App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaccineras eller inte?

Var hos barnmorskan idag och hon sa till mig att ta influensasprutan. Men är ändå orolig, ska man eller ska man inte? Är gravid i V 29.

2015-11-10
EveliinaNiilsson
EveliinaNiilsson
Barn på 1 år och 7 månader

norrlänning: jag skrämmer ingen, utan talar om som det är och om man blir skrämd av sanningen så kan man välja att blunda för den. att läsa om influensavaccinets innehåll på fass ( för sjukvårdare) och kolla alla ämnen är att lära sig något :)

2016-03-05
Agnesrosen
Agnesrosen

norrlänning: inte meningen att vara otrevlig, ber om ursäkt om du upplever det så. självklart ska man vara källkritisk, gäller även att vara det mot dom nationella sjukvårdsinstutionerna och allt vid proppar med hela tiden. har läst att flera vårdas nu men det står dock inte antalet unga av alla sjuka, det framkommer heller inte om någon av dom sjuka insjuknat i samband med vaccinet eller om någon av dom vaccinerats, vilket är otroligt missvisande. det står inte heller om dom insjuknande personernas allmänna tillstånd, äldre personer har sämre immunförsvar och kan därmed behöva vårdas på sjukhus.

2016-03-05
Agnesrosen
Agnesrosen

tror du på fullaste allvar att vaccinet innehöll rosor och alvstoft?

2016-03-04
Agnesrosen
Agnesrosen

norrlänning: vilka resurser lägger myndigheterna på vaccin? har ingen skyldighet att tillfredsställa dina källbehov, du får kolla fast och innehållet och sedan kolla upp varenda substans för sig så du vet vad det är för ämnen. någon kvällstidning publicerade en artikel som gjordes om influensavaccin. en undersökning gjordes på ett äldreboende där samtliga fick influensavaccinet och mer än hälften insjuknade efteråt, alltså så hade vaccinet ingen hög täckning. det är b.la svårt att förutse vilket virus som kommer att dominera. man kan fortfarande få influensan fast av ett annat virus. att tester aldrig görs på gravida är för att det är etiskt fel att testa läkemedel på gravida och att läkemedelsföretagen inte vill utsätta sig själva för en jobbig situation om fostret skadas eller mamman. är ni källkritiska? kolla upp information själva. finns massvis med internationella studier på b.la pubmed, där kam ni söka.

2016-03-04
Agnesrosen
Agnesrosen

Influensa börjar tyvärr INTE lägga sig..

2016-03-03
Muminemma
Muminemma
Barn på 2 år och 10 månader

det finna ingen forskning om hur gravida påverkas av influensavaccin, och just det vaccinet är totalt värdelöst. jag läste på om innehållet och kom fram till att jag hellre får influensan än att ta ett värdelöst vaccin som innehåller mycket skit. barnmorskan höll med mig. kan tillägga att jag jobbar inom kommunens vikariepool för skolor, så jag jobbar och har jobbat med barn på olika skolor under mer än halva graviditeten och blivit förkyld engång :)

2016-03-03
Agnesrosen
Agnesrosen

Jag tog den, men visste att jag skulle vara höggravid när influensan drog igång för fullt. Nu börjar influensan lägga sig så jag tycker du kan strunta i sprutan. Du kan ju ringa 1177 och se vad de säger, de brukar ha koll på om influensan fortfarande går där du bor.

2016-03-03
Lovefull
Lovefull

Reblin tror ju knappast de rekommenderar gravida att vaccinera sig om det skulle va farligt?? Influensavaccinet är ett väl beprövat vaccin så undrar verkligen vad det är för trovärdiga källor du har läst. Är man i riskzonen så är det verkligen dumt o låta bli. Sen finns det ju alltid dom som är motståndare till allt m vaccin.

2016-03-03
Linda911
Linda911

Jag vaccinerade mig, idag är jag glad över det då fe två stora barnen fick influensan då bebis var 3 v. Vi klarare oss och de två andra var riktigt sjuka, även om vi klarade av det hemma.

2016-03-03
LEka
LEka

alltså läkare varnar för att vaccinera sig under graviditeten. det du sprutar inne kroppen går direkt via moderkakan till barnet. dessutom.är det enligt helt ny forskning och nya utlåtanden fakta att influensa vaccinet är så gott som värdelöst.... finns många artiklar och forskning att tillgå detta så det är förutom inte bra för barnet men oxå helt onödigt. kram

2016-03-03
reblin
reblin

Jag har inte vaccinerat mig men bara för att tiden inte har funnits och har inte fått influensan heller bara ständigt täppt i näsan osv..

