när barnet var 4 år fick han delad vårdnad när jag hjälpte honom att gå till socialtjänsten o familjerätten. Nu äntligen börjar dottern visa öppet känslor för sin pappa utan att va rädd att mamman ska bli sur och svartsjuk. Det har varit hemskt att se min sambo gå igenom detta och hur dåligt han mått. Och även jobbigt att se hur det påverkar hans dotter. Ska tillägga att tidigare fick han bara träffa sin dotter på julen o sommaren och andra ledigheter. Så han har funnits där hela tiden. Jag vet det är inte lätt. Men jag anser det är alltid barnet man får tänka på i första hand. Nu kanske du blir skit sur på mig. Men viktigt att pappan har lika mycket rätt att träffa sin dotter som dottern har rätt att träffa båda föräldrarna.

2016-01-10
Hallberg86
Hallberg86

Flytta nära dina vänner och din familj direkt.

2016-01-10
Isabell25
Isabell25

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2016-01-10
vitsippa84
vitsippa84

Ni är inte gifta, alltså föda barnet in till din enskilda vårdnad och ditt efternamn. Min absolut bästa rekommendation, av egen erfarenhet, är att du flyttar hem på en gång och säker jobb/studier hemma. Då finns inget att ta på, dvs umgängessabotage eller liknande. Idag år 2015/2016 går det inte att få ensam vårdnad, det är inte som på 80-talet. FÖRUTSATT att du kan bevisa konkreta bevis för drogmissbruk, alkoholmissbruk eller liknande. Då ska det vara konkreta bevis som säger att barnet far illa av umgänge med sin far. Å andra sidan finns det fall där pappan utsätter barnen för incest men ändå har rätt att träffa barnen. Men där är inte ni. Som sagt, bästa tipset... Dra hem, denna chans kommer inte åter. Vid gemensam vårdnad kan annars vägra att skriva på flytt för dottern och därmed dig, det betyder att du är fast.

2015-12-06
FruMarin
FruMarin

Jag förstår inte... Ska pappan ifråntas det juridiska ansvaret om sitt barn för att han inte lever tillsammans med mamman?

2015-12-05
sabinaemelie
sabinaemelie
nyfödd bebis

Rasberry! - så klokt!

2015-12-05
smalins
smalins

Jag vet såklart inget om varför du tror det kommer ta slut eller hur han är som person men rent generellt är det ju hans barn lika mycket som ditt. Hur skulle du känna om han ville ha ensam vårdnad? Men som sagt, bara du vet hur situationen är. Lycka till med allt!

2015-12-05
Rasberry
Rasberry
Bebis

Ring socialkontoret och prata med dom!

2015-12-04
smalins
smalins

Man skriver på papper bara om man inte är gift med pappan. Vi är gifta och vi skrev aldrig på några papper.

2015-12-04
flingan32
flingan32

Det e ju smidigast för dej med ensam vårdnad men jag hade aldrig i mitt liv avsagt mig vårdnaden om jag var man.
Du får ju automatiskt ensam vårdnad när barnets föds och som de skriver så ska ni ju bpda skriva på ett papper sen. Jag tror ju att om han säger nej där och inte vill låta dej få ensam vårdnad så e det nog svårt att få det..
Grejen med att få barn e ju att man får offra vissa saker och i ditt fall kanske du får offra vart du helst vill bo.
Det beror ju helt på hur du och den blivande pappan kommer överens. Vill han att du har ensam vårdnad e ju saken biff..

2015-12-04
osisen
osisen

Jag och pappan till min dotter separerade när jag var gravid. Jag bestämde mig för att ha ensam vårdnad då det är ett mycket enklare val att ändra till gemensam längre fram än att försöka få ensam efter man valt gemensam. Mitt råd är att tänka på dig och ditt barn, gå efter känslan, hur känner du och vad gör dig mest trygg. INGEN annan kan bestämma hur du vill göra glöm inte det! Lycka till!

2015-12-04
Shalleen
Shalleen

Nu vet ju inte jag vad ni har för problem, men mycket kan hända fram tills det är dags (det har det gjort här) och det bästa är ju att sätta er ner och prata igenom saker, berätta om dina tankar om flytt osv. Funkar inte det så kontakta familjerätten.

2015-12-02
sabinaemelie
sabinaemelie
nyfödd bebis

Jag och pappan till bebisen i magen är inte heller tillsammans men vi kommer utan tvekan ha gemensam vårdnad. Det är hans dotter lika mycket som min, och han har precis som jag rätt att ta del i besluten kring henne. Skulle jag vilja flytta och han vägrar skriva under på detta så får jag ta det därifrån, men att inte ha gemensam vårdnad med argumentet att pappan eventuellt kanske kommer krångla kring såna saker känns inte hållbart.

2015-12-02
sabinaemelie
sabinaemelie
nyfödd bebis

Så fort barnet har kommit ut har du atomatiskt ensam vårdnad. sen ska man anmäla och skriva på papper om man vill ha delad vårdnad. har man delad vårdnad får man inte flytta för många mil bort. vet inte exakt, men sånt går att kolla upp. Och har du egen vårdnad så kan du flytta utan den andra partnerns godkännande. men håller tummarna om att det löser sig mellan er. dt är alltid kämpigt i början. lycka till.

2015-12-02
JessicaBianca
JessicaBianca

När ni ska skriva på papper om faderskap kommer dom fråga om gemensamvårdnad och då kan du välja att säga nej. Är osäker på om det går till familjerätten om han också vill ha vårdnad. Ring socialtjänsten där du bor och be att få prata med någon som vet

2015-12-02
emmajosephine
emmajosephine

Jag rekommenderar dig att se till att få ensamvåednad. Då kan du lättare flytta som du vill utan att pappan kan lägga sig i

2015-12-02
Isabell25
Isabell25
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...