Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tygblöjor ?

Ska ha barn i början av juni 2016 och börjat fundera lite kring blöjor. Någon som använder tygblöjor och har erfarenhet av detta. Vad tycker ni? Vad rekommendera ni? Pocket, all in inte, annat?

2015-11-16
Nattiz86
Nattiz86
Barn på 3 år och 4 månader

Vi har haft liberosvanliga blöjor men sett till att barnen är blöjfria vid 2 år. Så slipper man blöjor sen vilket är väldigt bra för miljön och plånboken.

2016-09-03
flingan32
flingan32

Jag har kombinerat EC, tygisar , ekoblöjor och vanliga svanenmärkta från libero och är nöjd med alla. Tygisar har jag framför allt vikisar och frotteblöjor med skal till. Valde dess för att de är snabbtorkande och för att skalen inte måste tvättas så ofta . Rekommenderar även EC varmt som jag kört på min baby sedan han var nästan 2 månader , har nu en bumbo toasits som han kissar / bajsar i här hemma . Fantastiskt att vara med och försöka hålla nere sopberget av blöjor. Vanliga blöjor används nattetid & när vi är ute på vift :)

2016-08-14
Amandasch
Amandasch
Bebis på 16 månader

Välj pocketblöjor av bra kvalité är mitt tips, tex BumGenius, Ecopipo eller Milovia. Enkla att använda och flexibla i och med att du kan lägga in olika typer och flera inlägg. Det märks skillnad i passformen jämfört med halvsunkiga kinablöjor, där du heller inte har kontroll på tillverkningsförhållandena. Tygblöjor är ändå billigt i längden jämfört med engångsblöjor, även om engångsinvesteringen är större. Mycket av den kan du dock få igen genom att sälja blöjorna begagnade. Har aldrig upplevt det som äckligare med tyg jämfört med engångs - bajs är det i vilket fall som helst. Lukten från engångsblöjor klarar jag dock inte, framförallt på natten.

2016-06-30
3pappan
3pappan

Vi har använt imse vimses all in one till vår tjej det har varit jättebra. Ingen röd rumpa. På förskolan har dom sänt hem blöjorna bajsiga men då hade vi papper i också ifrån Imse Vimse. Jag tycker att det har varit jättebra, för vad mycket blöjor man köper och slänger..

2016-05-30
Eva202
Eva202

Vad bra med mässan! Bor i Småland så för mig funkar de inte, men kan ju sim du skrev gå in och kolla på sidan.

2015-11-24
Nattiz86
Nattiz86
Barn på 3 år och 4 månader

Gå in på deras hemsida så får du upp listan på alla utställare (fanns många tygblöjor såg jag nu). Kan du inte komma så kan du i alla fall läsa om företagen och kolla deras hemsidor.

2015-11-23
SysterEmma
SysterEmma

Bor ni i Stockholmsområdet så kan jag tipsa om Alternativa Barnmässan på söndag. Gissar att det kommer finnas flera olika märken på tygblöjor där.

2015-11-23
SysterEmma
SysterEmma

Har testat ekologiska blöjor å dom var toppen. Om inte allt för lång tid är förhoppningsvis vår blöjtid här hemma slut. ☺

2015-11-17
AnnaGille
AnnaGille

Men det är väl inte förskolepersonalen jobb att göra rent tygblöjorna? De ska väl skickas med föräldrarna hem i tätslutande påse (som föräldrarna står för). För då är det ju inte mer ohygieniskt eller krångligare än att byta en engångsblöja (i fall barnet har pocket, all-in-two eller all-in-one). Jag trodde i alla fall att man tvättade händerna efter blöjbyte och blöjhantering oavsett om det är en tygblöja eller engångsblöja).

Håller med honkadonka om inmses blöjor, min flicka fick skav från kardborren som var så hård. Så nu gäller bara knappblöjor. Blev positivt överraskad av de billiga jag köpte från kina. Fast det är ett litet lotteri tror jag, antingen är de bra eller så blir de dåliga fort. Mina håller än (har använt dem i över ett halvår). Har tyvärr inga märken att rekommendera då jag bara använt imses och kina blöjorna. Men har läst gott om olika märken, bara söka på om vad folk tycker.

2015-11-17
mican
mican

Leniizzeen: Samma här, på förskolan jag arbetar på har vi förbjudit tygblöjor. Extremt opraktiskt och inte hygieniskt.

2015-11-17
Inmyplace
Inmyplace

Arbetar på förskola och jag tycker inte alls som tygblöjor. Läcker lätt och luktar i regel illa. Iaf de som jag har kommit i kontakt med. Jag föredrar en "vanlig" blöja för det känns mer hygieniskt rätt för det är inte roligt att rengöra blöjorna vid avföring. Utan då är det bara att kasta och ta en ny ist för att tvätta och hålla på. Men för miljön så är tygblöjan bättre.

2015-11-17
Leniizzen
Leniizzen
Barn på 3 år och 9 månader

Så många bra tips! Tack!

2015-11-17
Nattiz86
Nattiz86
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...