2015-11-26
flingan32
flingan32

Jag tror knappast att barnet riskerar få cancer om man själv får influensan. Vad har det med varandra att göra? Jag har redan blivit sjuk, så jag hoppas ju verkligen att du har missförstått henne eller att hon har väldigt fel. Ska fråga min bm om detta på onsdag. Låter som nånting någon säger för att skrämmas.

2015-11-22
sabinaemelie
sabinaemelie
Bebis på 2 månader

Leukemi är ju en cancerform och det kan ju absolut inte ha att göra med om du får influensan eller inte. Jag ficl influensan när jag var gravid och min dotter blev inte sjuk på något sätt

2015-11-21
swanin
swanin

Karlin22: Leukemi??! Är du säker på att hon sa det? Låter ju helt uppåt väggarna men vad vet jag...

2015-11-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Karlin22 jag tror inte Leukemi har med influensan att göra

2015-11-21
swanin
swanin

Träffade en barnmorska som sa att om jag blir sjuk i influensa riskerar mitt barn att få leukemi. Var också osäker på om jag skulle ta vaccinet men efter att ha hört det tvekade jag inte längre.

2015-11-21
Karlin22
Karlin22

Min barnmorska har inte nämnt detta , men vet att min andra barnmorska jag hade förra året innan mitt MA pratade om de även fast d va långt borta just då.

2015-11-19
Mikaelabebis15
Mikaelabebis15
Barn på 2 år och 11 månader

Å vilken toppen barnmorska du har som verkligen bryr sig om er!Grattis! !! Valet är ju ditt. Skriv ner allt negativt kontra positivt på papper brukar vara lättare för mig att välja då när man ser allt framför sig. Lycka till!

2015-11-11
Felicia B
Felicia B

Jag är i v31+3 nu och min bm har inte sagt ett ord om vaccination, borde jag ta upp det på måndag? Är ju fsk lärare så jag är ganska utsatt för risk att smittas. Fick influensan i februari och var tvungen att ringa hem maken som jobbade på annan ort, kunde inte ta hand om vår tvååring 😖

2015-11-11
KerstinCecilia
KerstinCecilia

Jag ska vaccinera mig idag. Är astmatiker o gravid i v 36. Min BM rekommenderade mig mig stekt att ta den. Sen får bebis även lite skydd oxå.

2015-11-11
Josefine S
Josefine S

Jag var o vaccinera mig 3/11. Inga biverkningar på mig och håller tummarna att jag slipper flunsan😋👍

2015-11-11
8kee6
8kee6

Det är ett beprövat vaccin och inget man behöver vara orolig över. Sen om man vill eller inte är ju en annan fråga. Jag har vaccinerat mig. Känns konstigt att rekommendera det till riskgrupperna på jobbet och sen inte göra det själv när jag tillhör en riskgrupp 😊 man får inte 100% skydd eftersom det kan komma en annan typ av influensa men får man den ändå får man den troligtvis lindrigare än utan vaccinet.

2015-11-11
KarinSjo
KarinSjo
Bebis på 9 månader

Jag vaccinerade mig förra veckan då jag fick influensa förra graviditeten och blev riktigt dålig så jag blev rekommenderad då jag både är gravid och har MS att vaccinera mig denna gång vilket jag inte ångra ett dugg att jag gjorde 😊

2015-11-11
CarolineSjoberg
CarolineSjoberg
Bebis på 17 månader

Jag är i V 39 och vaccinerade mig förra veckan, en vanlig influensa kan man som gravid bli riktigt sjuk av, tydligen väldigt vanligt att man får lunginflammation då lungkapaciteten är sämre än vanligt. Och vaccinet ger även ett litet skydd till bebisen.

2015-11-10
__doris__
__doris__

Min bm har inte pratat om någon vaccin.. Vad för slags vaccin miisar jag och mot vad? Jag är gravid i vecka 18

2015-11-10
ungmamma
ungmamma

Jag fick influensan som gravid och blev riktigt dålig, ångrar att jag inte tog den bara för att det var så kämpigt.

2015-11-10
Lisamp
Lisamp

Ja, de rekommenderar inte den för skojs skull ;) du är i riskgrupp som gravid och riskerar att bli allvarligt sjuk av influensan och även fostret kan skadas enligt 1177. Jag tog förra veckan och fick inga biverkningar alls, vilket är det vanligaste enligt sköterskan som stack mig :)

2015-11-10
Rasberry
Rasberry
Bebis

Bm skulle inte rekomendera den om det var farligt. Det är ju inte en pandemivaccination utan vanliga hederliga flunsasprutan så jag hade tagit den om jag var gravid.

2015-11-10
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...