App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tygblöjor ?

Ska ha barn i början av juni 2016 och börjat fundera lite kring blöjor. Någon som använder tygblöjor och har erfarenhet av detta. Vad tycker ni? Vad rekommendera ni? Pocket, all in inte, annat?

2015-11-16
Nattiz86
Nattiz86

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-07-30
Pappasthlm
Pappasthlm
Barn på 2 år och 10 månader

Vi har haft liberosvanliga blöjor men sett till att barnen är blöjfria vid 2 år. Så slipper man blöjor sen vilket är väldigt bra för miljön och plånboken.

2016-09-03
flingan32
flingan32

Jag har kombinerat EC, tygisar , ekoblöjor och vanliga svanenmärkta från libero och är nöjd med alla. Tygisar har jag framför allt vikisar och frotteblöjor med skal till. Valde dess för att de är snabbtorkande och för att skalen inte måste tvättas så ofta . Rekommenderar även EC varmt som jag kört på min baby sedan han var nästan 2 månader , har nu en bumbo toasits som han kissar / bajsar i här hemma . Fantastiskt att vara med och försöka hålla nere sopberget av blöjor. Vanliga blöjor används nattetid & när vi är ute på vift :)

2016-08-14
Amandasch
Amandasch
Barn på 3 år och 3 månader

Välj pocketblöjor av bra kvalité är mitt tips, tex BumGenius, Ecopipo eller Milovia. Enkla att använda och flexibla i och med att du kan lägga in olika typer och flera inlägg. Det märks skillnad i passformen jämfört med halvsunkiga kinablöjor, där du heller inte har kontroll på tillverkningsförhållandena. Tygblöjor är ändå billigt i längden jämfört med engångsblöjor, även om engångsinvesteringen är större. Mycket av den kan du dock få igen genom att sälja blöjorna begagnade. Har aldrig upplevt det som äckligare med tyg jämfört med engångs - bajs är det i vilket fall som helst. Lukten från engångsblöjor klarar jag dock inte, framförallt på natten.

2016-06-30
3pappan
3pappan

Vi har använt imse vimses all in one till vår tjej det har varit jättebra. Ingen röd rumpa. På förskolan har dom sänt hem blöjorna bajsiga men då hade vi papper i också ifrån Imse Vimse. Jag tycker att det har varit jättebra, för vad mycket blöjor man köper och slänger..

2016-05-30
Eva202
Eva202

Vad bra med mässan! Bor i Småland så för mig funkar de inte, men kan ju sim du skrev gå in och kolla på sidan.

2015-11-24
Nattiz86
Nattiz86

Gå in på deras hemsida så får du upp listan på alla utställare (fanns många tygblöjor såg jag nu). Kan du inte komma så kan du i alla fall läsa om företagen och kolla deras hemsidor.

2015-11-23
SysterEmma
SysterEmma

Bor ni i Stockholmsområdet så kan jag tipsa om Alternativa Barnmässan på söndag. Gissar att det kommer finnas flera olika märken på tygblöjor där.

2015-11-23
SysterEmma
SysterEmma

Har testat ekologiska blöjor å dom var toppen. Om inte allt för lång tid är förhoppningsvis vår blöjtid här hemma slut. ☺

2015-11-17
AnnaGille
AnnaGille

Men det är väl inte förskolepersonalen jobb att göra rent tygblöjorna? De ska väl skickas med föräldrarna hem i tätslutande påse (som föräldrarna står för). För då är det ju inte mer ohygieniskt eller krångligare än att byta en engångsblöja (i fall barnet har pocket, all-in-two eller all-in-one). Jag trodde i alla fall att man tvättade händerna efter blöjbyte och blöjhantering oavsett om det är en tygblöja eller engångsblöja).

Håller med honkadonka om inmses blöjor, min flicka fick skav från kardborren som var så hård. Så nu gäller bara knappblöjor. Blev positivt överraskad av de billiga jag köpte från kina. Fast det är ett litet lotteri tror jag, antingen är de bra eller så blir de dåliga fort. Mina håller än (har använt dem i över ett halvår). Har tyvärr inga märken att rekommendera då jag bara använt imses och kina blöjorna. Men har läst gott om olika märken, bara söka på om vad folk tycker.

2015-11-17
mican
mican

Leniizzeen: Samma här, på förskolan jag arbetar på har vi förbjudit tygblöjor. Extremt opraktiskt och inte hygieniskt.

2015-11-17
Inmyplace
Inmyplace
Bebis på 8 månader

Arbetar på förskola och jag tycker inte alls som tygblöjor. Läcker lätt och luktar i regel illa. Iaf de som jag har kommit i kontakt med. Jag föredrar en "vanlig" blöja för det känns mer hygieniskt rätt för det är inte roligt att rengöra blöjorna vid avföring. Utan då är det bara att kasta och ta en ny ist för att tvätta och hålla på. Men för miljön så är tygblöjan bättre.

2015-11-17
Leniizzen
Leniizzen
Gravid i vecka 23

Så många bra tips! Tack!

2015-11-17
Nattiz86
Nattiz86

Cc

2015-11-17
Maadelene
Maadelene

all-in-two är typ samma som pocket. skal har man utanpå inlägg eller vikisar. skal kan vara gjort en laminerat tyg (PUL) eller ha ull byxor ytterst efter uppsugningmaterialet. ska man ha ull så är det nog lite knepigt med något annat än vikisar innanför. vikningen är inga konstigheter när man lärt sig, då kan man ha färdig vikta vikisar i hög så slipper man vika direkt under blöjbytet. rispapper kan man ha i för att fånga upp bajs (inget jag har testat), men vet inte vart man köper. till sist kolla tradera. där kan det dyka upp tygblöjor och inlägg för billigare peng som du kan testa med (och använda senare). lycka till!

2015-11-17
mican
mican

Ekologiska blöjor, är det något du själ testat AnnaGille, vad tyckte du om dem i så fall?

2015-11-16
Nattiz86
Nattiz86

Det finns ekologiska blöjor oxå ☺

2015-11-16
AnnaGille
AnnaGille

Har ni som använt tygblöjor förresten sådant där papper i? Som man bara slänger sedan. Vad heter de och vet ni vart man kan beställa?

2015-11-16
Nattiz86
Nattiz86

Tack för bra svar! Tänker att jag ska köpa hem ett gäng och i alla fall testa. Sen kan vi ha vanliga blöjor också om man tex ska iväg. Har mest kollat på all in two eller pocket (förstått de som att det är typ samma, eller är jag ut och cyklar då?) och skalblöjor. Känns skit svårt med vikblöjor, och att skal är enklare. Men det är kanske mer en vanesak? Har kollat lite på videos på youtube och det känns dom en hel djungel med tygblöjor. Och ingen jag känner har använt/använder tygblöjor. Så finns ingen att låna av så jag kan testa. Men är ju långt kvar än! Så funderar på att köpa hem några olika och testa.

2015-11-16
Nattiz86
Nattiz86

ursäkta min stavning, telefonen är inte min bästa vän. tilläggas så tycker jag det är bra med tygblöjor, ingen röd rumpa på min tjej. känns bra för miljön att inte bidra med mer sopor än nödvändigt. på natten har jag vanliga blöjor då hon kissar jätte mycket på morgonen innan hon vaknar. även när vi är iväg på vissa ställen/aktiviteter så är det lättare med engångsblöjor.

2015-11-16
mican
mican

hej. jag har skäl med inlägg/vikisar. tyckte de funkade bra tills min dotter knäppte upp blöjorna själv (hon fick gå utan byxor hemma för att snabbt kunna följa hennes signaler när hon ville sitta på pottan). sen har jag pocketblöjor som är väldigt smidiga, jag använder dem mest som skalblöjor, men använder fickan om vi ska ut. om du t.ex köper 9-10st pocket (som går att ställa om storleken på) och har de tredubbla med inlägg så räcker det att du tvättar ca var tredje dag. fast då behövs pocket blöjorna användas som skalblöjor. då behövs inte blöjan bytas vid varje gång utan bara inlägget. jag beställde pocket blöjor och bambu inlägg från aliexpress. ca 20kr per blöja. ca 10per inlägg. skalblöjor och vikisar fick jag av min svägerska. vikisar tror jag är skönast när de är riktigt små och rekommenderar dig att ha snappies (blöjnål) då det blir några flikar att hålla koll på vid knäppning. (vet inte då jag började med tygblöjor på min tjej när hon var ett år).

2015-11-16
mican
mican

Men då har inte vi egen tvättmaskin heller :P

2015-11-16
Plumpan
Plumpan

Har man egen tvättmaskin så fungerar det ju rätt bra. Annars blir det rätt mkt handtvätt tyvärr och tygblöjorna är rätt dyra, man behöver rätt många med tanke på Att de små kan bli riktiga bajsmonster. Både sonen och dottern har haft perioder med 15 blöjor på ett dygn. Där emot är det bättre för miljön och säkert bättre för bebistumpan med än massa plastblöjor. Man får gärna kalla mig lat men just blöjor tummar jag inte personligen på, köpes annars får någon annan sköta tvätten!

2015-11-16
Plumpan
Plumpan

Vi körde med tygisar ett tag när, funkade bra tycker jag . Vi hade formsydda och vikblöjor +skal. Dock när vi flyttade o inte längre hade egen tvättmaskin blev det för mycket. Men helt klart värt att testa. :)

2015-11-16
Skrutta13
Skrutta13
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...